Si një grua e përgatitur për konceptimin


Çdo shtatzënisë fillon me konceptim. Konceptimi - ky është fillimi i një jete të re, e cila ende nuk e kuptojnë prindërit. Si një grua të përgatiten për konceptimin se çdo gjë shkoi mirë dhe pa komplikime? Kjo ne mësojmë nga ky nen.
Para konceptimit nevojë për disa kohë për të krijuar uyazyka favorshme për origjinën e jetës. Disa pyeti se pse gruaja e gatshme të krijoj, shtatzënë dhe të gjithë. Por jo aq e thjeshtë, ka shumë faktorë që janë në gjendje të shkëlqej më shumë gjithë jetën e tij, të dy prindërit dhe fëmija. Prandaj, për të shmangur pasojat negative dhe problemet e panevojshme duhet të përgatiten për një moment kaq të rëndësishëm.


Nëse gruaja nuk është e përgatitur për të krijoj dhe të angazhuar të mësuarit, karrierën, punë, kanë zakone të këqija dhe sëmundjet e ndryshme, atëherë ekziston rreziku për të pasur një fëmijë të sëmurë. Shumica e grave shtatzëna fillojnë të mendojnë për veten e tyre dhe fëmijën e tyre pas konceptimit disa javë ose edhe muaj. Dhe kjo është shumë e gabuar, sepse ju keni nevojë për të përgatitur para konceptimit dhe më të mirë.

Në shumë qytete ka kurse të veçanta në të cilat për të përgatitur prindërit e ardhshme për të krijoj një fëmijë. Në këto kurse mund të vijnë në disa muaj, jo vetëm nëna e shtatzënë, por në të ardhmen Papën. Në këto kurse fitojnë bashkëshortët vlefshme njohuri, kurse të tilla janë një shumëllojshmëri të programeve për të përmirësuar shëndetin e organizmit të mama dhe baba në të ardhmen.

Konceptimi ndodh kur një sperma bashkohet me vezë. Pasi sperma mori në mitrën e gruas ku ajo mund të ruhet për rreth një javë, duke pritur për oocyte pjekurisë. Kur veza është pjekur, shkrihen dhe veza e fekonduar tashmë kushton në mitër dhe fillon zhvillimi i embrionit.

Sa kohë duhet të zgjasë trajnimi? Afërsisht një vit. Gjatë kësaj kohe çifti duhet të i kushtoj vëmendje të veçantë për shëndetin e tyre. Vidyazykatysya rëndësishme nga ndonjë zakone të këqija. Për të pastruar trupin dhe rikthehet pas marrjes së drogës, pirja e duhanit dhe të pijshëm.

Gjëja e parë që bëni është që të kalojnë testet që tregojnë pamjen e përgjithshme të shëndetit. Këto teste mund të zbulojë sëmundjet e organeve dhe infeksione të brendshme, të cilat gruaja nuk mund të dyshojnë. Fillim i mirë për të ushtruar, të përpiqen për të shpenzuar më shumë kohë jashtë. Swimming përkryer të shëndetshme trupit nënën shtatzënë.

Angazhohen në sport nuk do të thotë që ju duhet të ritmin veten të gjitha llojet e ushtrimeve do të jetë e ngarkesës të mjaftueshme të lehta si drejtimin, ecje të shpejtë, etj Por një duhet të ushtrojë rregullsinë, dhe ushtrojnë çdo ditë. Këto stërvitje rrit mundësinë e të pasurit një fëmijë të shëndetshëm.

Prinderit shëndetshëm ardhmen mund të jenë bartës të një sëmundje apo geni. Prandaj, në këtë periudhën e ardhshme dhe duhet të konsultoheni me mjekun tuaj do të ndihmojë për të identifikuar dhe zgjidhur problemet. Veçanërisht të kujdesshëm për të qenë një grua që për 35 vjet dhe janë duke planifikuar një shtatëzani. Vëzhgimet tregojnë vjetër gruaja, aq më i lartë rreziku i problemeve të ndryshme gjatë shtatzënisë dhe lindjes. Kështu që ju duhet për të gjetur një mjek të kualifikuar dhe të ndjekin këshilla dhe rekomandime për të ndihmuar gratë e tilla të lindë një fëmijë të shëndetshëm.


Trajtimi i shumë sëmundje kërkon kohë që të të njëjtit trup të butë ende të japë më shumë kohë për shërimin e tij, e cila është arsyeja pse prindërit duhet për të planifikuar përpara konceptim. Trajnimi përfshin jo vetëm përmirësimin e shëndetit fizik, por edhe mendore. Ajo është e njohur stresi ndikojnë drejtpërdrejt në gjendjen fizike, nënën dhe fëmijën.
Kjo mund të shihet në këtë mostër. Trupi i vitaminës "C" rëndë në nevojë, jo vetëm gjatë të ftohtë apo grip, por gjatë stresit. Prandaj ne konkludojmë gripit dhe stresi ndikojnë në shëndetin. Kam pranuar se njerëzit gjatë sëmundjes bandë e agrume të ndryshme që duan të plotësoj vitaminë "C".


Para se të konceptues duhet t'i kushtojnë vëmendje të veçantë për të fjetur dhe ushqim. Ushqimi i duhur luan ndoshta rolin më të rëndësishëm në këtë dhe në periudhën e ardhshme. Formimi i duhur i organeve të brendshme të fëmijës varet nëse ekziston një organ i mjaftueshëm gjitha vitaminat, makro dhe micronutrients të. Kequshqyerja mund të ndikojnë në shëndetin e grave gjatë shtatzënisë dhe mund të çojë edhe në abort.
Çfarë është të ushqyerit e duhur për të mbetur shtatzënë ose planifikoni një shtatzëni një grua? Kjo kryesisht fruta, perime, arra. Ju duhet të shmangni ushqimet shumë yndyrore, ushqime komoditet, seasonings kimike. Kjo periudhë duhet të harrojmë në lidhje me dietën dhe figura hije. Sepse dietat e ndryshme mund të ndikojë negativisht në shëndetin. Ju duhet të hani 4-5 herë në ditë. Është e këshillueshme për të pirë lëngje frutash dhe perimesh shtrydhur fllad. Night cilësi të gjumit dhe duhet të jetë i mjaftueshëm për të shërohem trupin. Para se të shkojnë në shtrat mund të ecin në ajër të pastër.


Shumë prindër janë në kërkim të mundësive të ndryshme për të ndihmuar në planifikimin e seksit të fëmijës. Kjo është në fakt një proces shumë serioz dhe se si ato ndikojnë rezultati i tij nuk ka gjasa që dikush do. Orari gjinia e fëmijës mund të jetë vetëm në qoftë se IVF (in vitro).
Përfundim. Të lindë një fëmijë të shëndetshëm duhet të fillojë përgatitjen paraprakisht. Unë mund të ketë vidyazykatysya nga diçka, por sakrifica të tilla do të shpërblehet me lindjen e një fëmije të shëndetshëm.