Si për të trajtuar otitis media mënyrat e mundshme dhe specifike


Otitis media (inflamacion) është sëmundje mjaft të pakëndshme. Në përgjithësi gjatë veshit të mesëm të kuptuar se hapësirë ​​të vogël, e cila është e vendosur direkt në mes veshit të brendshëm dhe të jashtëm. Në këtë hapësirë ​​janë tre kocka të vogla: ata quhen çekiç, kudhër dhe përshëndetjeje. Këto tuba nuk mund të nënvlerësohet, pasi ato lejojnë njerëzit për të dëgjuar. Për shkak të pasme të zgavrën e hundës vjen tub auditory, presioni veshit të mesëm është ruajtur konstante. Megjithatë një numër arsyesh të veshit të mesëm mund të merrni viruse ose baktereve. Pastaj nuk është inflamacion dhe akumulim fluide. Prandaj, një trajtim i ditës e otitis media. Për trajtim janë simptoma të rëndësishme që ajo tregon.


Struktura e veshit të njeriut
Për fat të keq, sëmundja është parë më shpesh në fëmijët, më shumë se gjysma e tyre bartin sëmundje, të paktën një herë.
Tabela e përmbajtjeve:Në shkaqet e otitis
Cila është diagnoza?
Trajtim
Parandalimi PyetjetSi disponueshmërinë e ju otitis apo fëmijën tuaj? Me fjalë të tjera, simptomat e otitis karakterizohen?
Para së gjithash, sëmundja tregon një dhimbje të mprehtë të shtënat. Në fëmijët, ky tipar është përcaktuar me kohë qarë dhe fërkim veshin.

Otitis media.
Gjithashtu otitis media mund të shprehet në gjakderdhje të vogël hnoystыh apo shkarkimit. Këto simptome tregojnë një shkallë të lartë të yyazytsirnosti lot daulle e veshit, i cili gjithmonë kërkon një ulje të presionit të lëngjeve.
Simptoma të tjera të sëmundjes - është:
a) duke ngritur temperaturën e trupit. Në qoftë se ajo është një fëmijë, ajo do të jetë kapriçioz;
b) të përzier dhe të vjella;
c) humbjen e dëgjimit (të përkohshme);
d) ndjenja e veshit plotësi.
Pasi do të identifikohen simptomat e përshkruara, ajo është e rekomanduar menjëherë të kërkojnë ndihmë mjekësore. Pasi ta dëgjojë ekspertin, ai do të fillojë të diagnozës, gjatë së cilës do të kërkojë për të krijuar shkakun e vërtetë të sëmundjes. Le të shqyrtojmë këtë më në detaje.Në shkaqet e otitis


Siç është përmendur tashmë, otitis pasi simptomat janë zbuluar fillon diagnostifikim. Ajo mund të krijojnë praninë e njërit prej këtyre shkaqeve otitis media:Penetrimi i lëngjeve të formuara nga ftohjet apo alergjitë, direkt në veshit të mesëm nëpërmjet auditory (Eustachian ndryshe) tub;
Prania e infeksionit viral ose bakterial, i shoqëruar nga lëngjet formimit;
Prania e infeksionit bakterial që shkakton akumulimin e qelb dhe kërcënon të thyerje të daulle e veshit;

Së fundi, shkaku i formave kronike e otitis media mund të zgjatet kujdesen infeksion bakterial dhe infeksionit të adenoids dhe anomalitë e arsimit në tub auditory ekzistuese.Si është e mundur për të krijuar arsyet e përshkruara?


Cila është diagnoza?


Diagnoza e otitis media
Në mënyrë të ngjashme, për të përcaktuar se prania e otitis media nganjëherë është mjaft e vështirë. Në përgjithësi, kjo është e mundur në rast se veshi mjeku shqyrtim zbulon të gjitha simptomat karakteristike të sëmundjes. Në rastet kur simptomat nuk janë në mënyrë të qartë dhe në mungesë të tyre të plotë, diagnoza penguar në mënyrë të konsiderueshme, dhe për këtë arsye ka nevojë për studime shtesë. Mjeku zakonisht diskuton rrjedhën e mëtejshme të veprimit direkt me pacientin, duke shpjeguar se çfarë është ajo që trajtimi do të jetë më e përshtatshme në çdo rast.

Çfarë vështirësi mund të lindin kur diagnoza? Edhe ekzaminimi veshi normal mund të jetë i komplikuar nga fakti se akumuluar në vesh squfurit do të shkaktojë ndërhyrje. Në qoftë se ne po flasim për një rishikim të fëmijës, vështirësitë që lidhen kryesisht me faktin se pothuajse çdo fëmijë nuk pëlqen kur një mjek përpiqet për të shqyrtuar atë.


Objektivat e hulumtimit


Hulumtimi shtesë lartpërmendur kryer si pjesë e diagnozës në mënyrë që të:
a) prania ose mungesa e inflamacion në zgavrën tympanic;

b) të përcaktojë llojin specifik të patogjen (virus apo bakter) të krijojë ndjeshmërinë e tij ndaj antibiotikëve të caktuara;
c) percaktimin fazën në të cilën sëmundja;
d) identifikimin nevojën për antibiotikë;
d) të krijojë prania ose mungesa e komplikimeve të caktuara, duke përfshirë proceset septike, humbjen, vrimë e daulle e veshit dëgjimit.


Kur është e nevojshme ent?


Në rast të otitis media në trajtimin e fëmijëve mbart një pediatër. Megjithatë, nëse rrethana të caktuara duhet të konsultoheni me Laura. Këto janë situata ku:
Ekziston dyshohet një formë të sëmundjes që kërkon kirurgji;
Otitis është përsëritur disa herë;
Ekziston dyshimi i humbjes së dëgjimit.

Cilat teste janë të nevojshme?


Në rastet kur nuk zbuloi ndonjë komplikime analiza nuk janë të nevojshme.


Procedurat e kryera


Në diagnozën e otitis media mund të bëhet duke ndjekur procedurat:
Tympanometriya
a) tympanometriya. Ky test të veçantë ka për qëllim për të studiuar më tej lëvizjen e daulle e veshit. Mjekët përshkruajnë provë në disa raste kur ata kanë nevojë për të konfirmuar praninë e otitis media. Testi i dhënë një pajisje të veçantë, preconditioning nuk është bërë;

b) audiometry. Kjo procedurë është një studim i dëgjimit, kryhet në rastet kur ekziston dyshimi i rënies së saj;
Tomography
c) të imazhit. Dhe kompjuter dhe tomography rezonancë magnetike kryhet në rastet kur dyshohet qelbëzues otitis media, kur është e nevojshme për të vendosur prania ose mungesa e komplikimeve intraosseous ose intrakraniale. Ndër ndërlikimet e mundshme që mund të zbuluara, duhet theksuar mastoidit, meningjit, purulent absces. Gjithashtu, Imazhe zbulon holesteatomu. Nga dy pikëpamjeve është më informative rezonancë magnetike, kur është fjala për nevojën për të identifikuar vendet vile qelb dhe lëngjeve;d) tympanotsentez. Kjo procedurë është kryer kur i formuar në veshit të mesëm lëngu pengon diagnostifikim. Megjithatë, në praktikën klinike tympanotsentez (shpuese të daulle e veshit) është përdorur shumë rrallë.
Tympanotsentez
Procedura e detyrueshme është kryer në lidhje me fëmijët që kanë otitis media ndodh me komplikime, fëmijët që marrin kimioterapi ose hormonet steroide, si edhe ata pacientë të cilët janë bartës të HIV-it. Një mostër e lëngjeve gjatë tympanotsenteza ju lejon për të shqyrtuar ai përmban mikroorganizma për të përcaktuar antibiotik më të përshtatshme.Trajtim


Pas shqyrtimit të gjitha simptomat e otitis media, specialist përcakton trajtimin më optimale.
Në shumicën e rasteve trajtimi është bërë në shtëpi. Vetëm kur otitis purulent dhe shoqërohet me komplikacione të rënda, ka një spital nevojë.
Ka disa zona të ndryshme në të cilat trajtimi. Një rol është luajtur nga natyra otitis media: ajo mund të jetë akute (përfshirë purulent) dhe kronike. Le të flasim më shumë rreth tyre.1. Medicines.


Ilaçe trajtim përfshin komponentët e mëposhtëm:
a) antibiotikët (ne formen e pilulave ose injeksioneve);
b) emërimin e painkillers dhe antipyretics;
c) një vend të veçantë është e ashtuquajtura të menaxhimit shtatzënë, gjatë së cilës vëzhgimi i sëmundjes.
Trajtim të drogës e otitis media.
Ndoshta kombinimi i të gjitha elementet e mësipërme. Trajtim të veçantë varet nga disa faktorë, duke përfshirë llojin e sëmundjes (prezenca e akute ose kronike otitis media), natyra e saj (purulent ose jo) prania e comorbidities tjera, mosha e pacientit.

Tani të marrë një vështrim në karakteristikat e secilit prej opsioneve.
Kështu, në disa raste, antibiotikët mund të jetë e përcaktuar. Kohët e fundit në mesin e mjekëve është diskutimi aktive e përdorimit të antibiotikëve në rastet kur otitis media është gjetur në fëmijët. Arsyet për diskutim është rezistenca e baktereve që provokojnë inflamacion, penicilinë dhe droga të ngjashme me të. Megjithatë, trajtimi i sëmundjeve në fëmijët më të vjetër në shumë raste bëjë pa antibiotikë. Mjekët preferojnë të përdorin metodën e pritur, caktimin e të përdorin vetëm analgjezik dhe antipiretik. Kjo teknikë është përdorur në rastet kur ka të paktën një bazë e mjaftueshme për pritjet. Këto arsye përfshijnë faktorët e mëposhtëm:
fëmijë të moshës. Shpresë taktika mund të aplikohet vetëm për fëmijët më të vjetër se 2 vjet;
shkalla e sëmundjes. Duke pritur të jetë e mundur, për shembull, në qoftë se vetëm një dhimbje të veshit, purulent nuk otitis dhe të ardhurat pa komplikime;
simptomat. Këto janë raste kur simptomat ekzistuese janë mjaft të butë;
nevoja për të sqaruar diagnozën.Në ndonjë nga këto raste, një mjek në prani të besimit, mund të jetë në disa antipiretik fëmijë. Kjo mund të jetë paracetamol ose ibuprofen. Ajo është gjithashtu e mundur kombinim i tyre. Qëllimi i këtyre fondeve është kryer në mënyrë që metoda u përsërit ditën tjetër apo edhe dy ditë. Në kohën e barnave të ri-pranimit të kryer një shqyrtim.

Nëse shqyrtimi të jetë përcaktuar qartë simptomat e otitis media, ose në qoftë se ajo është e vendosur përkeqësimin e fëmijës, trajtimi i mëtejshëm është nga antibiotikët.
Ajo duhet gjithashtu të theksohet se në disa raste, trajtimi me antibiotikë është kryer menjëherë pa periudhën e pritjes:
a) në qoftë se fëmija nuk ishte ende dy vjet;
b) në qoftë se simptomat janë mjaft e vështirë dhe në mënyrë të qartë;
c) në qoftë se ka komplikime (qelbëzuese otitis media);
d) në qoftë se sëmundja goditur dy veshët;

d) në qoftë se diagnoza ishte konfirmuar më parë specialist Ent.


2. Kirurgjisë.


Trajtimi kirurgjik në praktikë mjaft rrallë, për shkak se shumica e rasteve të otitis media nuk kërkojnë këtë lloj të ndërhyrjes. Çfarë mund Kirurgët?
Trajtimi kirurgjik i otitis media.
Së pari, ndoshta i myrynhotomyy, që veshit zbulimi. Ajo është përdorur në rastet më të rënda, dhimbje kur e theksuar. Operacioni është si vijon: një fëmijë nën anestezi të bëjë një prerje të drejtpërdrejtë në daulle e veshit. Kjo prerje ndihmon në eliminimin e akumulimet e qelb dhe lëngjeve nga veshit. Si rezultat i gjendjes së fëmijës në mënyrë të konsiderueshme më e lehtë. Plehu edukuar studiuar në laborator për të përcaktuar ndjeshmërinë e tij ndaj antibiotikëve. Në disa raste të kombinuara myrynhotomyya me instalimin në tub veshit të mesëm të veçantë.

Kjo procedurë është quajtur tympanostomyey. Instaluar gjatë ajo promovon qelb tub dalje dhe lëngu nga veshit të mesëm. Duke tympanostomyy turistik në rastet kur:është prania e mediave kronike otitis;
Nuk ka përgjigje të trajtimit me antibiotikë;
gjeti një akumulim i madh i qelb.Si largimin masë shtesë të mundshme kirurgjikale e adenoids, bajamet. Megjithatë, mundësia e një tërheqje të tillë, ka shumë mosmarrëveshje. Zakonisht largimi është kryer në prani të mediave kronike otitis, për shkak se ajo është e shoqëruar me rritjen e adenoids.

3. Trajtimi tjera.


Për mënyrat tjera të cilat mund të trajtohen otitis media, ne mund të vini re në vijim. Çdo studime serioze klinike për këtë çështje as, por për shkak se asnjë nga opsionet nuk është përdorur si një mjet për të ashtuquajturit rendit të parë. Megjithatë, zbatimi i mundshëm i trajtimit plotësuese. Kjo është kryer duke përdorur homeopati, akupunkturë, Naturopathy. Preferueshem, këto metoda janë përdorur në prani të otitis kronike.


Parandalimi PyetjetAjo është e mirë për të parandaluar ndodhjen e otitis media. Metoda kryesore e parandalimit është për të eliminuar të gjithë faktorët e rrezikut. Këto përfshijnë tymi i duhanit, gjiri jo-ushqyese (nuk sterilizuar) dhe të tjerët. Gjithashtu të shmangur ndodhjen e otitis media mund të vaksinimit. Por kjo nuk është mënyra më e besueshme. Më vete konsiderohet si një mënyrë për të krijuar një tub të veçantë kullimit. Kjo procedurë është e rekomanduar për fëmijët që vuajnë nga otitis kronike. Por fizibilitetit i tub instalimi duhet të konfirmohet nga një mjek.

Në çdo rast, ju duhet të monitorojnë me kujdes shëndetin e tyre, shëndetin e fëmijës. Nëse duhet qasur kësaj pyetjeje, simptomat e otitis media nuk shqetësojnë ju dhe fëmijën tuaj.