Si për të identifikuar shkaqet legen zgjerimin e veshkave


Indeksi artikull

Shkaqet e sëmundjesSimptomat

Diagnostikimin e sëmundjeve

Trajtimi i sëmundjeveHydronephrosis është procesi i inflamacionit në veshkat, e cila shkakton zgjerimin e legenit veshka dhe gota. Për urinë normale lë veshkën në presion të ulët, por kur efekti trupi shkakton legen zgjerimi i veshkave, urinës vjen mbrapa për shkak të dëmtimit të shtrirë e indeve të trupit dhe shkelje të veshkave.
Patologjia mund të klasifikohen në dy grupe:

Hydronephrosis kongjenitale formë origjinale ose kur rritjen e legen i veshkave dhe kupat janë shkaktuar nga parregullt uretër strukturës dhe legen.
Ose të marrë formën e hydronephrosis mesme, e cila është një komplikacion i mënyrave dëme mochevыvedenyya, formimin e tumoreve ose gurë në veshka.

Shkaqet e sëmundjes


Zakonisht legen i veshkave rritur nga ngushtimi kanale mochevыvedenyya në vende ku lidhja e uretër dhe veshkave legen, ose si rezultat i rrymës kundërt e urinës. Ka një numër i parakushteve patologjisë:
Ekseset në kanalet hakmarrje mochevыvedenyya komponimet e tyre që rezultojnë nga zhvendosja e veshkave.
Prania e gur në legen të veshkave.
Ngjeshja e tumorit uretres, ose tumor Vjenës.
Ngushtimi i uretër për shkak të anomalive kongjenitale, inflamacion, dëmtim ose kirurgji.
Patologji të ndryshme të nervave dhe muskujve në uretër apo fshikëz.
Hernie në gojën e uretër.
Tumor malinj natyra e organeve të legenit, të mitrës, fshikëz apo prostatës.
Infeksionet e veshkat apo kanalet mochevыvedenyya që nxisin përçarje e funksionimit të uretër.
Ndonjëherë arsyet për rritjen e pelvisit të veshkës janë gratë shtatzëna, si ky ngjeshur organeve mitrës. Ndonjëherë hydronephrosis gjatë shtatzënisë është shkaktuar nga ndryshimet hormonale dhe mund të përkeqësohet ndjeshëm gjendjen e grave.


Simptomat


Në fazat e hershme të sëmundjes pothuajse nuk manifestohen, dhe për më shumë faza drejtimin karakterizohet nga dhimbje në shpinë, të cilat mund të ngatërrohet me dhimbje barku i veshkave. Sulmet e tilla shkaktojnë bloating, presionin në rritje, vjellje dhe gjakderdhje me urinë. Përveç kësaj, ekziston rreziku i lezioni infektive - kështu temperatura e trupit rritet dhe zhvillon formën akute pyelonephritis. Në një lëvizje të lënë pas dore veçanërisht mund të ndodhë zgjatjen gishtin e të dy veshkat.

Ndonjëherë sëmundja është në mënyrë të veçantë: hydronephrosis rrudhur e veshkave shkakton një rritje të presionit dhe lezione infektive, kështu që ju mund të kenë nevojë kirurgji urgjente. Gjithashtu ekziston rreziku i dështimit të veshkave, kur veshka ndalesa duke punuar si duhet.
Ka tre gradë e hydronephrosis:1 shkallë - normal legen i veshkave është prishur për shkak të përqendrime të mëdha të urinës, por puna e veshkave nuk është i shqetësuar.
2 shkallë - duke rritur legen renale fillon shtrydhet periferi të indeve të veshkave, kështu që zvogëlohet saj trashësi dhe veshkave përkeqësohet punën e tyre.

3 shkallë - atrofi indet e veshkave fillon papritmas, dhe funksionon shumë më keq dhe më në fund ndalet krejt.

Diagnostikimin e sëmundjeve


Patologji diagnostike përfshin zbatimin e një studimi gjithëpërfshirës - duke marrë urina, gjak, me ultratinguj i organizatës veshkat ndihmon të vendosur shkallën e sëmundjes dhe të trupit të madhësisë. X-ray tregon veshkat zgjeruar dhe concretions veshkave praninë në kanalet e mochevыvedenyya.Për të sqaruar diagnozën e mëparshme të kryera MRI dhe CT Scans dhe angiography. Këto teste mund të krijojnë shkaqet e hydronephrosis dhe kanë nevojë për kirurgji.Trajtimi i sëmundjeve


Nëse testet konfirmojnë një hydronephrosis theksuar dhe pacienti mundëson funksionimin, mënyra më e mirë është konsideruar kirurgji. Në dështimin e veshkave operacioni është i ndarë në dy faza, përkatësisht:Një tub kullimi deklaratë që ndihmon rrjedhjen e urinës nga veshka. Kjo fazë përfshin monitorimin e afërt nga ultrazërit.
Një legen plastike dhe uretër.Veshkat janë hequr vetëm në qoftë se humbja totale e funksioneve të tij. Ruajtja e pamundur për shkak të komplikimeve të rënda. Ky operacion është e rekomanduar zakonisht për njerëzit në moshën e vjetër për parandalimin e lezioneve infektive.

Procesi i trajtimin e sëmundjes në fëmijët varet rrugën e sëmundjeve dhe shkalla e formimit të saj. Jo domosdoshmërisht për trupin e fëmijës për të kryer ndërhyrje të shpejtë në sëmundje, sepse fëmijët janë pacientët më të vështira. Në këtë drejtim, trajtimi konservativ është bërë shpesh nën mbikëqyrje të ngushtë mjekësore.
Nëse anomalitë zbuluar në vitin e parë të jetës, është e nevojshme për të kryer me ultratinguj çdo dy muaj. Në shumicën e rasteve, fëmijët hydronephrosis mirë për trajtimin dhe ka një prognozë të favorshme - një restaurim të plotë të funksionimit të veshkave.