Si për të trajtuar kleri dhëmb qumështiPër shkak të faktit se ind lidhës i dhëmbëve të qumështit shumë rыhlee se indit lidhor e molars, pak mineralized dentin e tyre, dhe kanal rrënjë është shumë më e gjerë fëmija kleri dhëmb në praktikë dhëmbëve është shumë më e zakonshme se dhëmbët minber përhershëm.Sipas ekspertëve, kjo sëmundje më së shpeshti prek fëmijët, sepse sistemi i tyre imunitar nuk është mjaft i përsosur. Kjo është arsyeja pse inflamim në fëmijët ndodhin shumë më shpesh se sa tek të rriturit. Megjithatë, duhet të theksohet se rreth 65% e minber në fëmijët e vegjël ndodh pothuajse pa dhimbje.


Shkaku më i zakonshëm i inflamacionit është infiltrimi i agjentit infektiv në pulpë me një të gjerë tubthave dentynnыm e zgavrën e dhëmbit. Duhet të theksohet se kleri në fëmijëri ka karakteristikat e veta: procesi patologjik i formës akute shpejt të bëhet kronike dhe ka simptomat e periodontitis akute.

Fëmija kleri dhëmb - një sëmundje shumë e fshehtë, siç është shpesh tashmë në fazat e vona të zhvillimit. Prandaj, për parandalimin e fëmijës duhet të tregojë dentisti një herë në çdo 4 - 6 muaj. Në rast se gjatë inspektimit të zgavrën me gojë shpallur minber, trajtimi i detyrueshëm është bërë obligim, varësisht nga faza e sëmundjes. Gjithashtu, kur ky luan një grup roli dhëmbë të rëndësishme për anëtarësim.

Në nuk kandidon fazat e inflamacionit në trajtimin e fëmijëve pulpitis përfshirë kursyer kurorën dhe rrënjët e tul. Në rastet më të rënda, heqjen e pjesshme kryhet pulpë kurorë, duke krijuar kështu uyazyka favorshme për funksionimin normal të rrënjës së dhëmbit. Duhet të theksohet se kjo teknikë është më shpesh përdoret në trajtimin e kariesit dhëmbëve indigjene qumështit.

Metoda më radikal i trajtimit të pulpitis dhëmbëve të qumështit janë heqja e plotë e brumit, e ndjekur nga mbyllja kanale.

Me trajtimin e parakohshme e pulpitis fëmija mund të zhvillojë të tillë një patologji komplekse si periodontitis, e cila shpesh është shkaku i fistula gingival, formacionet cistike dhëmbëve dhe komplikime të tjera të pakëndshme.
Kjo është arsyeja pse të gjithë prindërit duhet të kuptojnë se shteti i kontrolle parandaluese fëmijë me gojë mund ta shpëtojë atë nga një trajtim të keqe stërvitje dhe heqjen e dhëmbëve të qumështit.