Sa e ndryshme sëmundje mononukleoza fyt i lënduar


Vetë ngjitëse mononukleoza - një lloj sëmundje që ndryshon limfatike dhe retikuloendotelial dhe sistemet. Kjo rrjedh direkt në sëmundje me ethe, grykët (bajamet lezione) poliadenitom (nyjet limfatike) dhe zgjerimin e mëlçisë dhe shpretkës. Ky virus i takon herpesvyrusam, por kjo nuk do të shkaktojë vdekjen e qelizës bujtëse, dhe në të kundërtën, të kontribuojnë në rritjen e saj.
Burimi i infeksionit mund të jetë mononukleoza person i sëmurë direkt virusonosiy. Shumica Infeksioni ndodh me pikat ajrore. Kjo ndodh në të gjithë sëmundje, mosha është gjithashtu jo kufizuar në - sëmundje njerëz të gatshëm të të gjitha moshave. Kështu, mononukleoza infektive është më pak e zakonshme në njerëz mbi 40 vjet, si njerëz që kanë arritur këtë moshë janë më ymunnы në këtë infeksion. Simptomat e para të mononucleosis infektive duket për të rritur madhësinë e mëlçisë dhe shpretkës, janë në ditën e katërt ata mund të arrijnë madhësinë e tyre maksimale. Ato mund të shoqërohen me dhimbje sëmundje të barkut, simptoma pesimist. Ajo është gjithashtu e mundur paraqitja e skuqjen alergjike në trup, e cila manifestohet si rezultat i duke marrë antibiotikë. Sëmundja zakonisht zgjat dy deri në katër javë, por ndoshta më shumë. Gradualisht, në sëmundje utyhomyrenyyu në ethe pacientëve zhduket dhe bastisjet e ndryshme mbi bajamet, dhe të vijnë në rregullat e përbashkëta hemogram, dhe madhësinë e nyjeve limfatike, si dhe mëlçisë dhe shpretkës, gradualisht normaliziruyutsya. Mononukleoza infektive është karakterizuar nga një rritje e numrit të limfociteve.Pra, në mënyrë për të zbuluar mononucleosis si sëmundje të ndryshme nga angina, ju duhet të marrë në konsideratë pectoris si një sëmundje të veçantë. Angina është nganjëherë i quajtur ndryshe grykët akute. Në thelb, grykët është sëmundje infektive dhe alergjike, e cila ndikon drejtpërdrejt bajamet. Në mënyrë tipike, sëmundje fëmijët më të prirur të të gjitha moshave, si dhe të rriturit e moshës rreth 35 deri në 40 vjet. Më shpesh sëmundja ndodh në vjeshtë dhe pranverë. Agjentët e sëmundjes më shpesh Staphylococcus dhe Streptococcus. Cilat janë faktorët të agjent shkaktar? Para së gjithash, kjo është një lloj të ndryshme të dridhura, dy lokale dhe universale. Përveç kësaj, faktorë mund të shërbejë gjithashtu si temperatura dhe atmosferën me pluhur. A nuk e lë në harresë e thjeshtë bajamet mekanike dëme.


Ndryshe mononucleosis infektive, grykët mund të transmetohet në dy mënyra - mënyra direkte ajrore dhe ushqyese. Nëse, për shembull, mënyra ajrore të transmetimit të sëmundjes, infeksioni do të drejtpërdrejt nëpërmjet kontaktit të ngushtë me pacientët e sëmundjes. Ka edhe dy lloje të pectoris - fytit dhe abscesi. Në rast të pacientit Bluetongue angina duket e thatë dhe, natyrisht, fyt gërvisht. Por në rastin e angina abscesit që më serioze në pasojat e tyre, ka disa inflamacion purulent i fibër okolomyndalykovoy. Cilat komplikime mund të jetë pas një dhimbje të fytit, për dallim nga mononucleosis infektive? Kjo, natyrisht, mediat akute otitis. Por përveç tij, lista e komplikacioneve nga pectoris dhe për momentin akute pezmatim i fytit, abscesit parafarynhealnыy, ënjtje të laring dhe madje edhe lymphadenitis qafës së mitrës. Trajtimi i pectoris si mononucleosis infektive, i kryer në shtëpi. Dhe në ditët e para të sëmundjes caktoi edhe pjesën tjetër shtrat. Sigurisht pjesa tjetër shtrat nuk merr më shumë se 3-4 ditë.


Trajtimi i mononucleosis infektive dhe grykët
Mononukleoza është i ndryshëm nga fytit dhe gjithashtu në metodat e trajtimin e një sëmundje. Megjithatë, këto sëmundje janë konsideruar disa ngjashmëri në trajtimin e tyre. Së pari, ngjashmëria është se në të dy mononucleosis dhe me angina, emëruar për herë të parë pjesën tjetër të shtrat të rreptë. Trajtimi i sëmundjeve të kryera në shtëpi. Në mënyrë tipike, i emëruar dobishme për fyt dhe bajamet vetë drejtpërdrejt, rinses ndryshme. Por përveç tyre ka disa medikamente. Natyrisht, një shumëllojshmëri të antibiotikëve që mjekët përshkruajnë për çdo sëmundje. Por vini re: ju duhet të marrë antibiotikë në mënyrë rigoroze në kohë, nuk mungon një pritje të vetme! Fakti është se në qoftë se keni humbur gje edhe një antibiotik, trupi do të prodhojë një imunitet të këtij antibiotiku në të ardhmen e që nuk do të ketë asnjë efekt.


Sa e ndryshme sëmundje mononukleoza fyt i lënduar në komplikime tyre?
Komplikime të ndryshme të grykët ne kemi ekzaminuar më sipër. Dhe çfarë janë pasojat mund të ndodhë mononucleosis kur infektive? Komplikime më serioze pas sëmundjes përfshijnë: sinusit, pneumoni, paratonzyllit, si dhe otitis. Por, veç të gjithave, mononukleoza infektive mund të rezultojë në edhe këputje të shpretkës, anemia hemolitike, dështimi i mëlçisë, pezmatim nervi, si dhe grykët folikulare. Për shkak të rrezikut të shpërthimit të shpretkës direkt të nevojshme për të kufizuar lloje të ndryshme të aktivitetit fizik në gjashtë muajt e parë.


Sigurisht jo të vuajnë sëmundje të tilla si mononucleosis infektive apo dhimbje të fytit, ju duhet të monitorojë nga afër shëndetin e tyre. Sepse çdo sëmundje është e rëndësishme për të parandaluar për të parandaluar zhvillimin e saj të mëtejshëm. Dhe siç u përmend më lart, mononukleoza infektive, si çdo pectoris, kanë pasoja të rënda, deri në pneumoni apo edhe këputje e shpretkës. Pra, në çdo rast nuk do të fillojë një sëmundje të veçantë, është e nevojshme për të trajtuar, ose më mirë akoma - të shmangur aspak fillim pikut.