Si dhe kur e plotë qumështi i gjirit të ushqyerit


Produkti ideal për fëmijët e vegjël 2-3 vjet kam menduar gjithmonë qumështit të gjirit. Në disa vende fëmijët e adoptuar nuk janë ushqyer vetëm për dy vjet, apo edhe shtatë. Ju e konsideroni veten një nënë e madhe në qoftë se ushqehen me gji fëmijën e tyre të paktën disa javë. Kjo do të kanë hedhur fillim të mbarë të fëmijës në jetë. Qumështi i gjirit ka aspekte pozitive për të dy fëmijës dhe nënës. Por, siç e dini, të gjithë të vijnë në një fund, dhe pyetja është se si dhe kur do të përfundojë të ushqyerit qumësht të gjirit.
Kur të përfundojë ushqyerjen me gji?


Koha e saktë kur gji fund nuk mund të përcaktohet, por kjo duhet të bëhet ngadalë, me kujdes dhe me një humor të mirë. Ndarja fëmijën nga gjiri është një proces natyror. Më të mirë të përfundojë të ushqyerit qumësht të gjirit gradualisht, për disa javë, ndoshta muaj. Dhe ju do të bëni atë që ju mund të për të lehtësuar këtë proces për një fëmijë. Një fëmijë në këtë periudhë do të humbin diçka të vlefshme në jetën e tij, domethënë kënaqësi nga ushqyerjes me gji, dhe duhet të jetë i bindur se dashurisë së tij dhe të kujdeset për atë.


Ju, sigurisht, ende e dua atë dhe kujdesen për të. Nëse është e mundur, do të përpiqen për të shpenzuar më shumë kohë me fëmijën gjatë në fund të ushqyerjes me gji. Ju nuk duhet të mendoni se ju jeni disi për të fajësuar. Vëzhguar sjelljen e fëmijës në mjedisin e ri si ajo përshtatet me ta, dhe për të ndihmuar atë me dashurinë e tij për të kapërcyer të gjitha vështirësitë.

Ending gji?
Përfundimi qumështit të gjirit të ushqyerit, fëmijë të shtyrë.
Nëse ju merrni kohë për të marrë larg fëmijën e saj nga gjiri, por e kuptojnë se ai ishte vetë i gatshëm për të, atëherë ju mund të lejojë që fëmija juaj të menaxhuar këtë proces. Vazhdojë në parimin - "nuk ofrojnë as e mohojnë". Kjo është për shkak se ju jeni të gji fëmijën tuaj vetëm kur ai dëshiron atë dhe nuk sugjerojnë atë për të ushqyer veten. Ironikisht, fëmija, edhe një gjoks i madh tifoz gjiri do të gjejnë për klasa të ndryshme, ushqim dhe pajisje të tjera. Asnjë fëmijë nuk do foshnjat e gjirit kohë të pacaktuar

Me fëmijët më të vjetër, ju nuk e vërejnë fundin e ushqyerjes me gji, pasi ajo është aq gradual që ju të mos mendoni për ia ndau gjinin. Aksidentalisht ju të zbuloni se për disa ditë nuk e ushqyer fëmijën tuaj, dhe ai nuk ka nevojë.

Përfundimi qumështit të gjirit të ushqyerit, të shtyrë nënë.
Nëse tashmë jeni të gatshëm për të përfunduar të ushqyerit dhe ndan fëmijën nga gjiri, dhe ai nuk humbasin interes në gji, ju duhet të fillojë nga ky proces. Mundohuni të plotë të ushqyerit në një kohë kur fëmija nuk u kujdes. Nëse dhëmbët e fëmijës janë të prerë apo rrjedhje ndryshime të tjera të rëndësishme, është e nevojshme për të vonuar procesin e vidnyattya nga gjoks për një kohë. Por një ndryshim më të lehtë për të menaxhuar se disa në të njëjtën kohë. Përcaktoni çfarë kohë fëmija tregon interes të vogël në gji - gjatë ditës ose në mbrëmje të ushqyerit, dhe kliko tek ajo për të filluar vidnyattya gjoksin.


Nëse jo, fëmija, ju mund të përpiquni për t'i dhënë atij një shishe. Shumë fëmijë të cilët janë më shumë se një vit, si thithja nga një shishe, por jo të gjithë që tërheqëse. Nëse keni menduar se fëmija juaj nuk është i interesuar shishe pije, nuk do të përpiqet për të detyruar atë për ta bërë këtë. Pyetni atij ndonjë ushqim tjetër - filxhan qumësht ose lëng ose qull oriz ose një lugë pak e salcë molle, ishte për të lënë fëmijët të përzihen. Për fëmijët më të vjetër të ushqyerit zëvendësues të qumështit të gjirit mund të jetë ndonjë pursuits e zakonshme të përditshme, të tilla si lojëra, duke lexuar libra të preferuar ubayukyvanyem shëtitje gjumit në rrugë, etj Por ajo duhet praninë tuaj dhe pjesëmarrjen në procesin e.


Pra fëmijë duhet të kuptojë se ju mund të tregojnë dashurinë tuaj për atë ndryshe. Disa ditë apo javë, zgjidhni një tjetër ushqyerit për zëvendësim. Dhe të vazhdojmë të bëjmë kështu derisa të ushqyerit gjoksit të mbetet një ose dy në ditë, për shembull, i pari - në mëngjes apo të fundit - para gjumit. Prandaj, ju do të zvogëlojë furnizimin e qumështit dhe fëmija juaj do të jetë më e lehtë për të lëvizur larg nga gjoks. Nëse ju keni mundësinë dhe dëshirën, ju mund të ushqyer një fëmijë për disa kohë. Shumë fëmijë të cilët kanë mësuar se gjatë ditës se ata nuk janë të ushqyerjes me gji, dua para se të shkojnë në shtrat për të bashkëngjitni për gji, të paktën jo për kohë të gjatë. Kështu, i plotë qumështi i gjirit të ushqyerit mund të zgjasë nga dy javë për dy muaj ose më gjatë.