Si te zgjidhni një furçë dhëmbësh të mirë


Në furçë dhëmbësh shkruar shumë artikuj, dhe ne e dimë nga fëmijëria që duhet të lahen dhëmbët tuaj dy herë në ditë, edhe pse ka pasur teori të tjera që hedhura targa të kundërta dhëmb dhe përdorimin e tyre.
Këto pseudo shkencëtarët kanë argumentuar se kafshët nuk i lajnë dhëmbët e tyre, ndërsa ata nuk janë torturuar nga kariesi, dhe kjo u provua se dhëmbët pastrimi shkelin ekosistemit natyror e gojës, ndërsa mikrobet e dobishme janë hequr dhe në vend të tyre të vijnë patogjene që shkatërrojnë smaltin .
Në mënyrë të qartë, diçka në këtë, por fakti është se në qoftë se një person ngrënë ushqime natyrore, të tilla si njerëzit indigjene të Tibetit, ata ushqehen me mish të thata, oriz, rrënjët dhe të lashtave rrënjë, ata kurrë nuk kanë ndodh karies. Por, kur fëmijët e tyre filluan të jetojnë në jetimore dhe hani ushqime të pasura me karbohidratet dhe ushqime të tjera evropiane, atëherë ata filluan të shkojnë dhëmbë të këqija, sepse larja e pa nuk mund të bëjë, kështu që u ngrit pyetja se si të zgjedhin një furçë dhëmbësh të mirë.


Njerëzit e kanë kuptuar prej kohësh se ushqimi mbetur prishur dhëmbët dhe duhet të hiqen, dhe furçë të dhëmbëve parë ishin "shkopinj dentare" që kanë ekzistuar të paktën 5000 vjet më parë, por shumë popuj gëzojnë ende shkopinj.

Aktualisht, disa popuj afrikane që përdorin dru dentare bëra nga Salvador, kjo është një lloj peme, dhe ka dy lloje të fibër, vështirë dhe e butë, ideale për brushing.
Gjithashtu në lëvore Salvador janë komponimet e tilla që forcojnë mishrat dhe edhe vrasin mikroorganizmave.

Ne e dimë se në kohën tonë në disa zona të largëta të Shteteve të Bashkuara të gëzojnë "shkopinj dentare" e bëra nga twigs bardhë Elm, kjo është një lloj bime, dhe ata me sukses të ndihmojë për të hequr mbeturinat e ushqimit dhe bakteret me ta, e cila është më e mirë se furçat najloni . Pra, pyetja është se si të zgjedhin një furçë dhëmbësh të mirë në përputhje me të gjitha kërkesat higjenike.

Megjithatë, duhet theksuar se furçë dhëmbësh parë u shfaq në Kinë në shekullin e 15 dhe ende shpohet nxorrën nga Withers derra, për shkak të faktit se në klimat e ftohtë e flokëve bëhet më e vështirë dhe më të gjatë, dhe pastaj derrat edukuar në Sèvres Kinë, për të vendosur furçë të dhëmbëve të mira të prodhimit.

Kur brushat kineze janë të sjellë në Evropë, ajo nuk ka lëshuar rrënjë, për shkak të faktit se evropianët kanë përdorur brushat e kalit dhe brushat derri atyrë iu dukën shumë të vështirë, siç bënë me një furçë të butë flokët, për shembull, qimet e baldosave.
Dentistë më pas kuptojnë se furçë të dhëmbëve me flokë natyrore konsumojnë ujë dhe kjo është një bazë e përkryer të mbarështimit për mikrobet, dhe gjithashtu të pastrohen mishrat dhe mukozës plagosë një plagë mund të zhduknin vetes mikrobet.
Pa dyshim, brushat mund të zier para çdo përdorimi, por ajo shpejt rozm'yakshuvalasya dhe nuk mund të kryejë funksionet e tij.

Problemet me brushat janë zgjidhur në vitin 1938 nga "Dupont", i cili ka zotëruar prodhimin e najloni dhe menjëherë filloi të bëjë brushat e para najloni, këto brushat por mishrat plagosur gjithashtu, për shkak të faktit se ata ishin të vështira. Pastaj u shpik furçë të butë najloni, por ajo ishte shumë e shtrenjtë, dhe jo në kërkesë.

Pastaj, përmes gjykimit dhe gabim, e krijuar furçë të dhëmbëve të konfigurimin e ndryshme dhe me materiale të ndryshme, të cilat nuk shkaktojnë dëme mishrat.
Ata filluan të prodhojnë edhe brushat elektrike ushqehen nga rrjeti, dhe pastaj duhet që ushqehet me bateri, por ata ishin të papëlqyeshme.

Aktualisht, një numër i madh i dhëmbëve, dhe çështja se si të zgjedhin një furçë dhëmbësh të mirë nuk është më e nevojshme, për shkak të faktit se brushat janë bërë me shtresë antibacterial, ata ndihmojnë të mbani brushat pastër, dhe kështu loosens dhe heq dentare prekni sipërfaqen e pasme e dhëmbëve e mishrat e dhëmbëve.
Në shpohet tilla furçë rregulluar në kënde të ndryshme në drejtime të kundërta, që e bën të mundur për të marrë mbeturinat e ushqimit mes dhëmbëve dhe spastrim të tij.
Si përdorimin e brushave të tilla, ju mund të ndryshojë hundë në një re dhe të ri-përdorin të njëjtën furçë, por me një hundë të re.

Ka ndërdhëmbësh dhe të vendosur që shërben për të furçë ndërdhëmbësh dhe është një mjet i shkëlqyer higjienike, në prani të hapësirave të gjerë ndërdhëmbësh, veçanërisht efekt të mirë është të marra nga implant dhe urë protezë.

Gjithashtu krijoi një pajisje për përshtatje të gojës, dhëmbëve, e cila pasuron microbubbles ujit, e cila lejon për pastrim të thellë përgjatë vijës çamçakëz, ndërsa pjesa tjetër është ushqimi i butë hiqni nga zonat e thella të gojës, kjo pajisje bën të mundur për të ruajtur freskinë e gojës.

Tashmë shpikur një furçë dhëmbësh me një mikro-kamera, ajo mundëson jo vetëm dhëmbët të pastër, por faqet, gjuha, të tilla një furçë dhëmbësh të mirë është e pajisur me një CCD, dhe backlight LED dhe të pajisur me një mbajtës furçë, e cila është caktuar për llambë sterilizimit, dhe është mbuluar lëvizshëm me furçat.
Pra, kjo shpikje supernova furçë dhëmbësh bën të mundur, jo vetëm për të hequr mbeturinat e ushqimit, por edhe të vrarë bakteret në gojë të gjithë, për të kryer një rehabilitim të plotë gojë me monitor të gjitha proceset. Tani ju mund të zgjidhni ndonjë furçë dhëmbësh, shumë të mirë, madje edhe me një aparat fotografik dhe instrumenteve për shëndetin e dhëmbëve.


Aktualisht, të gjitha furçë të dhëmbëve të mira polezhat certifikimin mbi parametra të ndryshëm, kjo ngurtësi që nuk tejkalon standardet sipas të cilave shpohet nuk duhet të jetë shumë e vështirë të mos dëmtojë mishrat.
Përveç furçë, merr parasysh formën e trajtuar në mënyrë që të mbahet edhe në dorë dhe jo shkau, dhe përveç kësaj, një furçë dhëmbësh të mirë është ai që ka një kokë fleksibile lidhje dhe për të trajtuar e furçë dhëmbësh, e cila ndihmon rregullojnë shkallën e presionit automatike, si dhëmbët dhe mishrat e sëmura.