Si dhe pse zhvillimin e veshkave hypertrophy dëm ajo sjell trupin


Zëvendësimi ose tërthorazi në hypertrophy emër veshkave zhvillohet si pasojë e vdekjes ose heqjes kirurgjikale të një prej organeve të çiftëzohet. Kompensuar për përçarje e veshkave sigurohet duke forcuar një veshkë funksionale lënë dhe për të rritur madhësinë e saj.
Hypertrophy ndihmëse ka thelbin e vet pathogenetic dhe në vlerën e saj është e afërt me llojin rigjeneruese e hypertrophy. Në zhvillimin e hypertrophy të tillë në mënyrë aktive merr pjesë humoral komplekse refleks dhe rregullat e trupit të njeriut, si dhe në llojin e hypertrophy kompensues.


Hypertrophy ndihmëse veshkave klasifikohen në hypertrophy të rreme dhe të vërtetë. Lloj i vërtetë është natyra adaptive, dhe me variacione të gabuara të rritur madhësinë e trupit është nëpërmjet përhapjen aktive të indit lidhor dhe yndyror, dhe kjo në mënyrë të konsiderueshme dëmton funksionimin e veshkave mbijetuar. Së bashku me gabim hypertrophy lloji vykarnoy në veshka është procese atrophic.

Kjo është e rëndësishme!
Duke rritur madhësinë e veshkave, por punën e njëkohshëm të echogenicity normale, si dhe madhësi të vogël apo mungesën e plotë të rritjes së dytë të veshkave të trupit mund të jetë rezultat i hypertrophy kompensuese. Në qoftë se një veshkë nuk është e ekspozuar imazhit, është e nevojshme për të përjashtuar formimin e dystopiya kryq dhe patologjive të tjera të zhvillimit. Hypertrophy ndihmëse është rritja e veshkave, sepse ajo ndërmerr punë të humbur veshkën e dytë.
Hypertrophy pse evidente


Shkaku më i zakonshëm i hypertrophy duhet të konsiderojë si më poshtë:Ndikimi i faktorë të jashtëm që janë jashtë të trupit të njeriut ose brenda saj kur një nga sistemet është një faktor i jashtëm në lidhje me sistemin e tjera.
Ndikimi i faktorëve të brendshëm, të cilat janë të vendosura në ligjet e trupit si një e tërë.Llojet e para të hypertrophy duhet të klasifikohen si formimin e indeve të tepërt që rezulton inflamacion të gjatë dhe të rëndë.
Hypertrophy ndihmëse e veshkave e majtë ose të djathtë mund të zhvillohet pavarësisht nga mosha disa muaj pas heqjes së dytë veshkave ose pezullimin e funksionimit të saj normale.Si formuar dhe zbuloi hypertrophy


Nën ndikimin e efekteve neurogjenik dhe endokrine në funksionimin e qelizave të veshkave është në rritje. Ata rritur përqendrimin e substancave me autokrynnoe dhe ndikimin parakrynnoe. Kështu, qelizat rrit numrin dhe përmbajtjen e organelles, karakterizuar nga hipertrofisë së qelizave. Përveç kësaj, qelizat e disa indeve fillon për të formuar një numër të madh të faktorëve të përhapjes së qelizave, dhe kjo rrit numrin e tyre.
Hypertrophy ndihmëse e veshkave e majtë ose të djathtë është i bazuar në të gjithë kompleksin e rregulloreve humoral dhe refleks.


Kjo është e rëndësishme!
Hypertrophy është formuar për shkak të një rritje në sasinë e glomeruli, dhe duke zgjeruar lumen e tubthave ndërlikuara. Rritja e numrit të nephrons në veshka mbetet e njëjtë si në veshka normale. Rritja përqendrimet e qelizave vetëm nephron.

Pas vdes i veshkave ose heqjen kirurgjikale të plagë me patologjinë zhvillon me prokurë në emër hypertrophy agjenci palë e dytë në rreth dyzet ditë pas operacionit. Në veshka është një rritje në sintezën e proteinave dhe acidit Ribonucleic, përveç punës të përfshirë në 95% të nephrons, dhe puna normale të veshkave të përfshirë në vetëm 63% të nephrons. Me kalimin e kohës, numri i nephrons funksionimit ul përsëri. Katër - tetë ditë pas shfaqjes së simptomave të funksionit të veshkave janë të theksuara.

Hypertrophy ndihmëse e veshkave djathtë dhe të majtë të veshkave nuk është konsideruar normë, por më shpesh është e dobishme për trupin e njeriut, në mënyrë që trupi fillon të punojë më shumë për shkak të rritjes së fluksit të gjakut, rrit depërtimin e ushqyesve në veshka. Por edhe këto procese patologjike nuk janë në gjendje për të siguruar funksionimin e veshkave me kapacitet të plotë.
Nga natyra e tyre rritjen e organeve dhe indeve në trup, të cilat tejkalojnë norma është në dy fusha, domethënë: rritjen e vëllimit dhe madhësinë e qelizave vetë ose rritjen e numrit të qelizave.

Kryesore Diferencimi Koncepti uyazyka nga proceset e tjera hypertrophy rritjen e rritjes është më shumë ose më pak të indeve normale funksionale identiteti që tepërt në madhësi në krahasim me normat normale.
Në kontrast me procesin e përshkruar në rigjenerimin e organet apo indet e identitetit produkt rritje e jashtëzakonshme e indeve të burimit aktive ndodh vetëm në sasi më minimale. Për shembull, në procesin e rritjes së tumorit dhe rritjen e tepruar e produkteve të saj shpesh e humbin identitetin e tyre me pëlhura origjinale funksionale.Rekomandimet e jetës


Trajtimi i hypertrophy veshkave shpesh nuk është e nevojshme, për shkak se veshka e mbetur e merr përsipër funksionet e trupit të vdekur ose hequr. Në një situatë të tillë kërkon shëndetin e pacientit mbështetje organizata dhe shëndetin e veshkave mbetur menjëherë.
Ajo vidyazykatysya e pranimit pakontrolluar të barnave dhe më të ndaluar për të vetë-mjekoj. Është më mirë që të përpiqen për të shmangur ekspozimin dhe kontaktoni me pacientët me sëmundje respiratore, grip etj për të parandaluar inflamacion majtë veshkave.

Nën regjimin e punës dhe pjesës tjetër të njerëzve lehtëson punën e veshkat. Është e dobishme që të ecin në mëngjes dhe në mbrëmje. Rubdown ujë të vështirë dhe peshqir.Vëmendje e madhe duhet t'i kushtohet furnizim ushqimi. Ushqimi duhet të jetë lehtësisht i tretshëm dhe përmbajnë vitaminat e nevojshme. Në dietë duhet të përfshijnë krem, krem ​​kosi, mjaltë, vezë, perime. Peshk apo mish për të ngrënë të ziera.
Mos dramatike të ndryshojë zakonet e të hahet, të tilla si lëvizje të mprehta nga bimore dhe qumështit ushqim për proteina. Dëmshme kripur, ushqim abuzuar djegëse dhe ushqim të konservuar. Është e ndaluar për të pirë ujë mineral rregullisht për shkak se ajo është e përbërë nga një numër i madh i kripërave që janë të vështira nënshtruar filtrimin një veshkë, kështu rrezikun e formimit të gurëve.


Kjo është e rëndësishme!
Disa njerëz besojnë se kufizojnë futje fluide ndihmon lehtësuar funksionimin e veshkave. Por, në mungesë të problemeve në trup nuk do të jetë.

Për të ruajtur funksionimin normal të një veshkë nevojë për trajtim në kohë të dhëmbëve, inflamacion i bajamet dhe proceset e tjera kronike inflamatore. Kjo do të parandalojë ndodhjen e pyelonephritis. Nëse një pacient me një veshkë vuan nga diabeti apo ndonjë lezione kardiovaskulare, mëlçisë dhe mushkërive, atëherë ai ka nevojë për të vizituar periodikisht specialistët përkatëse për të mbështetur shëndetin.