Si për të identifikuar apendiksit


Në çdo person ka ndonjëherë dhimbje në zonën e epigastrike ose në fushën e shtojcën. Në mënyrë që të mos bien në panik kot, ju duhet të dini se si për të identifikuar apendiksit, dhe të mësojnë shenjat themelore klinike të inflamacionit në shtojcën e zorrëve. Për më tepër, diagnoza e kësaj sëmundjeje është një punë e lehtë.
Apendiksit - si për të përcaktuar saktësisht se çfarë dhemb?
Problemi i zbulimit të hershëm të inflamacion shtojcë është që dhimbja e parë të ndodhin në zonën e sipërme epigastrike ose periumbilical. Për më tepër, ata janë të përhumbur në natyrë, kështu që pacienti për disa orë, nuk mund të them se edhe pikërisht aty ku dhemb stomaku. Gjithashtu vlen të përmendet është se ndryshimi i ngushtë trupit amplifikohet, duke marrë me gjemba, prerja në natyrë, dobëson, duke u bërë dhimbje e shurdhër dhemb.


Brenda 3-4 orë për të diagnostikuar apendiksit mund të jetë pothuajse 100% siguri. Viktima ndihet dispepsi fortë, praktikisht i vetëm nuk mund të rritet, e bën një embrioni të detyruar pozicion nga dhimbje të forta në fushën e duhur pidvzdoshniy. Ajo mund të yrrydyrovat në ijë, të ulët mbrapa, kërthizë.
Si për të përcaktuar nëse apendiksit?
Shumica e rasteve të sëmundjeve të përshkruara dyshuar njeriu vetë përpiqet për të gjetur nëse ai ka ndezur shtojcën. Mos u shtyni dhe kërkoj me duar vetë më mirë të përdorni një provuar dhe të sigurta metodat e diagnostikimit në shtëpi.

Ja se si të vend një sulm të apendiksit:

 • Së pari, shtrihen në krahun tënd të djathtë dhe të paraqesin të embrionit, dhe pastaj - në të majtë, këmbët vyprostavshy. Kur inflamacion shtojcën në rastin e parë subsides dhimbje, në të dytin rritet pozicion.

 • Kashlyanyte: Nëse keni apendiksit - ju ndjeheni shumë dhimbje.

 • Bëj gisht tregues dhe butësisht tap barkut në rajon duhur çapokor. Shfaqja e dhimbjes është një simptomë tipike.

 • Vuri dorën në vendin ku siklet është ndjerë më i fuqishëm, dhe lehtë të shtypni dhe pastaj të mbajnë dorën mprehtë. Nëse dhimbja do të rritet - ju keni sulm apendiksit.


 • Ju mund të identifikojë apendiksit duke përdorur ultratinguj?
  Ultratinguj do të tregojnë procesin e inflamacion vetëm gjysmën e kohës, për shkak se zakonisht, shtojca nuk duket në këtë lloj të shqyrtimit. Shumë më tepër informative në këtë situatë, X-ray, të cilat do të tregojnë disponueshmërinë koprolyta, trupin zakuporyvsheho.
  Ultratinguj barkut është projektuar për të përjashtuar shkaqet e tjera të mundshme të dhimbjes, ajo është kryer shpesh në gratë për të zbuluar praninë e problemeve gjinekologjike.

  Si një test të gjakut për të përcaktuar apendiksit?
  Çdo inflamacion shkakton një rritje të mprehtë në qelizat e bardha të gjakut në gjak, sepse analiza e lëngjeve biologjike apendiksit mund të konfirmojë diagnozën. Por ia vlen të kujtohet se konsiderohet si sëmundja - jo e vetmja arsye për përqendrim të lartë të qelizave të bardha të gjakut, laborator testimi kryhet vetëm si një faktor konfirmon.
  Si mund mjekët të identifikojnë apendiksit?
  Kryesisht Mjeku do të kryejnë anketime dhe një rishikim tërësor të viktimës, bark propalpyruet dhe zonën e drejtë çapokor. Në apendiksit akute këto manipulime janë të mjaftueshme për diagnostikimin dhe shtrimit njeriut.

  Sondazhi spitalor është të caktojë X-ray, urinë mikroskopi, analizat e gjakut dhe një hetim CT. Natyrisht, kur kërcënimi i shpërbërjes mbushur me qelb shtojcë, këto masa janë shtyrë për shkak të procesit të kërkuar prerë kirurgji emergjente.