Si dhe në çfarë kushtesh është kryer scintigraphy veshkave


Indeksi artikull

Llojet e inspektimitProvimRezultatet e testitKomplikimet pas inspektimitScintigraphy veshkave është një metodë diagnostike që është e bazuar në përdorimin e preparateve radiofarmaceutike që grumbullohen në tubthave e veshkave dhe glomeruli tyre.
Scintigraphy organizuar në qendra të posaçme mjekësore diagnostikuese në tërheqjen urolog profesionale. Dozimi dhuratë që njerëzit të merrni gjatë testit duhet të llogaritet me kujdes.


Teknikat moderne të radioisotope studim diagnostik jep mjekët aftësinë për të zbuluar praninë e tumoreve malinje karakterit në sistemin urinar në fazat e hershme të zhvillimit të saj. Kjo metodë ndihmon për të shpejt të diagnostikuar simptomat e sëmundjeve të rrezikshme dhe të zhvillojnë trajtimin e duhur që të lidhen me shkallën e dëmtimit. Diagnoza e hershme siguron sukses në trajtimin e shumë patologjive të lezioneve të veshkave dhe të kanaleve urinare.
Për provë një përgatitje e veçantë për scintigraphy renale është e nevojshme. Nganjëherë pacienti për të pirë një lëng të veçantë, dhe direkt para studimit të zbrazët fshikëz. Nëse ju kohët e fundit kryer ekzaminimin radionuklidit, ju duhet të për një kohë vidyazykatysya të ri-diagnozës për të parandaluar akumulimin e radioaktivitetit mbetur.Llojet e inspektimit


Scintigraphy Dinamik renale zbatohet për një vlerësim të plotë të funksionimit të veshkave. Vlerësimi i veshkave në të gjitha fazat - nga futja e preparateve radiofarmaceutike në indet e veshkave e fluksit të gjakut dhe në kohën që goditi fshikëzës nëpërmjet ureters. Gjatë stsyntyohrafyy vlerësim dinamik të nevojshme të secilit prej të përgjithshëm të funksionimit të veshkave veshkave.
Në indikacione specifike për këtë diagnozë ekzaminimit mund të zbatohet pavarësisht nga mosha. Në disa situata, mostra merren duke përdorur drogë farmakologjike për diagnostikimin e patologjive të veshkave.

Scintigraphy dinamik Organizata duhet të pini dy gota lëng të pastër për një orë. Më mirë të fillojë të pijshëm një orë para diagnozës. Mos e ndaluar për të pirë sode, por mos pini kafe ose çaj të fortë.
Scintigraphy statike veshkave - kjo është të imazhit, duke bërë të mundur zbulimin e madhësisë, formës, pozitës, rrjedhjen e gjakut të veshkave, duke ndryshuar strukturën e trupit të cilat nuk mund të vendosen me ultratingull ose X-ray provim.
Sondazhi fillon në 15-60 minuta pas mënyrës intravenoz të drogës. Diagnoza shumë merr nga 15 minuta në një orë.

Scintigraphy statike veshkave në fëmijë mundëson diagnozën e veshkave dhe anatomike e tyre dhe gjendjen topografike të absorbimit përmes preparateve radiofarmaceutike regjistrimit indeve të veshkave. Skanimi i veshkave është bërë nëpërmjet dy - tre orë pas një përgatitje të veçantë. Po vlerëson formë trupit, madhësinë e saj, kënd rotacionit, akumulimi specifike dhe shpërndarjen e substancave të administruar. Indikacionet për një diagnozë të tillë janë anomalitë e veshkave dhe variacionet në vendosjen e veshkave, pyelonephritis, etjProvim


Stsyntihrafiya radioizotopi veshkave realizuar në departamentin e klinikave mjekësisë bërthamore. Pacienti shtrihet poshtë në frontin e gama kamera dhe poshtë saj. Gama Kamera është një pajisje e specializuar që kap rrezatimit që vjen para-hyrë në trupin e një substancë radioaktive që ndërton në trupin e pacientit për të formuar një tablo të plotë.
Një substancë radioaktive është injektuar vena dhe fillon menjëherë pas hyrjes diagnostifikimit të vlerësuar rrjedhjen e gjakut në çdo veshkave. Pas një periudhe të caktuar kohe specialist merr një sekuencë e imazheve. Duke analizuar veshkat gjithashtu ju lejon për të vendosur shkallën e filtrimit të gjakut në glomerulus. Përdoret për scintigraphy renale drogës radioaktive për të vendosur rrethimin për lobes e sistemeve të grumbullimit të veshkave.

Zakonisht imazhet janë marrë nga projektimi të drejtpërdrejtë, por gjithashtu mund të merrni të shtëna dhe kënd tjetër të tendencës. Nëse është e nevojshme, pacienti është vendosur në mënyrë të tillë që ju mund të merrni informacion në lidhje me lëvizjen e veshkave, dhe është në proces të marrjes së imazheve e njeriut duhet të uleni ose shtriheni.
Pas njeriu diagnozën kthehet në jetën e tij të zakonshme. Kryesisht mjekim përdorur radioaktive është excreted përmes uretrës, në mënyrë që të përshpejtojë procesin për të rritur futje fluide.Rezultatet e testit

Shpjegimi scintigraphy renale mundëson për të vendosur shkallën e funksionimit të trupit në varësi të grup moshës që është inspektuar dhe gjendjen e shëndetit të tij, pozita relative, madhësinë dhe konfigurimin e veshkave. Shtëna fillore mund të përcaktojë rrjedhën e gjakut në veshka. Njerëzit të cilët scintigraphy pas pengimit të dyshuarit ose dëmtim kërkohet informacion shtesë duke përdorur metoda të tjera diagnostike të tilla si tomography llogaritur apo me ultratinguj. Përveç zbulimit të madhësisë veshkave të gabuar, forma të pazakonta apo vend të pazakontë, mund të kërkojë metoda të tjera të imazhit.

Rezultatet e kësaj metode mund të merrni një diagnozë informacion të plotë diagnostik në lidhje me patologjitë e ndryshme të sistemit urinar:Procesi i shkarkimit të urinës në zhvillimin e inflamacionit në veshkave dhe gurë në veshka patologjive të.
Prania e pamjaftueshmërisë renale dhe fazën e zhvillimit.
Indikacionet për kirurgji e pacientëve që vuajnë nga bllokimi i kanaleve urinare.
Prania e zbaticë fshikëz-uretër.
Prania e ngushtimit në arteriet e veshkave dhe nevoja për diagnostifikim të mëtejshme dëmtuar rrjedhjen e gjakut në veshka.


Komplikimet pas inspektimit


Në përgjithësi, çdo shqyrtimi i mjekësisë nukleare konsiderohet i sigurt. Ndryshe nga disa barnave të përdorura për zbatimin e X-ray shqyrtimit të veshkave, ilaçe radioaktive rrallë provokojnë zhvillimin e spin-off.
Efektet afatgjata të drogave të tilla është treguar, si ata shpejt të prishur dhe nuk kanë ndonjë ndikim të drejtpërdrejtë në funksionimin dhe strukturën e indeve në trup. Gjatë administrimit të këtyre barnave për një kohë mund të rritet apo, anasjelltas, ul presionin e gjakut, dhe shpesh shënuar forcimin e urinimit.

Ndalohet organizimin e provimeve gjatë shtatzënisë, dështimi i veshkave ose gjatë të ushqyerit me gji një fëmijë.