Si për të trajtuar kancerit të mitrës 1 shkallëDeri më sot, kanceri i mitrës ndodh mjaft shpesh. Kjo sëmundje kryesisht godet gratë e reja që janë në gjendje të mbajnë dhe të lindin. Pas kirurgjisë, shumica e tyre të humbasin këtë mundësi. Nëse kanceri i mitrës është diagnostikuar në fazën e 1, atëherë ekziston një shans i madh për të bërë pa kirurgji, dhe gratë të kenë mundësinë për të ruajtur funksionin riprodhues të trupit.Kanceri i mitrës, e quajti një tumor malinje që është vendosur në organet gjenitale femër zhvillohet nga indet e muskujve ose endometrium.


Ka dy lloje të kancerit endometrial:

1. adenokarcinoma, është një tumor malinj, obyazuyuschuyusya e shtresës së brendshme të mitrës, endometrium;
2. leyomyosarkoma - nje tumor qe rrjedh ne shtresen e muskujve të pëlhurë.

Aktualisht, të përcaktojë arsyet e mëposhtme, në të cilën kanceri është formuar:
- diabeti dhe obeziteti;
- rrit nivelet e estrogjenit dhe hipertensionit;
- infertilitetit dhe menopauza vonë;
- gjirit apo kanceri ovarian (duke përfshirë të afërmit dhe miqtë);
- më shumë se pesë vjet trajtimit me tamoxifen për kancer të gjirit;

- Motra endometrial kanceri dhe nënë.
Metodat kryesore të diagnostikimit të kancerit të përfshijnë: ekzaminim gjinekologjik, ultratinguj legenit, hysteroscopy, curettage e mitrës për të diagnostikuar. Ka katër faza të kancerit të mitrës.
Trajtimi varet nga mosha e pacientit, kancerit klinike fazë, gjendjen e përgjithshme. Në shumicën e rasteve, trajtimi i sëmundjes duke përdorur kirurgji. Vetëm ndonjëherë bërë trajtim të kombinuar (një operacion, dhe rrezatimi pastaj largët). Gjatë 3 faza mund të jetë terapi rrezatimi dhe kirurgji. Ndoshta përdorimi i drogës anticancer, nëse tumoret diferencuara shumë, 3 dhe 4 faza.

Trajtimi varet nga çfarë fazë të tumorit.
Nëse kanceri është kanceri i 1 shkallë, pastaj kalojnë heqjen e mitrës dhe shtojca.
Në fazën 2 terapi efektive rrezatimi, më pak kirurgjike. Hiq mitër, shtojca dhe përreth nyjet limfatike.
Gjatë fazës 3 treguar terapisë rrezatuese. Me 4 faza duke përdorur rrezatimin paliativ.
Në fazat e mëvonshme të kancerit të mitrës apo të kalojnë kimioterapi simptomatike. Në kancerit kimioterapi duke përdorur drogë e mëposhtme: karboplatin, cisplatin, doksorubicinë, dhe të tjerët.

Pas trajtimit është e domosdoshme që të vizitoni mjekun për shqyrtim të mëtejshëm.