Si për të trajtuar limfadenit


Lymphadenitis i takon grupit të infeksioneve akute purulent, dhe është manifestuar nga inflamacion, limfadenopati, progresin e sëmundjes mund të jetë një burim për zhvillimin e proceseve purulent tilla si sepsë, inflamacion apo infeksion i daljes jashtë nyjeve limfatike.

Limfatike funksione të nyjes në një filtër nëpërmjet cili rrjedh organet limfatike e trupit njerëzor. Në këtë organet periferike janë qeliza që janë të lidhura me sistemin e qarkullimit të gjakut dhe janë projektuar për të funksionuar si një mbrojtje, parandalimin e depërtimit dhe përhapjen substancave ndikim negativ.Në përgjigje lymphadenitis akte nyjeve limfatike si një funksion mbrojtës, i cili pengon përhapjen e mëtejshme të infeksionit në të gjithë trupin. Prodhimi Lymphadenitis është kryesisht një sëmundje kryesisht është pasojë e disa sëmundjeve, të tilla siç mund të phlebitis primar, kriminel dhe lezione të tjera purulent.Trajtimi lymphadenitis


Lymphadenitis akute, fytit ose hyperplastic zakonisht përfshin përdorimin e metodave të trajtimit konservativ, të tilla si terapi vitaminë, antibiotikët - ndërsa mjeku merr parasysh ndjeshmërinë e florës mikrobike të emërojë trajtim terren frekuenca elektrike ultrahigh dhe paqe e mendjes për pacientin.


Specifike lymphadenitis Trajtimi varet nga shkalla e inflamacionit në nyjet limfatike dhe ashpërsia e ndryshimeve të karakterit gungor organeve të tjera. Me përparimin e sëmundjes dhe trajtimin mjekësor gjatë të mjaftueshme, ajo mund të marrë më shumë se një vit. Një procedurë e veçantë administrimi i drogës në nyjeve limfatike trupit ose shpenzojnë veshja e mjekësisë në zonën e prekur, ose njëkohësisht të prodhojë edhe manipulimin. Shqiptohet ekzemë antibiotikët emëruar.

Në formën e trajtimit kronike lymphadenitis nonspecific ka për qëllim kryesisht në sëmundje kryesore primar që provokon procesin e inflamacion të nyjave limfatike. Birë, hiqni qelb dhe pastrimin zgavrën, trajtim antiseptik formuar një absces apo adenoflehmonы bartura me lymphadenitis purulent dhe detoxification caktuar dhe terapi me antibiotikë.
Diagnostics


Diagnoza lymphadenitis kryer në bazë të studimit pacientit, ekzaminimit dhe simptomat e sëmundjes, e cila është e shënuar. Kur komplikime lymphadenitis si periadenit, adenitis phlegmonous, përfshirje në procesin e zgavrën e kraharorit dhe diagnoza retroperitoneale hapësirë ​​është më e vështirë, sepse i gjëndrave duhet të dallohen nga osteomielit, celulitit, atheroma septike.

Nëse lymphadenitis ndodh kronike, ajo është e diferencuar nga sëmundja Hodgkin (sëmundje Hodgkin), leukimi, sarkoidosis dhe sëmundjeve të tjera. Në këtë rast, diagnoza është kryer duke përdorur metoda të sakta - biopsi apo nyjeve limfatike autopsi është kryer dhe analiza Histologji e rrobave materiale kërkimore.
Parandalimi i lymphadenitis


Për të parandaluar formimin lymphadenitis e rëndësishme për të shmangur dëmtime të lëkurës, dhe nëse kjo ndodh, ajo duhet të trajtohet gjatë çdo plagët e marra dhe infeksionet kronike. Kjo do të lehtësojë parandalimin e infeksionit dhe inflamacion që rezulton nga nyjet limfatike, të tilla si pranë veshit, qafës së mitrës, submandibular.

Vizita të rëndësishme rregullta mjekëve, konstante forcimin e sistemit imunitar, ushqimin e duhur. Vitamina C jo vetëm që rrit imunitetin, por edhe kontribuon në shërimin e lymphadenitis. Ju duhet ta dini se disa ushqime mund të kontribuojnë në procesin e inflamacionit, këto përfshijnë: produktet e qumështit, ushqimet pikante, i kripur, mish yndyror me fibrave trashë, të tilla si mish derri, mish qengji dhe konsumi i tymosur duhet të jetë i moderuar.