Si e bën efektin e alkoolit në drogë


Gjithkush e di se çdo mjekim të papajtueshme me alkool. Megjithatë, shumë besojnë se "nuk është një pengesë," dhe duke kaluar një kurs të trajtimit, mund të përballojë për të ngritur një gotë për shëndetin

Çfarë ndodh me njerëzit në këtë pikë?

Nëse jeni duke marrë antidepresantë nga grupi i inhibitorëve të monoamine oxidase - një enzimë e cila shkaterron substancat biologjike trupit nga grupi i monoamines - epinephrine, norepinephrine, serotonin, melatonin, histamine, dopamine, dhe gjithashtu pi alkool, pastaj qe e parë thjesht ngritur efikasitetin e barnave zero.Përveç kësaj, konsumi i alkoolit aktivizon lirimin e sasive shtesë të adrenalin, e cila çon në rritjen davlenyyay gjakut dhe zemrës palpitations.

Për më tepër, në disa birra dhe vera përmbajnë agonist tyramine. Zakonisht kjo substancë është shkatërruar në zorrë, por duke marrë frenuesit MAO, ky proces është ndërprerë, dhe tyramine hyn në gjak, duke çuar në një rritje të presionit të gjakut.

Papajtueshme me alkool dhe marrjen Clonidine, Metronidazole, Cephalosporins, griseofulvin, sulfonamides, nitrofurans, ketokonazolin dhe droga të tjera që bllokojnë aldehiden. Aldehyddehydrohenaza - enzimë dytë në zinxhirin e përpunimit të alkoolit, dhe nëse veprimi i enzimë është frenohet, gjaku qarkullon acetaldehyde të gjatë. Kjo mund të çojë në shumë të vërtetë dhe madje deri në fund helmimi reanimim.