Si për të trajtuar cerozë e mëlçisë, shkaqet dhe simptomat


Cerozë është komplikim më të rrezikshme e një sëmundje të mëlçisë.
Në këtë formë të komplikimit të qelizave të mëlçisë gradualisht vdes, e njëjta mbresë mëlçisë tumoreve formuar, duke rezultuar në mëlçi normal pushon të funksionojë, trupi i prekur nuk është në gjendje për të nxjerr substanca toksike.
Shkaku më i zakonshëm i kesh është abuzimi me alkoolin. Gjithashtu, si një komplikacion i kesh mund të shfaqen me hepatitit sëmundje kronike (B, C, autoimun ,? - Delta).


Shkaqet e kesh gjithashtu mund të: zgjatur ekspozimit ndaj substancave toksike dhe rrezatimit në metabolizmin dëmtuar gjenetikisht dhe dështimit të zemrës.
Trajtimi i kesh itely varet nga faza aktuale e sëmundjes dhe komplikime lindur. Ashtu si në fazat e hershme, dhe në kesh gjendje e keqe, trajtimi duhet të bëhet në një ambient ambulatore nën mbikëqyrjen e një gastroenterologist mjek.
Objektivi kryesor në trajtimin e kesh është për të krijuar dhe për të eleminuar shkakun rrënjë të sëmundjes. Vëzhgoni dietë të përshkruara nga mjeku juaj, për të përjashtuar nga dietë e yndyrore, skuqur dhe ushqimi me erëza, një parakusht për trajtim është përjashtimi i alkoolit.

Nëse vëreni ënjtje dhe astsytov, pacienti duhet t'i nënshtrohen një kohë sigurisht që marrin drogë diuretik, dhe të reduktojnë ndjeshëm konsumin e ushqimeve të kripura dhe lëngjeve.
Nëse terapi të tilla është i paefektshëm, pacienti mund të kryejë procedurën e paracentesis (mur birë gropë për të marrë përmbajtje të lëngshme).
Mjeku mund të përshkruajnë marrjen propranololi, nadolol (beta-blockers) për parandalimin e gjakderdhjes së stomakut dhe ezofagut. Gjithashtu, për parandalimin e gjakderdhjes mund të jetë trajtimi kirurgjik dhe sclerotherapy endoscopic.

Ndërlikim më të zakonshme të kesh janë encefalopati kronike hepatike (mendor dhe çrregullime neuromuskulare). Pas zbulimit të këtij komplikacion, pacienti duhet të reduktojnë ndjeshëm sasinë e marrë nga proteinat e ushqimit.

Nëse pas trajtimit duke përdorur metodat e mësipërme, cirroza vazhdon të përparojë, pacienti duhet të kryejë transplant të mëlçisë procedurë.
Mos harroni për parandalimin e kesh. Kushtet themelore të parandalimit janë: mos abuzojnë alkool, të ushqyerit e mbarëvajtjes, trajtimin e hershëm të hepatitit kronik dhe sëmundjeve të tjera që ndodhin me cholestasis (rënie ose të ndaluar sekretimit të biliare).