Si për të kuruar një toxocarosis personiToxocariasis referuar zoonoznыm patogjen sëmundje është një krimb rrumbullakët Anisakidae lloj Toxocara. Ka dy lloje të parazitëve toxocara: canis toxocara, e cila prek kryesisht kafshët me qenin e familjes (qentë, dhelpra, ujq, dhelpra, etj) dhe toxocara mystax, i cili shkakton sëmundje në anëtarët e familjes cat. Kur njerëzit flasin për toxocariasis sëmundjes, kjo zakonisht do të thotë infeksion patogjen toxocara Canis, roli i saj në shkaktimin toxocariasis në njerëzit është vërtetuar.

Si është infeksioni?
Toxocariasis në njerëz ndodh në rast të gëlltitje të vezëve infektive toxocara. E transmetimit mund të ndodhë përmes tokës, pezmatim të kafshëve, ujë, ushqime të ndotura. Vezët e larvat parazit që hyjnë nëpër mukozën e zorrëve të vogla në gjak dhe pastaj migrojnë në mushkëri, mëlçi, zemra, veshka, truri, pankreasit dhe vende të tjera. Larvat janë vite të gjata - 10 vjet - mbeten të zbatueshme, nuk ka zbuluar veten e tij, dhe pas një kohe të gjatë aktive dhe vazhdojnë migrimin e tyre. Njeriu është një parazit për "rezervuarit" host. Infektuar nga një person i sëmurë nuk mund të, sepse vezë të pjekur në mjedis janë lëshuar.


Manifestimet klinike
Ka dy forma të sëmundjes, syrit dhe formën e organeve të brendshme. Në forma thellë duket ethe të përsëritura, të rritet në madhësinë e nyjet limfatike shpesh procesi i kap të gjitha nyjet limfatike. Nga bronkit vrojtuar frymëmarrjes dhe pneumoni, mund të ndodhë astmës bronkiale rrallë. Mëlçisë është rritur gjithmonë, zgjerimi i shpretkës është vërejtur në 20% të rasteve. Lezione të lëkurës janë papules, blisters, eritemë. Skuqje itchy ndodhin në vende hedhjen larvat.


Në eosinophilia rënda gjakut është gjithmonë i pranishëm, shpesh të shoqëruara nga rritja e leukociteve dhe ESR. Në analizën biokimike mund të zbulojë në rritje bilirubin dhe mëlçisë enzimat.
Forma Me kohë të plotë të sëmundjes është manifestuar strabismus, ulur mprehtësi vizuale, shfaqjen e "nxënësi të bardhë" - leykokoryy, zhvillimin e inflamacion të membranave të brendshme të syve dhe të trupit të tejdukshëm, inflamacion të kornesë, abscesit tejdukshëm.
Qendrore manifestime sistemit nervor të mundshme në rast se larvat marrë në thelbin e trurit. Simptoma neurologjike, konfiskimet epileptiform, nervozizëm, paraliza dhe parezë. Pacientët ndodhin ulur vëmendjen, vështirësi në lexim.

Toxocariasis të njerëzve është e vështirë për të diagnostikuar, sepse simptomat ndryshojnë dhe varen nga një sërë lokalizimin e larvave. Sëmundja karakterizohet nga një kurs të gjatë me relapses periodike. Metoda kryesore e diagnostikimit është imunologjike. Immunoassay më efektive enzimë.