Si për të kuruar sindromi plakjen e parakohshme


Sindromi i plakjes së parakohshme ose proheryya tërhequr vëmendjen e vetëm 100 vjet më parë. Arsyeja është se kjo sëmundje është shumë e rrallë: një rast për 4.8 milionë fëmijë.
Ajo është quajtur gjithashtu Hadchynsona Gilford fëmijë sindromi apo mosha e vjetër. Pacientët që jetojnë në vende të ndryshme të botës, është e vështirë për të kryer disa mbikqyrje apo hulumtime. Për më tepër, ata rrallë jetojnë në moshën e daljes në pension me sëmundje - 27 vjet.Tip! Kjo sëmundje gjenetike, gjatë së cilës fëmija po plaket më shpejt se konvencionale 10 herë. Pas lindjes për gjashtë muaj, nganjëherë vite, fëmija nuk është i ndryshëm nga kolegët e tyre.Më vonë, pacienti shfaq karakteristikat e moshuar, baldness, rrudhat, kockat i brishtë dhe arteriosklerozës. Në 8 vjet fëmija është në 80. Sot, 60 raste të regjistruara të sëmundjes me ta. 5 njerëz në.


Simptomat


Sindromi plakjen e parakohshme ka disa karakteristika:
Pacientët me të ulët pesha 15-20 kg dhe rritjen xhuxh.
Lëvizshmëria e dobët dhe fleksibiliteti i nyjeve.
Një hollë, lëkurë shumë të zbehtë të qartë. Në mungesë të anijes yndyrë tejdukshëm.

Pak përballet me një kokë të madhe, tipare të vogla zog mjekër pazhvilluar.
Nën zhvillim normal rozuyazykay mosha.
Zë shumë të lartë.
Humbja e vetullat dhe qerpikët.
Lodhje.
Fëmijët rriten rresht të dytë të dhëmbëve.
Defekte skelet dhe thonjtë.
Vdekshmëria e hershme, zakonisht 13-14 vjet. Dhe kjo vjen nga sëmundje të veçantë për moshën e vjetër.

Arsyet protoheryy


Për një kohë të gjatë nuk arriti të gjejë shkakun e kësaj sëmundjeje të pazakontë. Megjithatë, jo shumë kohë më parë, shkencëtarët e Institutit Kombëtar të Gjenomit Research gjeti se faji në duke shkaktuar plakjen e parakohshme mutacion vetme gjen.

Mutyrovannaya gjen forma LMNA shkakton progeria. Drejtor i Kërkimeve Francis Collins beson se pika mutacion në ADN ndodh në çdo pacient përsëri, nuk e trashëguar.

Kjo është një mutacion në lamin Një proteinë provokon plakje para kohe, duke e kthyer një djalë i ri në një plak shekullit.


A është e mundur për të kuruar progeria?


Hulumtuesit amerikanë kanë zbuluar një të veçantë produkt - frenues farnyzyltransferazы. Dhe disa pacientë një shans për të shërohen. Drogës mund të bllokojë derivatet eskaloi proteina dhe të pezullojë plakjes patologjike. Disa madje procesin e kundërt. Ndërsa provat klinike janë vetëm këtë mjet.

Tip! Protoheryyu nuk mund të shërohet, por disa trajtime mund të ngadalësojë disa simptoma, zbutjen e pacientit ekzistencën. Këto përfshijnë fizio - dhe terapi profesionale për përmirësimin e veprimtarisë dhe lëvizshmërinë e nyjeve; foshnjore ushqyer përmes një tubi të përmirësuar peshë; heqja e dhëmbëve të qumështit; aspirina për parandalimin e sulmit në zemër dhe infarkti.


Cilat vitamina të mbrojtur kundër plakjes së parakohshme?