Si të mbetesh me barrë dhe të lindë një fëmijë të shëndetshëm


Në shumicën e rasteve, shtatzënia ndodh papritur për gratë, por për ato çifte që me përgjegjësi Afrim per planifikimin familjar, çështje veçanërisht interesante si të mbetesh me barrë dhe të lindë një fëmijë të shëndetshëm. Nuk është sekret se konceptim - është një nga momentet më të rëndësishme për çdo familje dhe nga kjo varet shumë nga sa e suksesshme do të shtatzënisë, lindjes dhe shëndetin e fëmijës së palindur. Vajzat e reja të shëndetshëm nuk janë gjithmonë një qasje përgjegjëse për këtë çështje, përveç kësaj, që në moshë të re përqindja më e madhe e rasteve "të rastit" të konceptimit. Me moshën grua umneyut dhe të angazhohen në martesë, më shumë qasje të përgjegjshme në pyetjen se si të mbetesh me barrë dhe të lindë një fëmijë, të fortë të shëndetshme.


Megjithatë, të jetë i gabuar të thuhet se përgjegjësia për të siguruar që fëmija ka lindur i shëndetshëm është vetëm një grua, si një njeri, nga ana tjetër, është i detyruar të i kushtoj vëmendje shumë për këtë çështje. Për fat të keq, kushtet aktuale të mjedisit, vetë prindërit shëndetësore, shumë faktorë të tjerë mund të shpesh bëhen një pengesë serioze, jo vetëm për të siguruar që fëmija ka lindur i shëndetshëm, por që të qëndrojë në rrugën e mundësisë së konceptimit. Pasi prindërit vendosin që të ketë një fëmijë duhet të fillojë përgatitjen për konceptimin dhe shtatzënia. A nuk e lënë pas dore këtë procedurë përgatitore, gjërat lënë rrëshqitje.


Njeriu Drejt modern vuan nga shumë ngarkimit të kundërt dhe tronditje, mund të pengojë planet të ketë një fëmijë të shëndetshëm. Njerëzit që jetojnë në qytetet e mëdha është jashtëzakonisht e vështirë, pothuajse e pamundur për të shmangur efektet negative mbi trupin ekologjisë tuaj të keq, jeta në qytete të çon në stres kronik, pasivitet, mbingarkesë, gjuha rreth të ushqyerit në përgjithësi nuk është. E gjithë kjo ndikon në shëndetin e personit, si dhe zhvillimin e fëmijëve para se ata kanë lindur. Si është e mundur që të mbetesh me barrë dhe të lindë një fëmijë të shëndetshëm dhe të fortë, ajo ka nevojë për të bërë?


Ekzaminimi mjekësor i prindërve të ardhshëm. Kur planifikoni shtatzëni duhet të eliminojnë të gjitha shkeljet dhe devijimet në shëndetin e tyre që mund të pengojnë arritjen e detyrës - për të lindë një fëmijë të shëndetshëm. Në vendet perëndimore, partnerët, duke planifikuar që të ketë një fëmijë, vetëm martohen, sigurisht nënshtrohen ekzaminimin e nevojshëm mjekësor i projektuar për të sqaruar situatën me shëndetin e të dy bashkëshortëve, si dhe të zbuloni shkaqet që mund të parandalojnë një grua që të krijoj. Dhe ne duhet të rrinë në këto tradita, mos kini turp ose frikë të testit. Një grua duhet të vizitojnë një gjinekolog, dhe për të vlerësuar shëndetin dhe trashëgim mjeku do të duhet të shkojë dhe burri.


Në disa raste mund të jetë e nevojshme për t'u konsultuar me profesionistë të tjerë, të tilla si një okulist, kardiolog, terapisti dhe të tjerët. Gruaja, përveç ekzaminimit nga një gjinekolog, është kontrolluar për anomalitë në tiroide, gjirit, është ultratinguj. Nuk janë sëmundje që kanë një rrezik të rëndësishëm për gruan ose fetusit gjatë shtatzënisë dhe duhet të dini rreth tyre. Shtatzënia është e kundërindikuar në rastet e mëposhtme:
A) Nëse ka një sëmundje serioze trashëguar.
B) Sëmundjet Onkologji natyra.

B) dështimi i frymëmarrjes në sëmundjet e mushkërive.
D) hipertension i rëndë.
D) sëmundje tiroide, diabeti.
E) Prania e infeksioneve të caktuara (fruthit, rubeolës, toxoplasmosis).
F) Shkëputja e retinës si një komplikacion me miopi të fortë.
C) sëmundje të veshkave dhe dështimi kronik i veshkave në sfond të tyre.
Nëse ju injorojnë rekomandimet e mjekëve, shtatzënia është sigurisht e mundur, por rreziqet ekzistuese për gruan dhe për shëndetin e një fëmije është jashtëzakonisht i lartë.


Faktorët që duhet të përjashtohen nga jeta e prindërve të tyre e di se pothuajse çdo gjë:
1. abuzim Alkooli.
2. Keqpërdorimi i drogave të fuqishëm, ilaçe të panevojshme.
3. Pirja e duhanit nëna shtatzënë.
4. Pranimi i drogës.

Në pyetjen se si të mbetesh me barrë dhe të lindë një fëmijë të shëndetshëm, fëmijë të plotë, duhet të i kushtoj vëmendje të veçantë për praninë e prindërve të infeksioneve të caktuara. Disa mund të vazhdojë në të ardhmen nënës dhe babait në një formë të fshehur, por mund të çojë në anomalitë ose vdekjen e fetusit.

Mikro-organizma, viruset janë të ndarë në patogjene që mund të infektojnë fetusin, si dhe ato që nuk ndikojnë në zhvillimin e fëmijës.
1. Rubeola. Ajo është konsideruar si një nga viruset më të rrezikshme, pasi kaloi pothuajse gjithmonë nga nëna tek fetusi dhe shkakton probleme serioze në zhvillim. Rubeola shpesh çon në shurdhësi, katarakte, defekte në zemër, nganjëherë ka, shkelje të tjera më pak të rënda.
2. cytomegalovirus. Virusi i dytë Rreziku më i keq, kur një grua shtatzënë infektohet atë nga personi i sëmurë, sepse trupi i saj ka antitrupa, duke lejuar virusi për të dëmtuar frutin, thekshëm nëpër placentë. Nëse fetusi është i infektuar me virusin, abort të jetë e mundur, anomalitë fetale.

3. Herpes. Kjo është më pak e rrezikshme, sepse rreziku i lezioneve herpes në fetus nuk është veçanërisht e lartë. Megjithatë, në qoftë se një grua gjendet herpes gjenital gjatë shtatzënisë, zakonisht mjekët përshkruajnë seksion cezariane.
4. gripit. Pavarësisht nga fakti se virusi i gripit është paguar më pak vëmendje për grua shtatzënë është mjaft e rrezikshme, në vend, paraqesin një rrezik të veçantë për komplikimet e gripit në sistemin kardiovaskular dhe veshkat. Ekziston rreziku i gabim.
5. toxoplasmosis. Është një infeksion bakterial transmetohet nga një grua shtatzënë nga macet apo mishi kontaminuar. Sa më shumë shtatzënia, aq më i madh rreziku i infeksionit.