Sa është Drejtat lupus


Lëkura Tuberkulozi quhet një sëmundje që shkakton Mycobacterium tuberculosis njerëzore, gjedhit apo lloj avian. Autori merr në lëkurën tuaj nga jashtë ose nga sekondar - haematogenously ose lymphogenous prekur me tuberkuloz të nyjave limfatike dhe organet e brendshme. Faktorët e rrezikut për sëmundje janë çrregullimet hormonale, ndryshime patologjike në sistemin nervor, dobësi e përgjithshme, sëmundjet ngjitëse, dhe më shumë.
Nëse ju krahasoni lupus me forma të tjera të sëmundjes, të tilla si tuberkulozi, kockave, mushkëri dhe organe të tjera të brendshme, ne vëmë re se kjo patologji është shumë e rrallë, dhe kryesisht në njerëzit që kanë vuajtur më parë forma të tjera të tuberkulozit. Le të shqyrtojmë se si tuberkulozi është lëkura e njeriut.Llojet e tuberkulozit të lëkurës:
- Gjymtyrët tuberkuloz lezione lupus shoqëruar, të lëkurës, rrallë trungu, dhe nganjëherë ndikon mukozës;
- skrofuloderma është forma më e zakonshme e tuberkulozit lëkurës në mënyrë të barabartë të dukshme në të rriturit dhe fëmijët;
- tuberkulozi ulcerative zhvillohet në pacientët me tuberkuloz hapur zorrët, mushkëritë dhe veshkat;
- leze tuberkulozi zakonisht të lokalizuara në vendin e depërtimit të patogjen, të tilla si pjesa e prapme e duart, gishtat dhe këmbët. Kjo formë e sëmundjes është një sëmundje profesionale të veterinarët, meshtarë, patologët dhe njerëzit e profesioneve të ngjashme;

- tuberkulozi papulonekroticheskiy shfaqet në pjesët zgjatues të gjymtyrëve të sipërme dhe të poshtme, si dhe nodules vogla në mollaqe. Ky lloj i tuberkulozit të lëkurës zakonisht prek të rinjtë, veçanërisht vajzat dhe gratë;
- TB lihenoyidnyy zakonisht zhvillohet në fëmijëri;
- ynduratyvnыy TB përhapet në sipërfaqen e këmbëve flexor në femra nen 40 vjeç.

Patogjeneza e tuberkulozit të lëkurës
Deri më sot, mekanizmi i tuberkulozit të lëkurës nuk është studiuar, një gjë është e qartë se lëkura e shëndoshë është një mjedis i pafavorshëm për Mycobacterium tuberculosis. Në sëmundje lindur kërkojnë uyazyka veçantë: probleme me sistemin endokrin, çrregullim e minerale dhe metabolizmit të ujit, stagnimit të gjakut në enët, çrregullime të sistemit nervor, dhe duke ndryshuar pėrshkueshmėrisė e mureve të enëve të gjakut. Faktorët Jo më pak të rëndësishme dhe sociale konsiderohen: ushqim, uyazyka jetës, prodhimin dhe dëmtojnë mjedisin. Rol të rëndësishëm ka luajtur nga faktorët klimatike, të tilla si mungesa e diellit, dhe sëmundjeve të ndryshme infektive që reduktojnë mbrojtjet e trupit të njeriut se sa të krijojë uyazyka mrekullueshme për zhvillimin e tuberkulozit lëkurës.


Lëkura ka shumë faktorë mbrojtëse që pengojnë zhvillimin e hershëm të një procesi të veçantë. Numri i madh i elementëve lidhës zvogëlon ndjeshmërinë në Mycobacterium tuberculosis e lëkurës, edhe në prani të sëmundjes në organet e tjera. Rol të rëndësishëm ka luajtur nga sistemi imun të njeriut, i cili duhet të përgjigjet për futjen e agjentëve të sëmundjeve dhe reaktivitet të lartë.

Sa është lupus
Më e zakonshme është TB lupus sëmundje, e cila manifestohet në simptomat e mëposhtme:

- Arsimi në shtresa të vogla të gungave të lëkurës që janë të mirë Preket fëmija; formacione të tilla janë të lokalizuara shpesh në buzën e sipërme, hunda dhe veshët;
- përhapja e shpejtë e kodrave dhe bashkojë ato në tumoret solide, dhe lëkura merr lagësht dhe ulqerim, duke rezultuar në shkatërrimin e veshit dhe kërc hundës, refuzim falangave gisht dhe zhvillimin e kancerit të lëkurës.

Skrofuloderma vula e dukshme në nyjet limfatike të qafës, të cilat janë edhe i dukshëm dhe në rritje të shpejtë, dhe lezione të lëkurës në vende të bëhet kaltërosh. Pas një farë kohe, këto vula janë zbutur dhe i mbuluar me ulcerat e thella, por pa dhimbje. Rezultati i sëmundjes është lëndim, i cili është një defekt vizuale kozmetike.

Leze tuberkulozi është rezultat i përleshjeve të shpeshta të lëkurës të shëndetshme njerëzore me lëkurë kafshe sëmurë. Manifestimet e para të sëmundjes janë raund të vogël ose elementet ovale kuqe pista. Lezione të lëkurës në vende fillon të zhvishem off dhe duket i sëmurë, dhe tumoret në fund të shkrihen në një lythat gjigante.

Trajtimin e tuberkulozit të lëkurës
Lëkura Tuberkulozi është mjaft sëmundje e rrallë që ndodh në një sfond të problemeve me sistemin endokrin ose humbjen e tuberkulozit të organeve të brendshme, kështu që trajtojnë ajo duhet të jetë gjithëpërfshirës, ​​duke aplikuar antibiotikët specifike. Droga më efektive për të luftuar lëkurë tuberkulozit konsiderohet të izoniacid dhe rifampicin.

Pas diagnoza e plotë të sëmundjes zakonisht është bërë obligim ethambutol, florimitsin Streptomicina ose intramuskulare. Ndihmon shërimin e vitaminave dhe kombinim kimioterapi. Droga kimike Veprimit synojnë shkatërrimin agjent kryesor dëshirore, dhe vitamina të ndihmojë në forcimin e sistemit imunitar.

Një mjet efektiv në luftën kundër manifestimeve të ndryshme të tuberkulozit të lëkurës është ftivazid, trajtim i cili zgjat të paktën 6 muaj, në varësi të shkallës dhe formën e sëmundjes. Droga, të cilat janë të bazuara është ftivazid mund të caktojë vetëm një mjek TB, pasi këto barna kanë disa efekte anësore të tilla si dhimbje koke, dermatit, të vjella, diarre, nosebleeds dhe dysuria.


Një trajtim i tillë është i kundërindikuar veshkave dhe të mëlçisë dhe nervore çrregullime. Si terapi adjunctive në tuberkulozi lëkurës përshkruajnë terapi ushqyese, kurim me dritë dielli, Electrophoresis.