Siç zbuloi hypoplasia e veshkave gjatë shtatzënisë dhe se si për të kuruar atë


Indeksi artikull

Shkaqet e patologjisëSimptomet e patologjisëDiagnoza PatologjiaTrajtimi PatologjiaHipoplazise e veshkat është quajtur në patologji të shkencës mjekësore struktura anatomike të veshkave zhvillohet në utero. Në strukturën e saj trupore është normale, por duke marrë parasysh madhësinë e saj, është e qartë se veshkave është shumë e vogël.
Shpesh këto madhësi nuk do të ndërhyjë me funksionimin normal, por se ajo nuk është thjesht forca të mjaftueshme. Hipoplazise e veshkave në shtatzëni duket më akute, ndërprerë proceset e urinës dhe metabolike në trup që mund të dëmtojë në mënyrë të konsiderueshme fetusin.
Shkaqet e patologjisë


Hipoplazise e veshkave majtë dhe të djathtë ka të njëjtat arsyet për zhvillimin e tyre. Arsyeja kryesore është mungesa e blastemы masë metanephrogenic me ritme të njëkohshme normale në rritje.
Përveç kësaj, të gjithë të karakterizuar strukturën e saktë nephron dhe mund të punojnë normalisht, por problemi është se numri i tyre është më pak se gjysma e normale. Por ndërsa veshkave kundërta si kompensim posedon më i madh se numri normal të nephrons, kështu që funksioni i veshkave puna ekipore nuk është e zhvlerësuar.

Hipoplazise Fëmija i trupit zhvillohet në periudhën para lindjes është për shkak të ndikimit të faktorëve të brendshëm dhe të jashtëm negative e nënës.


Simptomet e patologjisë


Patologjia e akute natyrisht hypoplasia të veshkave mund të manifestuar veten shprehur, dhe është e shoqëruar nga manifestimet e mëposhtme:Zhvillimin intelektual të fëmijës dukshme e GLV-së dhe zhvillimi fizik.
Lëkurë të zbehtë, paraqitja e personit puffiness si dhe gjymtyrë e sipërme dhe të poshtme.
Diarre kronike.
Treguesit Subfebrylnыe e temperaturës së trupit.

Shumë simptoma janë të ngjashme me manifestimeve të rrezikshme të rakit patologji - një zbutjen e indeve të eshtrave parietal, performancës dhe kodrat frontale kafkës, kreu rrafshuar, distension barkut, këmbët shtrembërim dhe humbjen e flokëve.
Dështimi kronik i veshkave.
Rritja e presionit të gjakut.
Vjellje të shpeshta që ndonjëherë plotësohet vjella.

Diagnoza Patologjia


Zakonisht pacientët kryesisht organizoi diagnozën diferenciale me patologji. Si dysplasia veshkave apo veshkave kontraktuar. Zakonisht një strukturë vaskulare veshkave dhe të gjitha sistemet e saj mund të konsiderohet si dëshmi e pranisë së hypoplasia. Për prodhimin, një diagnozë të saktë është e mjaftueshme për të kryer një studim MRI.

Deri tani më të njohura provimit mënyrë ultratinguj është konsideruar, të dhënat e të cilave të bëjë të mundur për të krijuar dimensionet dhe zbuluar nëse ata janë më pak se norma. Përveç kësaj, një pacient me hypoplasia e veshkave është më pak se gjashtë gota, dhe një trup të shëndetshëm janë tetë ose më shumë, nuk legen me strukturë të ndryshuar. Në çdo rast, vuri në dukje moszhvillimin e arteries veshkave.Në mungesë të komplikimeve të veshkave strukturës mangët korrespondon me grup moshën e pacientit. Një mjek duhet të dallohen nga lezione të lindura procesi dytësor atrophic.Trajtimi Patologjia


Manifestimeve veshkat hypoplastic pothuajse mungon në këtë lidhje, patologji të tilla i takon grupit të vështirë. Është e vështirë për të diagnostikuar, sepse zbulimi është shumë vonë. Procesi i trajtimit varet nga lloji i sëmundjes dhe shëndetit normal veshkave.
Patologjia nuk kërkon trajtim të veçantë uyazyka se një veshkave të shëndetshme plotësisht mund të kryejë punën e saj. Nëse ekziston dyshimi në zhvillimin e pacientëve të tjerë hemodializë sëmundje të përkthimit dhe të organizojnë transplantim të veshkave të donatorëve.

Hipoplazise referohet patologjive të rënda. Ajo ndërhyn me jetën normale, dhe pastaj një të rrituri. për të parandaluar zhvillimin e sëmundjes gjatë shtatzënisë një grua duhet të sillen me shumë kujdes, vidyazykatysya pirja e duhanit dhe konsumit të alkoolit, të ndjekin rregullat e të ushqyerit e mirë dhe rregullisht shkoni te mjeku. Në këtë situatë, shëndeti i fëmijës do të jetë e vendosur direkt të varur nga zakonet e nënës së tij.
Në qoftë se një grua shtatzënë diagnostikuar me veshkat hypoplastic, atëherë ajo rrit rrezikun e anemisë. Ekziston edhe një gabim i kërcënuar. Për normale e shtatzënisë nëna shtatzënë duhet gjithmonë të konsultoheni me mjekun tuaj dhe me kujdes të zbatojë të gjitha rekomandimet. Me sjellje të përshtatshme, organizimin e të ushqyerit dhe të vëmendshëm për shëndetin e tyre në gratë me hypoplasia veshkave lindur fëmijë plotësisht të shëndetshëm.