Si për të mbrojtur veten nga një virus i rrezikshëm të gripit


Vjen ftohjet e ndryshme të ftohtë dhe me ta, duke përfshirë edhe gripin, e cila ndikon një person me imunitet të dobësuar, dhe ne duhet të dimë se si për të mbrojtur kundër virusit të rrezikshëm të gripit, dhe këtë ne do të flasim.
A gripit kërcënon njeriun yyazytsirno kështu, në qoftë se ne të marrë të gjitha masat që do të rrisë gjasat e mbrojtjes kundër gripit duhet theksuar se maskë nuk ndihmon kundër infeksionit, për shkak të faktit se virusi i gripit kalon lehtë nëpërmjet saj dhe në frymëmarrje mënyra.
Mbrojtur kundër virusit të rrezikshëm të gripit të maskë vetëm, por të njëjtën maskë, ndihmon personi i sëmurë nuk ka infektuar datat e tjera si maskë mban pikat e pështymës me virusin, dhe nuk zbatohet për ata.


Ne, pra, mund të nxjerr një përfundim se maskë nuk mbron një person i shëndoshë atë nga viruset, dhe kjo solli Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Mbrojtur kundër virusit të rrezikshëm të gripit ndihmon higjienës, larja e dorës është konstante, dhe tani ka një, xhel special me bazë alkooli, e cila është e mjaftueshme për një pikë që do të fshij së bashku dhe neutralizuar ato. Në 6-8 herë reduktuar rrezikun e gripit në qoftë se ju përdorni gels tilla dhe larë duart shpesh.
Gripi transmetohet me çdo gjë çka prekim, dhe u kthye në shtëpi me një dhomë ku ka të sëmurë me grip, ju tashmë po e viruseve në duar, veshje, trupin dhe sende të tjera që ju të sillni me vete, kështu izoluara gjatë një epidemi gripi e pamundur.

Gripi është i rrezikshëm për shkak se ajo i jep komplikime dhe të çojë edhe në vdekje në kohë shumë të lashta, e famshme "gripi spanjoll", dhe ajo ishte e gripit, mori njëqind milionë jetë.

Virusi gripit tipar është se kur ajo hyn në rrugët e frymëmarrjes, ajo ndikon në Villi te traktit respirator, dhe ajrore pambrojtur mund të bashkohen superinfeksionit dhe gripit vdesin nga helmimi apo pneumonia streptokoksike e cila bashkohet me gripin zgarë.
Në mënyrë të padrejtë, kjo mukusit "i shprishur" nuk mbron një person nga infeksionet rrufe dhe pneumoni, një person vdes për shkak tri ditë pas fillimit të gripit sëmundjes, dhe në rrezik të përfshijnë fëmijët, gratë shtatzëna dhe të moshuarit dhe njerëzit me sëmundje kardiovaskulare ose sëmundjet e mushkërive.

Nëse një person mendonin se ai ishte i sëmurë me grip, është e rëndësishme për të filluar për të trajtuar në ditën e parë pas infektimit, ju duhet të marrë drogë të veçanta antivirale, por në këtë rast, një shans për të shpëtuar nga pasojat negative.

Një prej këtyre barnave është tameflyu ose oseltamevyr, ky medikament që bllokon ynzymneyromynedaza që lehtëson daljen e virusit nga qelizat e dëmtuara dhe depërtimin e qelizave paprekur.
Droga e dytë, ai është i vjetër, ai remontodyn cila prish virusin, në kontribuon shkurtra për humbjen e veprimtarisë së saj, një drejtpërdrejta barnave antivirale që duhet patjetër të marrin.

A nuk e ngatërruar barnave antivirale me anti-inflamator ose antipiretik tilla si paracetamoli, aspirina, dyflofynak, yoprofen në këtë rast, viruset infektojnë njerëzit, ata janë antipiretik dhe anti-inflamator, ata veprojnë si simptomat dhe trajtimi specifik është barna antivirale.

Edhe një herë duhet të përsëris se marrja e barnave antivirale duhet të marrë 24 orët e para, përndryshe ata nuk mund të japin efekt.
Çelësi për kërcënimin e gripit është vaksinimi që vaksinimi i tillë është i dobësuar viruset e gripit që hyjnë në trup, por ato nuk shkaktojnë sëmundje, por futja e tyre. Në të njëjtën kohë trupi të zhvillojë antitrupa dhe ata të gjithë të kujtuar virusin, dhe kur viruset patogjene hyjnë në trup, qelizat e bardha të gjakut - vrasës i njohim ata dhe menjëherë mbresëlënëse, kështu që njeriu është i mbrojtur nga një virus i rrezikshëm të gripit.

Gripi është e rrezikshme për të gjitha segmentet e popullsisë, siç është gjithmonë pyetja se si për të mbrojtur veten nga një virus të gripit të rrezikshme në radhë të parë duhet të vaksinohen dhe janë veçanërisht të pambrojtur gjatë epidemisë së gripit, janë fëmijë.

Fëmijët praktikisht nuk mbrohen nga virusi i gripit për shkak të faktit se ata nuk kanë antitrupa gripit, dhe ata do të jenë të prekshme deri pereboleet gripit, por gripi i prek të rriturit, për shkak të faktit se ata gradualisht fillon të ulet imun sistemi.
Prandaj, ju nuk duhet të spekulojnë për të mbrojtur kundër virusit të rrezikshëm të gripit është vaksinimi, ajo jo vetëm që zvogëlon peshën e sëmundjes dhe të mos zhvillojnë komplikime të rënda ose të të çojë në vdekje.

Lajm i keq është se edhe një person i infektuar me virusin e gripit, përsëri mund të merrni të sëmurë me grip, por me një virus të ndryshme dhe është për shkak të faktit se virusi është një tjetër vulë.
Shumë shpesh njerëzit sëmuren nga gripi lidhur me komunikimin me shumë njerëz, kjo mund të jetë punëtorë të OJQ-ve, studentët, mësuesit dhe punëtorët mjekësorë.

Grupet e rrezikut përfshijnë të moshuarit dhe ata që kanë sëmundje kronike të veshkave, të frymëmarrjes dhe të zemrës, si dhe ata të cilët shkelur proceset metabolike në lidhje me sëmundjen e diabetit.

Veçanërisht të prekur janë njerëzit që kanë thyer sistemin imunitar dhe për më tepër, ata vuajnë sëmundje të gjakut, shpretkë dhe mëlçisë.
Për të shmangur kontraktuese virusin e gripit duhet të vaksinohen kundër gripit, dhe ata mund të bëjnë për fëmijët më të vjetër se gjashtë muaj dhe të rriturit më të vjetër se 66 vjet, në këtë rast, një vaksinë për të mbrojtur këtë grup njerëzish nga komplikimet e gripit dhe të reduktuar kursin klinike të sëmundjes dhe për të zvogëluar pragun vdekshmërisë.
Deri tani ne e dimë se si për të mbrojtur veten nga një mbrojtje të rrezikshëm të virusit të gripit dhe më e rëndësishmja, ajo mbajti gjatë vaksinimit dhe të ushqyerit e mirë gjatë sëmundjes së gripit, sidomos tek fëmijët dhe të moshuarit.