Si është sëmundje rubeolës dhe se si për të trajtuarRubeola quajtur sëmundje infektive e shkaktuar nga nje virus. Simptomë kryesore është paraqitja e spote banesë lëkurës trëndafili. Nxituar ndodh në fytyrë, dhe pastaj të përhapet në trup dhe gjymtyrë.
Zakonisht njolla zhduken brenda disa ditësh. Në rubeolës butë në spital është e nevojshme.

Simptomet e rubeolës:

nxituar;
nyjet limfatike fryrë;
Dehje dritë;
dhimbje koke;
Sytë e kuqe;

Agjent shkaktar është virus rubeola, e cila transmetohet nga pikëza ajrore. Infeksioni me rubeolës ndodh brenda 7 ditësh para dhe 14 ditë pas të pamend në kontakt me pacientin.

Infeksioni Rubeola kryesor është veçanërisht e rrezikshme për gratë shtatzëna, sepse virusi është në gjendje të kalojnë placentën. Ajo mund të Rubeola infeksion virus e fetusit, nëse një grua është Rubeola sëmurë në tremujorin e parë të shtatzënisë.

Humbja e fetusit në infeksion virus utero rubeolës mund të rezultojë në vdekje ose paraqitjen e patologjive, dëgjimit, vizion, sistemet nervor kardiovaskulare dhe qendrore. Kjo reflektohet në zhvillimin e sëmundjeve të zemrës të lindura, cataracts dhe shurdhim.

Pas Rubeola sëmundja vërejtur imunitet gjatë gjithë jetës.

Trajtimit Rubeola:pjesa tjetër shtrat për 3-7 ditë;
një dietë të ekuilibruar;
ilaçe të rekomanduara nga mjeku juaj (të tilla si Arbidol, interferoni dhe Anaferon);
pirja e tepruar;

Komplikimet e rubeolës:artrit (inflamacion të përbashkët);
encefaliti (inflamacion i trurit);
otitis (vesh semundja inflamatore);
Pneumonia (pezmatimi i indeve të mushkërive);

Fëmijët nën moshën 1 vjeçare, 6 dhe 12 vjet vaksinimit. Gratë që janë planifikuar për të krijoj një fëmijë, ju keni nevojë për tre muaj para shtatzënisë vaksinohen në qoftë se ata nuk kanë vaksinuar më parë dhe jo i sëmurë me rubeolës.