Si të përdorni kritika si qëllime didaktike


Duke dëgjuar kritikën, ne shpesh marrin vepër në kritikët dhe madje duan të vazhdojnë komunikimin më tej me të. Dhe me të drejtë kështu: që dikush ka të drejtë të bëjë komente, shikoni edhe më të mirë për veten! Por duhet theksuar se me përdorimin e duhur të kritikës, ajo është karakter krijues dhe drejtuar. Për të mësuar se si të përdorin qëllime udhëzuese kritikave, ne do të diskutojmë në këtë artikull.
Mendoni për një fillim, ajo është kritika? Fjalor Ozhegova Kritika shënuar diskutim, analizë e diçka për të vlerësuar, për të identifikuar mangësitë. Por kritika duhet të përdoret në situata ku keni nevojë për të përmirësuar rezultatet.


Për çdo situatë relevante kritikave të veçantë të stilit. Ju gjithashtu nuk mund të injorojë nivelin e partnerit të vetë-kritika.

Kritika Klasifikimi:
- Brohorisnin ("E pra nuk e tmerrshme, herën tjetër që ju do të ngushtë").
- Kritikët turp ("Unë kështu që ju shpresuar, dhe ju më çoi").
- Kritikët analogji ("Unë hera e parë që nuk është gjithmonë i suksesshëm").
- Kritikët shpresojnë ("Ndoshta herën tjetër që ju jeni tenori i një tjetër").
- Kritika, lavdërimi ("Të gjitha të bëhet si duhet, vetëm ende").


- Lavdërimi unfazed ("Midis nesh janë yjet që i pesti nuk mund të ketë arritur rezultatin e dëshiruar, ne nuk do emrin emra").
- Kritika e-shqetësim ("Një situatë sigurisht që më shqetëson, dhe sidomos individët").
- Kritika-ndjeshmëri ("Unë e kuptoj pozicionin tuaj në këtë situatë, por").
- Kritika, për fat të keq ("Unë jam shumë i keq, por nuk ka punë është bërë në mënyrë efikase").
- Kritika-ironia ("Pie vypiksya shkëlqyer pyesin se si ju do të trajtojnë mysafirët këtë qymyr?").

- Kritikët pyes veten ("Si? Unë nuk besoj se ky problem ju nuk mund të përballojë!").

- Kritikët aluzion ("Një nga miqtë e mi erdhën shumë, por më pas ai ishte shumë i dobët").
- Kritika-zbutja ("Ndoshta kjo ka ndodhur, jo vetëm ju për të fajësuar").
- Kritika-ukoryzna ("E pra nuk jeni të kujdesshëm?").
- Kritika, komente ("Puna e kryer gabimisht, herën tjetër të jetë i sigurtë se do të konsultohet").
- Kritika paralajmëruar ("Nëse ju bëni një herë tjetër, atë").


- Kritika-kërkesës ("Puna duhet të redesigned")
- Kritikët e quajnë ("Nëse kjo është faji i tortës tënd të përjetshëm kuzhinier veten dhe predstavlyaysya").
- Konstruktive ("Puna gabimisht. Çfarë plani i veprimit të mëtejshëm?").
- Kritikët frikësohen ("Çfarë pengon mendimin se herën tjetër që ju jeni gjithashtu tenori i").
Çdo kritikë duhet të respektohen në mënyrë që të mos dëmtojë dinjitetin kritikuar. Përndryshe ajo do të perceptohet si paragjykim dhe, në përputhje me rrethanat, rezultati i dëshiruar është arritur. Për kritika ishte ende krijuese, ajo duhet të sigurojë një mënyrë pozitive dhe konstruktive bazuar në fakte reale.


Kritika nga qëllimet didaktike të çojnë në rezultate të përmirësuara, por uyazyka se:
- Ajo është një mjet dhe jo një fund;
- Ajo punëson një person i cili është i respektuar dhe i besuar kritikuar;
- Kritikuar, jo gjë burrë ose aktivitet;
- Ajo është përdorur në raste të veçanta dhe jo në mënyrë të rregullt;
- Ajo shprehu vetëm dhe në një atmosferë miqësore.
Kritikuar nevojën për të krijuar një atmosferë miqësore dhe të tregojë anën pozitive kritikuar. Përdorimi i kritikës konstruktive, propozimi ofron zgjidhje për problemet. Mos harroni se personi që bën komentin, në çdo rast nuk mund të lëvizin në personalitetin e tij. Kjo mund të shkaktojë imazhe serioze fatkeqësie të tij.

Plotë ynë "Pasqyrë kritike" Deklarata Block: "Asnjëherë argumentojnë me një idiot dhe kritikët: njerëzit nuk mund të mendoj ndonjë prej jush që".