Si lojërat kompjuterike të ndikojë në psikologjinë e njeriut


Progresi teknik 21 përgjithmonë - jo vetëm të kërcejnë, kjo është një revolucion. Në qoftë se 30 vjet më parë, nuk mund të mendojnë për atë që ju mund të këtu kështu vetëm për të gjetur informacione, argëtim, studimit ose të punës, madje edhe me ndihmën e një kompjuteri. Çfarë ju mund të bisedoni në telefonin tuaj nga kudo në botë, dhe jo vetëm të flasim, por edhe të luajë për të lexuar. Teknologjisë moderne punon mrekulli. Ajo jo vetëm që argëton dhe edukon, por edhe ndihmon, kursen dhe person i lumtur.
Lojërat kompjuterike - këto janë programe që janë krijuar për të argëtojë personin për të zënë kohën e lirë. Luajnë lojëra kompjuterike, njerëzit pushojnë, shkoni me turr në botën virtuale. Ndonjëherë fëmija mund të jetë i qetë vetëm nga video games, ndonjëherë kur të bëjë asgjë, kjo do të thotë mërzinë. Megjithatë, jo të gjithë njerëzit të mendojnë për mënyrën se si video games të ndikojë në psikologjinë e njeriut.Si Lojrat ndikojnë mbi fëmijët, tha në tekstet shumë, artikuj, gazeta dhe revista, duke folur në lidhje me atë në televizion, radio dhe klinikat e fëmijëve. Në fund të fundit, ky problem bëhet më urgjente. Fëmijët forcuar lojërat kompjuterike më keq se sa të rriturit. Pas të gjitha, psikologjinë e njeriut, veçanërisht të vogla, mund të ndikojë lehtë jashtë.

Duke ecur nëpër rrugë, që të mos shohin, si më parë, një turmë e fëmijëve duke luajtur në klasike apo kapur. A nuk e mbani mend edhe të gjitha lojërat. Por kjo është jeta e vërtetë, jo virtuale. Prindërit për të shkëputur fëmijën, nuk e ndjekin atë dhe mos u shqetësoni për këtë, vetëm dorë atë një mouse dorë. Kjo nuk është e drejtë, dhe ajo etched shoqërinë. Lojërat kompjuterike - ajo sigurisht që është e bukur dhe emocionuese, por në një sasi të caktuar. Përndryshe, efekti i tyre në psikologjinë e njeriut është shumë i fortë dhe i kompjuterit lojëra do të jetë e vështirë për të thyer.


Psikologët këshillojnë fëmijët të mos abuzojnë lojërat kompjuterike, sepse kjo është efekti i rrezikshëm në psikologjinë e njeriut. Një fëmijë mund të rritet nervor dhe mizor. Nëse ju mësojnë një fëmijë për një njeri që mizori - është e mirë, ai nuk mund të dallojë kufirin, nuk mund të ndjekin rregullat dhe ligjet. Lojërat kompjuterike ndikojnë në psikikën e fëmijës, sepse detyra kryesore e lojës - një rivalitet. Me atë (për të thyer rekordin që ishte vënë përpara) probachyvshy partnerin e tij, apo edhe kundër vetë lojës. Fëmija është i irrituar, bëhet nervoz dhe derhannыm. Fëmija, që nga fëmijëria e hershme duke luajtur lojëra kompjuterike, është e vështirë për të mbledhur me kolegët. Ai e mbylli, clamped trembur.


Në të rriturit lojërat kompjuterike gjithashtu kanë një ndikim, të dyja të mira dhe të këqija. Lojërat detyruar lojë luftën - një pasion. Çdo lojë kompjuterike mund të mësojë diçka, strategji, logjikën, mësohen të mendojnë dhe të nxjerrë konkluzione, të përpiqen për diçka. Megjithatë, personi i cili është duke abuzuar me lojërat kompjuterike mund të harrojmë për jetën reale. Kjo varësi është e njëjtë si alkooli, duhani, drogat, lojrat e fatit.
Në internet shumë lojra online. Kjo është një mënyrë e madhe për të përfituar. Mashkull, i shtangur, i vonuar. Në fund ai është i gatshëm për të dhënë të gjitha paratë për disa lojëra. Kjo është psikologjia e atyre që e dinë se si për të ndikuar në psikologjinë e njeriut mund të bëjë para nga kjo.


Hyrja në botën virtuale, njerëzit nuk mendojnë për problemet në të vërtetë. Bota virtuale shpesh është një e vërtetë interesante. Ajo magjeps, tërheq. Ka një person mund të jetojë jetën që dikur donte të jetojnë ose të dëshironi të jetoni tani. Megjithatë, shumë harroni se jeta juaj ndërton njeriu vetë, dhe ajo mund vetëm të ndryshojë atë. Lojërat kompjuterike - kjo është vetëm një mënyrë për të shpëtuar nga realiteti. Kjo është ajo që tërheq njerëzit.
Lojërat kompjuterike nuk janë vetëm lojë Addictive. Për lojërat kompjuterike të krijuar filma, karikatura, shkruajnë libra. Njerëzit mblidhen mbrëmje themed përkushtuar për një lojë të veçantë.


Shumë çifte të mësojnë atë me ndihmën e lojrave kompjuterike janë miq shumë të mirë, miq apo vetëm kompani gëzuar. Për shkak se bota virtuale është i lidhur ngushtë me të vërtetë.
Lojërat kompjuterike nuk është një gjë e tillë të sigurt. Në të vërtetë, shumë të çmendem në këtë tokë. Njerëzit nuk mund të qëndrojë ngarkesën që vjen atyre nga kjo botë, dhe përveç kësaj, ato ndikojnë në botën virtuale me të gjitha brutalitetin, vrasje dhe emocione të rreme të.

Ironikisht, por lojërat kompjuterike të ndikojë jo vetëm gjendjen e mendore të një personi, por edhe në fiziologji. Së pari, të ndikojë në potencë mashkull. Tani, në lojëra moderne kompjuterike, çfarë është atje. Burrat ju lutem të ndaluar seks, grumbullim atë të luajë në sfond. Së dyti, lojërat kompjuterike - një aktivitet pasiv. Nëse ju abuzojnë ato, personi do të ndryshojë kushtetutën. Cellulite, degjenerimi i muskujve, dhimbje të përbashkët - kjo është e gjitha për shkak të ulur gjatë në kompjuter. Gjithashtu përkeqësohet vizion, dhimbje koke, enët e gjakut ia plas në sy, qarqe të errëta nën sytë.


Një lojërat kompjuterike personi, sidomos i riu, atëherë është e vështirë për të komunikuar me njerëzit në realitet. Loja mund të jetë dikush: një kukudh, dragon, kalorës apo princ. Kur një person vjen nga bota virtuale në të vërtetë, ai e kupton se ai është me të vërtetë. Nuk ka asgjë të keqe me të qenit një njeri. Megjithatë, kjo do të thotë se ka shtimi i aventura dhe heroizmit që ishte loja. Njerëzit zhgënjyer vetëm në jetën time, në depresion, të bëhet nervoz dhe armiqësor.

Në qoftë se ju uleni të gjatë në kompjuter, duke luajtur lojëra, ju mund të shpëtoj nga individualitetit. Harrojmë se si për të ndarë të mira dhe të këqija. Lojërat kompjuterike në një numër të vogël të bërë jetën më të bukur, në një pjesë të madhe - të vrasin dëshirën për të jetuar. Fëmija duhet të lejohen të luajnë lojë të gjatë, përndryshe ajo mund të rritet e egër dhe të keq. Vështirë se mund të bëjë dikush të lumtur kur zhduken gjatë gjithë kohës në realitet virtual. Para së gjithash, nuk e bëjmë veten të lumtur. Pra, ne duhet të shohim rreth squfurit, dhe të mos bien në ekstreme, sepse asgjë e mirë do të vijë nga ajo.