Si për të ulur kolesterolin në gjak
Kohët e fundit kam bërë një test të gjakut dhe rezultatet treguan kolesterolit ngritur (mbi 300!). Doktori im më tha se me këtë nivel të kolesterolit duhet të marr pilula. Ju lutem më tregoni se si për të ulur kolesterolin dhe a ka ndonjë mjet tjetër efektiv?
Përshëndetje Vladimir. Nëse nivelet e lipideve në gjak ngritur, është e nevojshme për të ndjekur një dietë dhe hani ushqime të ulët të kolesterolit. Kufizojnë konsumin e mishit, vezë dhe gjalpë. Por në qoftë se nivelet e lipideve arritur një pikë kritike, atëherë së bashku me dietë përshkruar ilaçe të përshtatshme.


Mirëdita. Si për të ulur kolesterolin në qoftë se ushqimi nuk ka sjellë ndonjë rezultat?
Hi Mary. Në - Së pari, ju duhet të kalojnë nivelet lipidet e gjakut dhe të mësojnë në mënyrë që të merrni trajtim mjekësor (nëse është e nevojshme). Në fazat e hershme të trajtimit dislipidemisë ka efekt mjekësor. Brenda 3-6 muaj dhe do të ndiqen dietë hipokaloriynoyi hypolypydemycheskoy dhe të lëvizë në mënyrë aktive (ushtrim minutë 30-45 ecje çdo ditë ecën). Nëse kjo dëshmon paefektshme, mjeku pastaj vendos për emërimin e terapi të drogës (por jo dietë dhe duke ecur anuluar).

Përshëndetje, Doktor! Si mund të ulur nivelet e kolesterolit në gjak të cilat janë mjetet? Ndoshta ajo e trashëguar në nivelin e gjenit?
Përshëndetje Games. Ka lloje të ndryshme të kolesterolit. Ata janë të lidhur me proteina dhe janë quajtur - lipoproteins. Në mjekësi dalluar lipoproteins "të mirë" (densitet të lartë) dhe "i keq" - (densitet të ulët). Pa ndarjen e lipoproteins këtyre dhe fraksioneve të tjera dhe për të vlerësuar vlerën e nivelit të përgjithshëm është joreale. Në vlerën e kolesterolit dhe lipoproteina vendosur mylymolyah 1 litër, dhe në Amerikë - 1 mg për 100 ml

Disa roli i luajtur nga gjenet trashëguar për të përmirësuar fraksionet individuale lipoprotein (disa më shumë, disa më pak). Kur zgjedh një mjek konsideron drogë me të cilin fraksione u ngritur kolesterolin. Një test i vetëm i gjakut mund të mos japë rezultate të sakta, kështu që ju duhet të testohen disa herë (mundësisht në laboratorë të ndryshëm).
Ilaçe për normalizimin e nivelit të kolesterolit në gjak, ka shumë, kështu që është një produkt i drogës apo produkte që reduktojnë holetseryn të nevojshme për të trajtuar rastin tuaj, duhet të përcaktojë me mjekun, duke marrë parasysh të gjitha indikacionet dhe contraindications. Dietë hypoholesterynovoy Pajtueshmëria është një domosdoshmëri në çdo rast.