Si për të ulur kolesterolin - uljen e niveleve të larta të kolesterolitTabela e përmbajtjeve:
Çfarë "mirë" dhe "keq" kolesterolit
Kolesterolit natyrshme ulur në normale
Kolesterolit normale
Çka e shkakton dëme muret arterie
Rreziku i formimit pllakatë
Mënyrat për të hequr qafe njollat ​​kolesterolit, pllakë
Eliminimi i stresit ul kolesterolin
Uljen Kufizimi futje kolesterolit ëmbël
Pse normalizimi i peshës trupore ul kolesterolin
Aktiviteti i moderuar fizik ul kolesterolin
Si për të ulur kolesterolin ushqimin e duhur
Parimet fuqinë për të kolesterol më të ulët


Fiber largon kolesterolin
Acidet yndyrore të pangopura të normalizuar treguesit e kolesterolit
Antioksidantë të parandaluar oksidimi "i gabuar" kolesterolit
Vitaminat për uljen e kolesterolit
Si për të ulur mjetet juridike popullore kolesterolit me hudhër
Mjetet juridike popullore për uljen e kolesterolit
Kolesterolit të lartë (kolesterol), alkooli yndyror, duke pasur vetitë e lipideve (substanca yndyrë-si) dhe alkoolit shkakton formimin në mur të brendshëm të pllaka arterie atheromatous - vendet ku lipide, karbohidratet komplekse të indit lidhor. Duke rezultuar ngushtimi i ishemi, shqetësime në organet dhe indet metabolizmin dhe hipoksi, anoksi, sëmundje të dukshme koronare të zemrës, angina, sulm në zemër, goditje, lezione të ulët gjymtyrë dhe sëmundjeve të tjera. Vënia në praktikë mënyra të ndryshme për të kolesterol më të ulët, mund të shmangë sëmundje kronike të arterieve.

Çfarë "mirë" dhe "keq" kolesterolit


Kolesteroli, dylli-si substancë nuk është e tretshme në ujë, duke formuar një predhë qelizat e trupit, ndihmon të mbajë formën e tyre, shërben si një kornizë. Është e nevojshme për të zhvilluar dhe seksi hormonet steroide, sintezën e vitaminës D.
Përveç kolesterolit në gjak përmban lipide të tjera - triglycerides dhe phospholipids.
Triglycerides
mos shpërndajë në ujë dhe më të ngjashme me yndyrë. Ata janë formuar në mëlçi dhe zorrë ndarjen e ushqimeve yndyrore. Triglycerides janë të përfshirë në reaksionet oksidativ që ofrojnë energji. Nën lëkurën e përbërë nga ind yndyror mbron trupin nga hipotermi, të shërbejë si një lloj "amortizues" të organeve të brendshme, mbrojtjen e tyre nga dëmtimi.

Fosfolipide
tretshme në ujë, së bashku me të kolesterolit janë pjesë e membranave qelizore selektive të kalojë në të dy drejtimet substancave të caktuara të tjera. Phospholipids janë përgjegjës për viskozitet të membranës, e cila është e rëndësishme për kryerjen e duhur të qelizave të funksioneve të tij.
Substancë yndyrë-si gjatë transportit mbulohen nga shell e proteinave të gjakut për të formuar lipoproteins, komplekset lipidet-proteina.
Lipoproteina me densitet shumë të ulët (VLDL)
prodhuar nga mëlçisë dhe përmbajnë triglicerideve 60%, rreth 15% të kolesterolit, fosfolipidet dhe proteinave.

Një nga varietetet e triglycerides VLDL sjell në indin yndyror, ku ata janë të ndarë dhe të depozituar "në gatishmëri". Grimcat e mbetura të mëlçisë përpunuara.
Një tjetër lloj i VLDL ndarë direkt në gjakun e acideve yndyrore të saj janë nxjerrë dhe dorëzuar në inde. Grimcat lipoprotein bëhen më të vogla, ato janë rritur kolesterolin dhe ata janë shndërruar në lipoproteins densitet të ndërmjetme të afërta me LDL.
Grimcat e vogla VLDL mund të mblidhen në muret e arterieve. Lloji i quajtur nganjëherë Dan "i tmerrshëm" Niveli i tij kolesterolit në rastin e vlerave të larta duhet të reduktohet.

Lipoprotein densitet të ulët (LDL)
niveli i lartë i kolesterolit, është deri në 45%.
LDL kolesteroli është transportuar në indet ku rritja e qelizave intensive ndarje. Lidhja përmes pjesës LDL receptorin, qeliza prishet dhe të kap atë, duke tërhequr materialin e nevojshëm ndërtimit.
Ky lloj i grimcë është gjithashtu në gjendje të infektojnë arteriet. Pas marrjes së ushqimeve yndyrore nivelet e gjakut të rritet LDL. Kjo "keq" Niveli i tij kolesterolit në tejkalim të standardeve duhet të reduktohet.

Densitet të lartë lipoprotein (HDL)
përmban 55% proteina, 25% phospholipids, 15% të kolesterolit, triglycerides pak.
HDL kolesterolit është hequr nga sipërfaqja e përdorur membranën qelizore "keq" kolesterolit dhe membrana parandalon grimcat e këtij lloji të jetë brenda në qelizë. Në të mëlçisë, kolesterol oksidohet per te formuar acide biliare. Ata janë excreted atëherë në biliare.
Kjo shumëllojshmëri është quajtur lipoproteina "mirë" kolesterol, ajo pengon formimin e pllakave atheromatous.

Kolesterolit natyrshme ulur në normaleArsimi dhe ngritjen e nivelit të kolesterolit në gjak të shkaktuara nga aktiviteti i mëlçisë dhe muret e zorrëve të vogla, të prodhojnë rreth 80% të shumës së kërkuar të kolesterolit. Pjesa e mbetur prej 20% duhet të vijnë nga ushqimi.
Interesante, në qoftë se një dietë e dominuar nga aktiviteti ushqimit yndyror të mëlçisë për formulimin e saj pezulluar.
Trupi Daily natyrisht ul kolesterolin, oxidizing 045h në mëlçi për të marrë acide biliare. Përafërsisht të njëjtin numër të humbur në feces. Para 01h vjen me sebum, shumë pak është shpenzuar në prodhimin e hormoneve dhe vitaminës D.

Për ta plotësuar e nevojshme rreth kolesterolit 0.7h sintetizohet nga të mëlçisë dhe zorrët, 0.3h marrë me ushqim.
Në një trup të shëndetshëm proceset metabolike janë të balancuara dhe nuk shkaktojnë një rritje në nivelin e kolesterolit të gjakut ose brenda qelizës.
Shkaqet kryesore të kolesterolit të lartë:
pamjaftueshme për arsye të ndryshme, konsumi i kolesterolit nga qelizat;
të ardhurat e saj të tepërta për një kohë të gjatë me akumulimin e ushqimit në trup.

Kolesterolit normaleTesti biokimike të gjakut për të përcaktuar kolesterolit total në shëndetshme kjo shifër është 5.0-5.2mmol / l.

Nëse vlera e rritur nevojën e ndërtuar gjakut lipidohramu. Kjo tregon nivelin e HDL ("mirë" alfa-lipoprotein), LDL ("keq" beta-lipoprotein) dhe trigliceride.
Norma e kolesterolit total 3.0-6.0mmol / l.
Normë "mirë" HDL është konsideruar vlerën e 1.0mmol / l, ndërsa tek burrat ajo mund të ndryshojë 0.7-173mmol / L në gratë 086-228mmol / l.
Përmbajtje "keq" LDL duhet të jetë rreth 3.0mmol / l, ndërsa brenda 225-482mmol / L për burrat dhe 192-451mmol / dL për gratë.

Nivelet e triglicerideve normale - nën 1.7 mmol / L, që rrit vlerën në përpjesëtim me normat e moshës.
Për të përcaktuar shkallën e rrezikut të zhvillimit të atherosclerosis llogaritur faktor atherogenic:
KA = (gjithsej kolesterolit - HDL kolesterolit) / HDL.
Idealisht, ky raport duhet të jetë më pak se 3 tregon një nivel të lartë të gjakut "mirë" kolesterolit. Në moshën 40 në 60 Vlera e KA duhet të jetë 3,0-3,5. Vlerat më të vjetër mund të jenë më të larta.
Funksioni reduktuar tiroide (Hypothyroidism) shkakton kolesterolit të lartë. Në anën tjetër, zvogëlon kolesterolin më poshtë normale në hyperthyroidism.

Çka e shkakton dëme muret arterieLipoproteina me dendësi të ulët dhe shumë të ulët (VLDL, LDL), janë në murin arterial në mënyra të ndryshme.
Ndryshimi i pronave fizike
. Me nivele të larta të kolesterolit në gjak, duke rritur përmbajtjen e saj në grimca LDL ata të ndryshojnë pronat janë "fatter"Filloj "frikë" lagështi.
Pozitivisht akuzuar sipërfaqe të rrinë ngarkuar negativisht në muret e arterieve. Ata kërkojnë qeliza përplasje për të absorbuar grimcat LDL.
Muret mekanike dëme

. Sipërfaqja e brendshme e arterieve të dëmtuara mekanikisht në çdo moshë. Shumë shpesh ndodhin si pasojë e humbjes së compression, si dhe zonat e lakuar, në vende dhe degët pirun. Ku krijon turbullirë rritur, turbullirë e rrjedhjes së gjakut.
I jepet funksion anatomike arteriet koronare të ndryshme të zemrës me formën e tyre të gjarpër dhe në masë të degëve.
Mur Yyazytsirnist mekanike dëme rritet me presionin e lartë të gjakut.
Stres
. Në hormoneve të stresit në gjak janë adrenalina, serotonin, angiotensin, duke shkaktuar ngushtimin e qelizave arteriet, pse distanca në mes tyre rritet. Në hapësirë ​​më të madhe në shtet dhe të ngushtë meandering normale fillojnë të depërtojnë në pjesën "keq" LDL.

Oksidimit nga radikalet e lira
. Grimcat LDL në gjak, veçanërisht me nivelet e larta të kolesterolit dhe prania e radikaleve të lira të paqëndrueshme ndryshket shpejt. Për ta makrofagjet marra, qelizat pastrues. Për të shfaqur oksidohet "keq" kolesterolit, ata kërkojnë "shtytje" ajo përmes murit të arteries, duke shkaktuar formimin e pllaka.
Madhësisë së grimcave LDL
. Kjo ndodh për shkak të karakteristikave gjenetike të trupit prodhon grimca LDL janë mjaft të mëdha. Ata mund të depërtojnë më në mes qelizave të muret e arterieve. Në këtë rast, edhe me rrezik të lartë kolesteroli i pllakatë kthehet maloyyazytsirnyy.

Në anën tjetër, në qoftë se trupi prodhon grimca shumë të vogla "i gabuar" kolesterol, edhe nivelet e tyre pak i dehur në gjak mund të shkaktojë shkatërrimin e mureve.
Besohet se e madhësisë së grimcave "i gabuar" kolesterolit në një farë mase nga rruga rënie e jetës, aktivitetit fizik.
Lipidet njollë
. Pllakatë mund të zhvillojë të ashtuquajturit spote lipidet (shirita), gjenden edhe tek fëmijët. Spot thjesht pengon qarkullimin e gjakut.

Rreziku i formimit pllakatë


Gradualisht rreth pllakë rritet ind lidhës. Brenda ajo kthehet në masë të butë me mbetjet e fibrave kolagjenit, pllaka kristale.
Pllaka më të rrezikshme me një bërthamë të madhe dhe shtresë e hollë. Nëse ind lidhës është shkatërruar, përmbajtja e saj është në arterie. Në vendin e lëndimit mund të formojnë një mpiksje, gradualisht në rritje të fluksit të plotë përputhen.
Me kalimin e kohës, trupi zhvillon ishemi, snabzhavshehosya përmes këtij arterie. Përveç mureve të saj humbin aftësinë e tyre për të zgjeruar kur është e nevojshme. Për më tepër, pas vrull arterie prekur gjithashtu humbet aftësinë për të menjëherë të kthehen në gjendjen origjinale.

Mënyrat për të hequr qafe njollat ​​kolesterolit, pllakëLipidet njollë zhduket në uljen e kolesterolit ("i frikshëm" VLDL dhe "keq" LDL) për një kohë të gjatë.
Get shpëtoj e kolesterolit pllakatë shumë më të vështirë, por të reduktuar VLDL dhe LDL zvogëlon ose ndalon mpiksjen e gjakut të rritur madhësinë. Pas heqjes pllakë është pothuajse gjithmonë një mbresë nga rritja e indit lidhor.
Ajo duhet të paralajmërojnë kundër përpjekjeve shumë intensive për të hequr qafe të pllakë. Shkatërrimi i tyre dhe formimin e mëvonshme trombo mund të shkaktojë sulm në zemër, goditje në tru. Në parandalimin dhe trajtimin e arteriosklerozës gradual i rëndësishëm.

Për të hequr njollat ​​lipidet, të reduktuar formimin atheromatous pllakë yyazytsirnist nevojë për të zgjidhur detyrat e mëposhtme:
uljen e nivelit të lartë "i tmerrshëm" dhe "i gabuar" kolesterol (VLDL, LDL);
rritjen e nivelit të "mirë" kolesterolit (HDL), në qoftë se ajo është reduktuar;
eliminimin e stresit;
reduktuar konsumin e sheqerit;
normalizuar peshën e trupit;
rritjen e aktivitetit fizik;
hani e drejtë.
Natyrisht, për të zgjidhur këto detyra duhet mënyra të ndryshme dhe gjithmonë në të njëjtën kohë si proceset fiziologjike që shkaktojnë rritje ose ulje në nivelin e kolesterolit, janë të ndërlidhura. Një duhet të jetë shumë naive të besohet se, për shembull, përdorimin e infusions caktuara duke ruajtur stilin e jetës i ulur do të ndihmojë në përmirësimin arterie.

Eliminimi i stresit ul kolesterolinSiç është përmendur tashmë, nivelet e stresit janë hormonet epinephrine, serotonin, angiotensin. Ata shkaktojnë ngushtimin e qelizave arterie dhe rritjen distanca qelizë-qelizë ku pllaka atheromatous fillojnë të formojnë.
Përveç kësaj, emocionet dhunshme janë shpesh jo të shkarkojë në çdo akt të veçantë, edhe pse trupi në kushtet fiziologjike për ta përgatitur plotësisht, shpesh fillon duke mposhtur zemrën bëhet frymë rëndë, tonin e muskujve vjen në.

Në veprim "goditur ose të kandidojë" kanë nevojë për energji, si dhe rritje në nivelet e gjakut të acideve yndyrore. Por në qoftë se veprimi nuk është ndjekur, ndarë mëlçisë konverton acide yndyrore në triglycerides dhe pastaj të "i tmerrshëm" VLDL.
Një nga varietetet formuar VLDL ndarë nivelet, duke i dhënë acide yndyrore. Zvogëluar në madhësi, ajo është konvertuar për të ndarë "keq" LDL.
Kështu, për të ulur nivelet e kolesterolit në gjak, për të shmangur situata të vështira, përpunimin e të rregullt.

Përballen me stres të vazhdueshëm ndihmon normalizimin rritur ndjenjën e përgjegjësisë. Është e rëndësishme të kuptojmë se çmimi i çdo suksesi shëndetësor lulëzim sillet humbjen.
Arritjen e qëllimeve më ambicioze duhet arsyeshme samoobmezhyty. Megjithë dëshirën dhe forcën për të punuar mjaft mirë, nuk do të injorojë pjesën tjetër, të investojnë për të punuar në mbrëmje, gjatë fundjavës, festat.

Uljen Kufizimi futje kolesterolit ëmbël


Proceset e këmbimit yndyrna dhe karbohidratet janë të ndërlidhura. Me rritjen e niveleve të glukozës në gjak e një numri të madh konvertuar në triglycerides dhe VLDL.

Kjo është veçanërisht e dukshme në kolesterol të lartë të performancës. Pas pijshëm ëmbël ata janë edhe më të rritur.
Kolesterol më të ulët dhe për të eleminuar një prej kushteve për akumulimin e yndyrës ndihmon normalizimin konsumin e ëmbëlsirat.

Pse normalizimi i peshës trupore ul kolesterolinSiç vuri në dukje, një nga varietetet "i frikshëm" VLDL triglycerides furnizimet indit dhjamor, duke e bërë atë një rezervë të energjisë.
Në "shërbim" një sasi të konsiderueshme të yndyrë akumuluar trupit ngre kolesterolit në gjak "i tmerrshëm" ndryshme. Niveli "mirë" HDL mbetet i ulët.

Për të kolesterol më të ulët, ju duhet të heqin qafe e zakonin e overeating. Është e rëndësishme për të rritur aktivitetin fizik, të reduktuar peshën, reduktuar yndyrë trupit.

Aktiviteti i moderuar fizik ul kolesterolinMbipesha shpesh formuar jo vetëm për shkak të karakteristikave kushtetuese e organizmit, por edhe duke ndryshuar stilin e jetës. Për shembull, të daljes në pension mbetet e njëjta pjesë madhësi, dhe shpenzimet e energjisë janë ulur.
Ulja e kolesterolit në gjak dhe gjithashtu ndihmon normalizimin e peshës të tepërt ushtrim i moderuar. Sport Aktivitetet reduktuar prodhimin e VLDL dhe LDL nga të mëlçisë, të stimulojë ndarjen "i frikshëm" VLDL në gjak.

Në rastin e trashje nevojë për të gjetur një kujdes të caktuar. Vraponte për sport në këtë shtet është i dëmshëm. Njerëzit yndyrë shpesh vuajnë nga hipertensioni, gulçim, zemrat e tyre dhe kështu punon me rritjen e ngarkesës.
Ndërsa pesha është reduktuar në vlera të pranueshme, duhet të bëni ushtrimet statike. Ata janë të lehtë për performancën në shtëpi, nuk kanë nevojë për pajisje sportive. Rekomandimet më të hollësishme për normalizimin e peshës trupore të dhënë në nenin "Si për të hequr dhjamin dhe anët".

Si për të ulur kolesterolin ushqimin e duhur


Nuk është sekret që qytetari moderne dietë rrallë ndihmon në zvogëlimin e kolesterolit në gjak. Duke ngrën tepër, sasi të tepërta të yndyrë dhe karbohidratet kanë qenë prej kohësh në normë.
Për të reduktuar dhe normalizimin e nivelit të kolesterolit në përgatitjen e menynë e përditshme duhet të udhëhiqet nga rregulla të thjeshta.

Parimet fuqinë për të kolesterol më të ulëtKarbohidratet Share kalori duhet të përbëjnë 50-60%, 10-15% proteina, 30-35% yndyrë.
Dietë të shëndetshme duhet të përfshijnë ngopur (vaj gjalpë, mëlçisë, trurin e kafshëve) dhe unsaturated (peshk, shpezë, produkte të ulët-yndyrë qumështi) yndyrna unsaturated dhe më të mirë për të dhënë varieteteve preferencë.

Kolesterol ngritur është reduktuar një refuzim të plotë të përdorimit të gjalpë, mish derri, rosë, produkte nga pastë, salcice, salcice.
Krejtësisht të përjashtuar vezë dhe djathë në vlerë të mjaftueshme për të kufizuar konsumin e tyre. Qumësht, salcë kosi, djathi duhet të jenë të ligët, mish ligët (Turqi, pule, viçi, lepuri).
Është e nevojshme për të rritur pjesën e detit, peshk yndyror. Mirë për të ngrënë më shumë leshterik (alga deti), ajo ndihmon për të hollë e clots gjakut në enët e gjakut, pengon rritjen e mpiksje gjaku. Përveç kësaj, një pjesë e jodit detit gjithashtu parandalon formimin e pllakatë në muret e arterieve.

Është e dobishme që të përfshihen në dietën e fasule - thjerrëzat, bizele, fasule. Bishtajore pasur me fosfolipide, kolesterol në tretësin formuar pllaka. Duke u lidhur me "mirë" Kolesterolit HDL, phospholipids të rritur efektin e saj. Kundërindikimet fasule po cholecystitis, një inflamacion i fshikëz e tëmthit.
Për sintezën e pavarur e phospholipids trupi ka nevojë për futje të mjaftueshme të choline. Ajo është gjetur në maja, yolks vezë, perimet me gjethe.

Fiber largon kolesterolinËshtë e dobishme që të përfshihen në dietën e shumë frutave dhe perimeve, mundësisht të freskëta. Ushqim perime ngadalëson absorbimin e kolesterolit në zorrë.

Fibër pazgjidhshëm, si një sfungjer, thithin acidet biliare, pasi ata janë larguar natyrshëm nga trupit. Si rezultat, niveli i kolesterolit në gjak ul. Gjithashtu të pasura në fibra bollgur.

Acidet yndyrore të pangopura të normalizuar treguesit e kolesterolit


Sallatë perimesh duhet të plotësoni vajra bimore - ulliri, flaxseed. Të përfshira në acide yndyrore të pangopura të zvogëlojë nivelet e gjakut "i gabuar" kolesterolit. Përveç kësaj, ato ofrojnë një efekt choleretic, pse niveli i kolesterolit bie.

Në vaj flaxseed, vaj peshku përmban nenasыschennaya omega-3, të dobishme për të qëndrueshme muskujve ritmin e zemrës, edhe pse pothuajse asnjë kolesterol normalyzuyuschaya.
Me futje të mjaftueshme të reduktuar rrezikun e pllakave aterosklerotike është konsideruar si një proces inflamator. Ul viskozitetit të gjakut, reduktuar sasinë e triglycerides.
Omega-6 është më e dobishme për të zvogëluar "i gabuar" kolesterol, ndërsa ushqime të acideve yndyrore të pangopura duke reduktuar nivelin "mirë" HDL.

Ndryshe nga Omega 3 ky lloj i yndyrë unsaturated nxit inflamacion. Tepërt i tyre shkakton një rritje në numrin e radikaleve të lira.
Për këtë arsye, nuk do të abuzojnë luledielli, vaj misri, ulliri përdorim më të mirë.
Konsiderohet futje optimale të çdo tre deri në katër pjesë omega-6 një pjesë omega-3.
Për të kolesterol më të ulët, është e dobishme që të përfshihen në dietën e arra. Pavarësisht përmbajtjes së lartë kalori, janë veçanërisht të dobishme bajame dhe bajame, ulliri, vaj rapeseed, të pasura me yndyrna monounsaturated. Ata në mënyrë efektive të reduktuar "keq" kolesterol, dhe të ndihmojë për të ulur nivelet e glukozës në gjak.

Antioksidantë të parandaluar oksidimi "i gabuar" kolesterolit


Përmbajtje të lartë të antioksidantë në perime, fruta, arra parandalon formimin e radikaleve të lira që nxisin oksidim "keq" LDL.
Besohet se normalizimi i kolesterolit të keq dhe për të parandaluar formimin pllakë është e dobishme për të përdorur një sasi të vogël të përditshme verë natyrore kuqe. Efekti i saj terapeutik është shkaktuar nga një përmbajtje të lartë të antioksidantë.
Nga ana tjetër, kalorive alkoolit dhe për këtë arsye ndihmon për të reduktuar peshën e trupit.

Vitaminat për uljen e kolesterolitPër të mbrojtur qelizat nga dëmtimi nga radikalet e lira të nevojshme për të siguruar të ardhurat sasi të mjaftueshme të vitaminave B3, C, E.
Vitamina B3 (acid nikotine)
zvogëlon "keq" Rritjet "mirë" kolesterolit, pengojnë prodhimin e tij nga ana e mëlçisë, ngadalëson formimin e pllakave të reja, zbut ekzistues ul nivelet e glukozës në gjak. Vitamina përfshira në drithëra, bukë miell i pasitur, karrota, maja, kërpudha të thata.
Vitamina C
dobishme për parandalimin e aterosklerozës. Ai redukton pėrshkueshmėrisė e mureve të arterieve, yyazytsirnist ateromatoznoy formimin pllakë, promovon sintezën e fibrave kolagjenit. Joefektive në trajtimin e pllakave ekzistuese.

Vitamina E
mbron qelizat nga radikalet e lira. Vitamina A mangësi kontribuon në zhvillimin e arteriosklerozës.

Si për të ulur mjetet juridike popullore kolesterolit me hudhërNjë mjet efektiv për parandalimin dhe trajtimin e arteriosklerozës është hudhër. Ajo përmirëson elasticitetin e enëve të gjakut, zbut pllakë thekur, ul kolesterolin shkak të allitsyna, një antioksidant të fortë. Fryma e keqe pasi të hahet hudhër eleminohet nëse lë përtyp majdanoz.
Recetë tretësirë ​​hudhër
: 300g peeled hudhër finely pres, pour vodka 0.5l. Mbush një muaj në një vend të ftohtë të errët, filter. Merrni para ngrënies, larë poshtë me një gllënjkë të qumështit sipas skemës së mëposhtme:

Para mëngjes merr 1 pikë, 2 pika para drekës, para darke, 3 pika. Para çdo vakt, rrisin dozën nga një pikë, duke e çuar atë në mëngjes në ditën e gjashtë në 15 pika.
Në mëngjesin e ditës së gjashtë të fillojë të reduktuar dozën duke marrë 14 pika, 13 pika para buke. Duke vazhduar për të provuar një rënie para se të darkë 10 ditë.
Duke filluar nga 11 ditë për të marrë para çdo vakt 25 pika derisa infuzion ka mbaruar.
Trajtohen tretësirë ​​hudhër herë në çdo pesë vjet.
Recetë e hudhër, lëng limoni dhe mjaltë

. Hudhër Muzik, shtrydh lëng të gjysmë limoni për të shtuar 1s.l. mjaltë. Plotësisht të pranojë mjetin në dy faza në mëngjes dhe në mbrëmje për gjysmë ore para ngrënies.
Recetë e hudhër, vaj, limon
. Kreu hudhër kile, të vendosur në një kavanoz qelqi, derdh një gotë naftës së papërpunuar. Insistojnë brenda disa ditësh, herë pas here lëkundje. Shto lëng i një limoni dhe përzierje. Insistojnë javë në një vend të ftohtë të errët.
Merrni 1ch.l. gjysmë ore para ngrënies. Pas tre muajve të trajtimit për të bërë pushim mujore vonë trajtuar për tre muaj.

Mjetet juridike popullore për uljen e kolesterolitBrew 1s.l. delli grimcuar lë filxhan ujë të vluar, të lënë për 10 minuta. Merrni një gotë orë, këtë dozë të përditshme.
Delli i freskët lë larë, prerë në copa të vogla, shtrydh, merrni ikjen lëng. Mix me të njëjtën sasi të mjaltit. Dush Potomyty ujë për 15 minuta. Merrni 1s.l. dy herë në ditë.
Brew 1s.l. Filxhan Murriz e ujë të vluar në një enë të mbyllur 2 orë, tendosje. Merrni 3s.l. pas një vakt.
Krijoj 2-3s.l 05 litra ujë të valë. fara kopër, 2-3s.l. copëtuar rrënjë sanëz, të lënë për 10-12 orë, ikjen. Shto 3-4 SL mjaltë dhe përzierje. Shitore në frigorifer. Merrni për pastrimin e enëve në 1-2s.l. gjysmë ore para ngrënies.

Farat e kastravec në mënyrë efektive të pastër brenda muret e arterieve, kolesterol më të ulët. Ata janë përdorur me sukses për parandalimin dhe trajtimin e arteriosklerozës.
Një mënyrë e ngjashme është e dobishme për të pirë çaj jeshil rregullisht.