Si për të trajtuar anusit fistula


Gyp zorrës së trashë është kanali i thellë në mes të rektumit dhe lëkurës zakonisht ka një hapje në lëkurë.


Simptomat

ethe;
hapje fistulous disponueshmërinë, i ngjan plagë purulent;
kruarje, dhimbje dhe djegie në zonën e anusit;
purulent, shkarkimi sanious nga anusi.Inflamacion është një kurs undulating. Keqësimi ndodh kur kanali fistulous vjen era tape masat purulent. Manifestimet e sëmundjes bie në hapjen e abscesit, por pas kohe të gjithë inflamacion negative të përsëritura.Shkaqet


Shkaku më i zakonshëm i gyp anusin po infeksion në murin e rektumit dhe arsimit acarohet.
Ekziston edhe një opsion kur anus gyp është një nga shfaqjet e sëmundjeve të tilla si klamidia, HIV, kanceri i zorrës së trashë, sifilisit apo tuberkulozi.Klasifikim


Anus fistulat ndarë:kundër anus për yntrasfynkternыe, transsfynkternыe, эkstrasfynkternыe;
në varësi të llojit të infeksionit me "vulgare", anaerobe dhe specifike (tuberkuloz, frëngjyzak, etj);

vendndodhja e vrimë në frontin e brendshëm, pasme dhe anët;
në lidhje me rektum në brendësi, të plotë dhe jo të plotë.

Diagnostics

numërimin e plotë të gjakut;
indet biopsi;
bakterial shkarkimit purulent studimi;
fistulography (X-ray);
provë me bojë;
ndjerë.Në sëmundje të ndërlikuar dhe të rëndë pacienti mund të ketë nevojë ekzaminim të mëtejshëm.Trajtim


Trajtimi i fistula rektal kirurgjike kryer. Kompleksiteti i operacionit varet nga shkalla e shkatërrimit të fibrave muskulore të muskul unazor anal. Pacientët mjaft tolerohet mirë kirurgji. Nevoja bedrest mëdyshje për 7 ditë.

Në periudhën postoperative duhet të ndjekin rekomandimet e mjekut për të ushqyerit dhe higjienës, për të shmangur ushtrimin, heqjen e peshave. Treguar marrjes ilaçe anti-inflamator dhe dhimbje.
Mjetet juridike popullore zbatohen vetëm për të lehtësuar gjendjen e pacientit në pamundësinë e kirurgjisë emergjente. Reduktuar peshën e inflamacionit mund enemas, paketat e kumak, i urtë, lisi leh. Në periudhën postoperative si një terapi e përdorur locion adjunctive me kamomil dhe Calendula.

Tip! Trajtimi i anusit gyp vetëm metodat tradicionale të papranueshme dhe të mbushur me komplikacione të rënda.