Si dhe pse hydronephrosis veshkave zhvillohet gjatë shtatzënisë


Veshkave Hydronephrosis gjatë shtatzënisë është një sëmundje që mund të diagnostikuar në fazat e hershme. Kjo grua e shqetësuar dhimbje e shurdhër dhemb në yrradyyruschaya ijë. Përveç kësaj, ekziston një shkarkesë vonesë e urinës.
Nëse ju keni dhimbje të natyrës të ngjashme nuk duhet të panik dhe të mendojnë për kërcënimin e lindjes abort ose të parakohshme. Duhet vetëm vizitoni një specialist i cili mund të prek trupin e zgjeruar dhe të diagnostikuar praninë e hydronephrosis tillë.
Simptomet e hydronephrosis gjatë shtatzënisë


Shenjat klinike të gruas hydronephrosis në një pozitë të pielita të ngjashme, veçanërisht në qoftë se sëmundja është plotësuar infeksion. Disa herë, në formën e hydronephrosis akute në femra janë dhimbje shumë të fortë, kështu pyetje e abortit. Por, për fat të mirë, këto raste janë shumë të rralla në mjekësi, veçanërisht në shtatzëni të shumëfishtë ose polyhydramnios.
Mjek i kujdesit paralindjes varet krejtësisht nga fakti nëse sëmundja zhvillohet shtatzëninë e parë ose gjatë shtatzënisë, infeksion lidhur, funksionin e veshkave dhe të ruajtur deri në çfarë mase.

Veshkat Hydronephrosis shtatzëna, u shfaq për herë të parë pas konceptim zakonisht nuk është gabim i rëndë Përveç rasteve të formën akute të sëmundjes. Lezione infektive lehtë mund të hiqet. Zakonisht dhimbja është më pak intensive në pozitën Bozeman e trupit - një dispozitë e tillë ka vlerë të rëndësishme diagnostike.

Kjo është e rëndësishme! Por hydronephrosis zhvillon para shtatzënisë, mjekët shpesh duhet të vendosë për zbatimin e abortit. Kjo çështje është zgjidhur në një spital dhe vetëm pas një shqyrtimi të plotë të veshkave, zbulimin e dashuri infektive dhe duke marrë parasysh shkaqet e sëmundjes dhe të eliminojnë mundësitë e arsyes.
Si është diagnoza për gratë në pozitë


Veshkave drejtë Hydronephrosis gjatë shtatzënisë apo lënë veshkave diagnostikuar në bazë të urinës. Por, konfirmimi i diagnozës është i mundur vetëm pas ultrazërit. Metodat e diagnozës, të tilla si radiologji ose urography nxjerrës të ndaluara gjatë shtatzënisë.
Rreziku i hydronephrosis veshkave është rreziku i pielonefrit, sepse uyazyka favorshme për formimin e foci infektive.
Nëse hydronephrosis ndikon fëmijën në arsye anatomike, tashmë mund të diagnostikojnë patologji në utero. Në qoftë se nuk kryhet diagnoza patologjisë në utero, ajo mund të vendosë praninë e gjakut në urinë.

Përveç këtyre karakteristika dal në mesin e të tjerëve. Fëmijët karakterizuar nga simptomat e mëposhtme: dhimbje barku, ethe dhe formimin e tumoreve të mëdha në zgavrën e barkut. Në mungesë të komplikimeve të sëmundjes peson mbikëqyrje mjekësore. Nevoja për të krijuar arsyet që provokuar shfaqjen e hydronephrosis në një nga veshkat. Për shembull, zbulimi i concretions nevojë për të ndarë ato.
Shumica metodat tradicionale të diagnostikimit të hydronephrosis është e ndaluar për gratë të kuptojnë pozitën, pra, zbatohen vetëm disa nga më të arritshme e hulumtimit:
Diagnoza me ultratinguj.
Urinës.
Për të kateterizimit uretër.Por gjatë catheterization uretër ekziston rreziku i infektimit nga veshkat sëmurë në trup të shëndetshëm. Për këtë arsye, kjo metodë hulumtimi është zbatuar nga uyazyka respektimin e kujdesshëm të të gjitha rregullave të njohura antiseptics përdorur atë shumë më pak shpesh se sa metoda të tjera.Një grua mund të bëjë me sukses dhe të lindë një fëmijë, nëse hydronephrosis prek vetëm një veshkë nuk shoqërohet me komplikime. Por e formave të rënda dhe të komplikuara të patologji më të mirë për ndërprerjen e shtatzënisë për shkak se ka një kërcënim të lartë për jetën e nënës shtatzënë dhe fëmijën e saj.Organizata proces trajtimi i sigurt


Fushat kryesore në të cilat ne i trajtojmë hydronephrosis veshkave gjatë shtatzënisë janë:Kujdes mposhtur ndonjë infeksion infeksion i rrugëve urinare.
Parandalimin e kapsllëk dhe trajtimin e tyre.
Shkarkimi stimulimi i urinës.Kështu, për parandalimin dhe trajtimin e kapsllëk përdoret gjatë shtatzënisë lejohet laxatives dhe një dietë të veçantë. Përveç kësaj, gratë duhet të respektojë higjienë të mirë personale - është mënyra kryesore e parandalimit të infeksionit. Nëse një shtatzënë ende janë gjetur cystitis ose pielonefrit, atëherë nuk do të vonojë vizituar te mjeku për të zhvilluar trajtimin e duhur. Aborti është rekomanduar vetëm për uyazyka përkeqësim të rëndësishëm në shëndetin.


Kjo është e rëndësishme! Në përgatitje për shtatzëni të shkojnë sondazheve më të mira të trajtimit dhe të ndryshme parandaluese, sidomos në praninë e hydronephrosis humbjes së fundit. Shtatzënia veshtire në prani të vetëm një veshkave dhe rritet yyazytsirnist numri të madh të komplikimeve dhe abort.

Në mjekësinë moderne, me ultratinguj bën të mundur që lehtë të zbuluar patologji dhe në fetus. Humbja është për shkak të inferioritetit të sistemit urinar dhe zakonisht spontanisht kalon në e dytë - muajin e tretë të jetës. Por ky rezultat nuk është vënë re gjithmonë, prandaj, është e rëndësishme për të zbuluar sëmundjen dhe të bëjë Merya të përshtatshme për eliminimin e saj. Ajo rezulton se hydronephrosis nuk është një sëmundje e tillë e tmerrshme gjatë shtatzënisë, por zbatimi uyazyka diagnostikimin e cilësisë dhe trajtim.