Si te zgjidhni një biçikletë për studime funksionale


Duke u kujdesur për shëndetin tuaj inkurajon shumë njerëz për të udhëhequr një jetese aktive, palestër, pishinë ose ushtrim vrapim dhe promenades mbrëmje gjumit. Për të njëjtën arsye njerëzit blejnë një shumëllojshmëri të pajisjeve palestër për përdorim në shtëpi. Dhe kjo sigurisht që është i përshtatshëm, sepse ajo nuk ka nevojë për të gjetur kohë dhe të shkojnë diku që jo vetëm të rezultojë në tonin e muskujve, por të merrni edhe një rritje të adrenalin, sportive eksitim dhe frymëzim.
Nuk ka pyetje është se çfarë të bëjë me muskujt në kohën e tij të lirë. Zgjedhja paraqitur barbells, shtangë dore, zgjeruesit, treadmills, hoops, duke lënë mënjanë litarë, pulsantit dhe më shumë. Shumë më e vështirë për të zgjedhur sa më shumë treadmills dhe varg e veprimit është shumë e ndryshme. Sot ne flasim rreth asaj se si të zgjedhin biçikletë funksionale stërvitje për trajnim në shtëpi.Siç ndodh shpesh që të blejnë një biçikletë (ose ndonjë tjetër pajisje sportive) është objekt zakonshme rëndë që është përdorur vetëm herën e parë, ndërsa ai ishte një "mashtrim". Prandaj zgjedhja në funksionalitetin - kjo nuk është aq e vështirë sa duket. Për të bërë veten më të vështirë që të angazhohen për të mirën e shëndetit të tyre, më shumë se e gjithë kjo është uyazyka - orendi në shtëpi, mbështetja e familjes dhe madje edhe TV preferuar. Pra, nëse ju jeni ngritur për të përmirësuar trupin e tij dhe ëndrra për të blerë një biçikletë stërvitje për trajnim, ju duhet të njoh nga afër veten me disa karakteristika që janë unike për lloje të ndryshme të "sistemit".


Zgjedhja e biçikletë për studime funksionale
Klasa të rregullta në një biçikletë stacionare mund të ndihmojë:
- reduktuar peshën;
- forcuar muskujt këmbë dhe mollaqe;
- përmirësimin e performancës së sistemeve të frymëmarrjes dhe kardiovaskulare;
- rritjen e qëndrueshmëri.

Llojet e Bikes
Ka dy lloje kryesore të bikes:
- Magnetik;
- mekanike.
Dallimi i tyre qëndron në llojin e sistemit të ngarkimit. Ju lutemi të shqyrtojë ato më afër për të zgjedhur një të tillë që do të përmbushur nevojat tuaja.


Bikes magnetike stërvitje
Ndryshimi në bikes ngarkesës të këtij lloji është për shkak të ndryshimeve në distancë mes volant dhe magnete të përhershëm. Përfitimet përfshijnë:
- operacion heshtur;
- uniforme dhe drejtimin qetë.
Këshillë: Nëse ju doni të rrotullohen pedals mirë, ju duhet të zgjidhni një biçikletë me një volant madh. Ajo përmirëson karakteristikat e trajtimit, dhe për këtë arsye vlera e pajisjeve sportive, e cila ka përmasa të mëdha, shumë më të larta se të tjerët.

Bikes elektromagnetike

Ky lloj i bikes magnetike ka electromagnets veta sistemit të menaxhimit, e cila ka dhënë sendet mekanike e veprimit, në mënyrë që ata janë të detyruar të drejtuar nga rrjeta. Midis dinjitetin e mëposhtme:
- operacion të qetë;
- udhëtim;
- elektronike të përshtatshmërisë;
- qëndrueshmëri.
Kosto ndryshon në bikes elektromagnetike rreth 20 mijë. Rubla.

Bikes mekanike
Megjithë përmirësimin e pajisjeve sportive, shumë preferojnë të ndaluar zgjedhje në klasike, gjegjësisht sistemin mekanik e kontrollit, ku rregullimi ngarkesës është bërë me dorë. Ata janë shumë më të vogla në madhësi se sa homologët e tyre magnetike, dhe shpenzimet janë shumë më të ulëta. Çmimi mesatare e tyre është rreth 6000 rubla.

Metoda e kontrollit të ngarkesës në bikes mekanike ka 2 lloje:
- Bikes Brez;
- Bikes këpucësh.

Duke preferuar mendjen e parë që ju duhet të jenë të vetëdijshëm se ata ngarkesës rregullohen duke përdorur tensionin rrip dhe volant saj fërkimit-rrota. Ata janë të lehtë për t'u përdorur dhe kompakt. Vëmendja juaj duhet të përqendrohet në volant masë, pasi ajo është një nga parametrat kryesorë të zgjedhjes korrekte. Opsion më mirë - ajo është kur pesha është 3-4 kg.

Mbi një biçikletë stacionare këpucëve montuar pads frenave, të cilat janë në veprim kudhër dhe bazuar. Duke e shtyrë në mënyrë të vendosur kundër volant, dhe klasa në një imitues mund të zëvendësojë një udhëtim në biçikletë garash.

Parametrat kryesore të zgjedhjes së biçikletë funksionale
Ndalimi zgjedhjen tuaj në një formë të biçikletë, merrni parasysh mundësitë e mëposhtme:
- maksimale peshë përdorues;
- një mënyrë për të bashkëngjitur vendin;
- kompjuter;
- sensorë impuls;
- ergonomi.


Pesha maksimale përdorues
Bikes nuk janë të dizajnuara për kalorës peshë shumë. Maximum - është 100 kg, në rastet më të rralla - 130 kg. Nëse pesha juaj është shumë më e ulët, atëherë mos u bëni merak, përndryshe, ju duhet sqaruar para se të blejnë, të cilat mund të përballojë biçikletë maksimale peshë.

Rritje vend
Vend mund të jenë bashkëngjitur në dy mënyra:
- vertikale;
- horizontale.
Opsioni me llojin e parë të malit zakonisht zgjedhin për palestër. Nëse ka probleme me shpinë, e preferuar selinë horizontale fiksim. Shënim lartësinë e selisë dhe mundësinë e rregullimit.


Kompjuter
Simple kompjuterike aftë opsione ekranit:
- distanca udhëtuar;
- kohë;
- kalori;
- shpejtësi.
Nëse ju bëni këtë të mjaftueshme, ju nuk mund të paguajnë për kompjuterat sofistikuar në bord, të cilat janë të pajisura me një mori të shërbimeve të tjera, të tilla si vlerësimi i numrit të programit mbipeshë ose të përzgjedhjes së trajnimit individual.

Sensorë Pulse
Ka 3 lloje të sensorë impuls:
- clip në skajin e veshit;
- sensorë pa tel masë norma e zemrës, e cila është e lidhur në bel;

- ndërtuar në imitues hekurudhor.
Nëse keni probleme me zemrën, sensor nuk do të jetë i tepërt, por zgjedhja juaj duhet të përcaktohet me lehtësi dhe rehati.

Ergonomi
Ndjehen të lirë për të provoni biçikletë të preferuar në dyqan jo për keqardhje blerjen dhe blerjes solli momente të këndshme në klasë.