Si mund të identifikojnë shenja të sindromin Down në fetusNë shtatzëni, kushtet fillestare të sindromin Down mund të diagnostikuar tashmë. Studimi i parë është ultratinguj, ajo duhet të kryejë në 11-13 javë të shtatzënisë janë shenja të tërthortë të refuzimit mund të jetë zbuluar. Një prej tyre - madhësia e translucency zverkut, më shumë se tre mm Parametri duhet të alarmuar. Shënues dytë - madhësia e kockave nazale, kjo nuk është aspak ose nuk përputhen me madhësinë e termit, ju duhet të shkoni për më shumë studim të thellë.Simptomet e sindromin Down në fetus mund të dyshohet pas rezultateve të një testi të gjakut shqyrtimit. Kjo është bërë dy herë, së pari në 11-14 javë të shtatzënisë, të dytën herë në 17-19 th. testet vetëm mund të sugjerojnë praninë e anomalive gjenetike, por kjo nuk është 100% prania -ing.


Për të identifikuar saktësisht, në prani ose jo të sindromin Down kërkuar diagnozë pushtuese qoftë se një periudhë që nuk i kalon 12 javë është chorionic villus mostrave. Një javë është i njohur me siguri. Ne duhet të kujtojmë se kjo metodë është e rrezikshme dhe rreziku i humbjes së një fëmije. Kur afat më shumë se 16 javë është amniocentesis. Rezultatet do të jetë gati në një minimum prej dy javësh dhe nganjëherë gjashtë. Komplikimet e refuzimit fetusit ndodhin shumë më rrallë.

Nëse ka humbur, dhe këtë herë, rreth njëzet javë më vonë cordocentesis mund ta bëjë, të bëjë atë në gjysmën e dytë të shtatzënisë. Megjithatë, rezultatet zhgënjyese mund të shkaktojë një grua të ndërpresin shtatzëninë, kur kanë kaluar të gjitha afatet, ne ju këshillojmë që të mos vonojë diagnoza e hershme dhe të kalojë të gjitha hulumtimet.

Të identifikojnë shenja të sindromin Down në fetus dhe në kohë për të marrë masa të duhet kohë për të marrë diagnostifikim prenatale. Kjo lejon për të zbuluar 90% të avari gjenetik, Trisomy 18 në 97% të rasteve, një përqindje e madhe e defekteve të tjera, shpesh të papajtueshme me jetën, ose çojnë në paaftësi të thellë që nga lindja.

Gjej saktësisht është sindromi Poshte mund të bazohet vetëm në testet laboratorike, ajo bëhet një birë të murit të barkut të nënës dhe të merren për analizat e gjakut të fetusit, amniotik qelizat e lëngjeve apo të gjakut nga placenta. Të gjithë faktorët e rrezikut të flas vetëm për rrezikun, por jo për diagnozën.

Për diagnozë ishte provë më efektiv i gjakut bëhet në amtare Papp-A. Periudha më e mirë - javën e 12-të. Nëse 14 javët e studimit nuk është kryer, nuk është e nevojshme për të bërë, për shkak se në një datë të mëvonshme rezultat humbet vlerën e saj të informacionit.