Si gurët në veshka thyer
Për fat të keq, pak njerëz e kuptojnë dhe e dinë se si duket se ka këta gurë. Mundohuni të kuptoni.
Formimi i gurëve në veshka fillon me kokrra të vogla të rërës. Zakonisht, ajo vjen nga trupi me urinë, por nëse jo, atëherë një kokërr e rërës në fund fillon të rritet në kripëra të ndryshme - urate apo fosfat, të cilat janë të pranishme në një numër të veshkave të njeriut.
Ndërsa guri nuk ka arritur një madhësi të caktuar, ai mund të marrë nëpër uretër dhe fshikëz me dalje urinë e trupit. Por ndonjëherë guri arrin përmasa të tilla që kalojnë nëpër uretër ajo nuk mund dhe merr mbërthyer në të njëjtën veshkë. Dhe në këtë rast për të sjellë gurin nga trupi mund të jetë vetëm disa procedura mjekësore.


Sa kohë thyer gurët në veshka?Procesi i tërheqjes së gurëve mund të jetë krejtësisht i padukshëm nëse gurët janë të vogla ose mund të jetë shumë e dhimbshme. Në mënyrë tipike, gurë të fillojnë të lëvizin pas ushtrimit, të tilla si running. Por, pasi që ata janë shumë të mëdha për të marrë në uretër, ata fillojnë të bëjnë presion mbi të dhe të përpiqen për të ende të marrë atë. Ky është efekti dhe të shkaktojnë dhimbje të forta.
Gurët e përmasave të vogla mund të shkojnë nga trupi një ditë apo dy, por gurë të mëdha mund të prishin një person për një kohë të gjatë. Kështu procesi mund pastaj të përshkallëzohet, atëherë largohem. Dhe në këtë rast, nuk ka kujdes mjekësor është e nevojshme.

Ndjenja e të qënit jashtë gurët në veshkaNdjenja nuk është shumë e bukur. Ajo është e fortë, dhe dhimbje nganjëherë vetëm të padurueshme në shpinë dhe ijë. Kjo gjendje quhet dhimbje barku i veshkave. Shpesh njerëzit me këtë diagnozë janë sjellë në spital në "ER" dhe vendosen ose spital kirurgjikale apo Urological. Për të përballuar me dhimbje të tilla të rënda vetëm në shtëpi është pothuajse e pamundur. Përveç kësaj, dhimbje barku i veshkave në njerëzit mund të rritet temperatura dhe rrjedhën e urinës mund të jenë të shqetësuar në masë të madhe për shkak të mbërthyer në gurë uretër.

Në gurët në veshka nuk janë formuar duhet të-ngrënë. Mos hani ushqim të shpejtë dhe ushqim të shpejtë, stërvitje të përditshme apo të bëni ushtrime fizike. Nëse kjo nuk është koha, ju duhet të kryejë shëtitje të përditshme.
Në spital pacienti do të trajtohet spazmalytykamy, droga dmth që të lehtësojë dhimbje dhe ndihmon me gurët në veshka të kalojë. Gjithashtu, metoda mund të aplikohet lithotripsy, dmth dërrmuese gurë.