Si të largoj një fëmijë betimit sharje


Në procesin e rritjes dhe zhvillimit, si një person, një fëmijë shpesh kopje prindërit e tyre për shumë nga veprimet e tyre, zakonet e të folurit. Shpesh ndodh që mami dhe babi janë tronditur kur dëgjojnë nga buzët e virgjër e fëmijës së saj fjalëve "të pista" që, në përgjithësi, ata nuk duhet të shqiptohet. Në fund të fundit, fëmija do të zgjedhë një vend që studentët janë përreth dhe të zgjedhin kohën e duhur, dhe në mënyrë që turp edhe pse në një ngjit mur. Pranë menjëherë të përfundojë kur dëgjojnë nënën e abuzimit të fëmijëve që familja vendosi të flasë në këtë mënyrë, edhe pse kjo nuk është kështu. Por ne jemi rritur dhe se duhet të rrëfehet, nganjëherë mëkatojmë shprehjet "të forta", ndodh që fëmija dëgjon ato dhe, natyrisht, kujton. Si të largoj një fëmijë u betuar sharje gjë për të bërë, se ai e kuptoi se ajo ishte e keqe?


Për të filluar, le të themi se fëmija juaj, duke përdorur gjuhën e keqe dhe kështu është i vetëdijshëm se kjo nuk është e mirë. Në mënyrë që të ndikojnë atë dhe të bëjnë përdorimin e ndaluar betimit, ju duhet të dini se në çdo moshë të arsyeve për përdorimin e një rozyazytsi fëmijë mat do të jenë të ndryshme dhe për të luftuar kundër këtij fenomeni, si dhe kanë mënyra të ndryshme në çdo moshë.

Si të largoj fëmijën nga tre deri pesë vjet për të betohen sharje. Shumica e fëmijëve shpejt ose më vonë të fillojnë të përdorin betohem fjalë, për fat të keq kështu, dhe në qoftë se familja ka vendosur të betohet, atëherë fëmija do të fillojnë të bëjnë të njëjtën gjë shumë më herët. Ju thoni fjalë të këqija, fëmija në këtë moshë është duke u përpjekur për të marrë vëmendjen tuaj, ai tha se betimit në llogaritjen shohim reagimin e të tjerëve. Betimit në gojën e saj zakonisht nuk është një shprehje e dhimbje, pakënaqësi, frika, siç ndodh në të rriturit. Një matyukayetsya vogël fëmijë "vetëm" për shkak se ai dëshiron të jetë vënë re. Në këto raste shpesh ndihmon një mënyrë si të lënë pas dore. Nëse ju nuk i kushtoj vëmendje për atë që fëmija nuk është vend për argëtim e tyre, thënë një fjalë të keqe për të parë të zemëruar, atëherë së shpejti ai do të humbasin këtë interes. Sigurisht, ajo do të duket për një tjetër stimul, i cili do të përpiqet të merrni ju, kështu që është e rëndësishme për të bërë një mashtrim të vogël. Zgjidhni disa prej performancës së saj, e cila nuk është shumë i shqetësuar në lidhje me ju dhe të fillojnë të shpejtë për të reaguar ndaj saj. Për shembull, në qoftë se ajo bëhet e panevojshme për të nxjerrë në e vjetër e gazetës poruhayte atë. Sigurisht, ajo do të bëjë rregullisht kështu, duke harruar fyerjet, dhe nga se ju as e nxehtë dhe as e ftohtë. Vetëm mos harroni vetullat supyty.


Si të largoj fëmijën nga pesë deri shtatë vjetësh të betohet sharje. Me moshën, qasja për këtë çështje është disi e ndryshme. Fjalët Bad mbetet një mjet për të tërhequr vëmendjen, por në të njëjtën fëmija është i vetëdijshëm se shumica e Huskies mund të jetë një fyerje. Ai filloi të përdorë të turpshme "të konsiderueshme" në momentet e imazheve të forta, duke u përpjekur për të goditur ju. Megjithatë, në shumicën e rasteve kuptimi i shumë fjalë, ai ende nuk e kupton, por faktor i bezdisshëm mbetet vetëm fakti i deklarimit të abuzimit. Gjatë kësaj periudhe leva kryesore e ndikimit është frika. Ajo mund të jetë frika e ndëshkimit, frika e poshtërimit. Në këtë moshë një fëmijë të ndikojë shumë në mënyrë efektive parimin e karrota dhe shkopinj. Kjo do të jetë një mënyrë efikase, ndërsa frika është e justifikuar (edhe pse ndonjëherë duhet për të ndëshkuar fëmijët të cilët nuk mund të ndihmohen), dhe është shpërblimi i dëshirueshëm (karamele nuk është e mundur për të bërë).


Si të largoj një fëmijë 7-11 sharje e betimit. Fëmija tashmë shkon në shkollë, ai rritet më të vjetër është formimi i personalitetit të tij. Ky proces prodhon ndikim të konsiderueshëm si shkollë vetë, njerëzit rreth tij, të fëmijëve dhe të rrugës, ku ai shpesh ecën. Kjo është më shpesh në botën e jashtme, pa prindërit e tyre, ashtu siç ishte më parë. Nuk ka "histori horror" ata nuk kanë frikë, dhe çmimet nuk janë të nevojshme. Nëse ju shpesh përdorin ndëshkimin fizik mund të çojë fëmijën në këtë moshë do të jenë të mbyllura, i mbyllur. Kjo është veçanërisht e keqe është se ju keni nevojë për më shumë kontroll të veprimeve të tij jashtë shtëpisë, të cilat me siguri shpesh të gabuar. Është koha për biseda serioze që mund të jenë tema që prekin disa temat sekrete në dushe baby. Në këtë moshë fëmijët është një rol të rëndësishëm që ajo zë në komunitetin përreth, kështu që ju mund të bisedoni me atë se duke përdorur fjalë të betohem, ajo rrezikon të bëhet një i dëbuar, bespryzornykom, të pastrehë. Fat të mirë, shembuj ilustrues në rrugë - një monedhë një duzinë.


Si të largoj riu betimit sharje. Në moshën 11 deri në 15 vjet, ju tashmë duhet të merren jo vetëm me fëmijën dhe një të riu. Nuk është çudi kjo periudhë është një nga më të vështira në jetë, si prindërit dhe vetë fëmijët. Përgjigja kryesore për të gjithë adoleshente të thotë shprehja "Unë kam të drejtë!" Varësisht se si ju duken prindërit në sytë e një të riu, ata mund të kenë një ndikim në atë gjatë kësaj periudhe. Nëse veprimet e tij në periudhën e kaluar, prindërit mund të fitoje prestigj në sytë e tij, ai do të dëgjoni disa (jo të gjithë!) Këshilla dhe rekomandimet. Nëse jo, nuk ka përpjekje të kërcënimit nuk do të hyjë në fuqi, në të kundërtën, i riu ndonjë forcat për të treguar superioritetin e saj mbi prindërit e tyre. Në këtë situatë është e vështirë për të bërë diçka, por ndoshta duke përdorur përpjekjet emergjente. Ju mund ta provoni atë me një bisedë, por ajo nuk mund të ketë sukses, ose adoleshenti pa ju miq të mjaftueshme, ose fytyra juaj nuk mund ta shohë shokun e tij dhe, rrjedhimisht, nuk hapet. Ndërhyrjet e ndryshme si kërcënimeve dhe dhunës mund të shkaktojë efekt të kundërt dhe të bëjë atë shumë më keq. Ajo duhet të shikojmë nga afër të riu për të gjetur se kush në këtë fazë të jetës është autoriteti i tij i padiskutueshëm dhe të përpiqen të ndikojnë nëpërmjet saj, duke argumentuar se "ky njeri nuk e lejon veten e tij për atë që ju jeni duke bërë."