Si mund zyavytysya herpes në vend intim


Virusi Herpes prekur pothuajse 90% të popullatës. Ajo është e ndarë në gjenitale dhe të thjeshtë. Shumica e njerëzve që jetojnë me virusin herpes dhe në këtë mënyrë as në dijeni të pranisë së saj në trup. Por, pavarësisht nga kjo, ata mund të transmetojnë virusin edhe në mungesë të shenjave të shqiptuar.


Për shkak të asaj që mund të shfaqen herpes?


Herpes në vend intim mund të hidhen në rast marrëdhënie anale, gojore dhe vaginale. Nëse zona gjenitale ndjerë ndjesi shpimi gjilpërash itchy dhe të pakëndshme, atëherë ndoshta është herpes. Simptomat e saj kryesore janë: ndjenja e letargjisë në trup, gjendja e keqe e përgjithshme, ethe, dobësuar oreksin. Ndonjëherë ndodh që një njeri, madje e dhimbshme të ecin ose të ulen dhe të ndërprerë gjumë të qetë. Edhe pse ka raste kur simptomat herpes janë të butë.

Tip! Nuk është e pazakontë në raste të tilla njerëzit marrin në pickim insekti herpes apo zhvillim tjetër të sëmundjeve të lëkurës. Prandaj është e rëndësishme që të jenë në gjendje të identifikojnë sëmundjen. Herpes në vend të ngushtë të njohur mirë nga puzыrykam vogël transparente që janë të mbushura me lëng. Formimi i tillë shpejt fillojnë të rriten dhe të shkrihen në tumoret më të mëdha. Pas disa kohë ata ia plas dhe të formojnë ulcerat.


Si të merren me virusin?


Nëse herpes u zbulua në një vend intim, ju duhet menjëherë të fillojë trajtimi. Deri më sot, shpikur një mënyrë e cila do të sjellë virusin krejtësisht nga trupi. Prandaj, ajo herë pas here mund të shfaqet dhe të kujtoj prania formacionet e tyre të dhimbshme. Por, për të reduktuar në mënyrë të konsiderueshme periudhat e sëmundjes dhe të dhembjes mund të jetë masa të ndryshme parandaluese.
Trajtimi i herpesit


Ilaçe më të mira për të luftuar herpes konsideruar Herpferon dhe Herpevir. Këto ilaçe që përmbajnë interferon dhe Acyclovir, të cilat janë ndër proteinat më të fuqishme antivirale në trupin e njeriut. Është supozuar se mungojnë këto proteina lejuar herpes shpejt. Përdorimi i tyre zakonisht çon në shërim në ditën e 5-të.
Gjithashtu, nuk i japin keqe ndikim antivirale, imunomodulyuvalni, mjetet juridike bimor anti-inflamator. Mundohuni për të kuruar herpes vend intim, duke përdorur tinktura kulpër fruta, buds thupër dhe lule të Arnica.


Për të shmangur dukurive të përsëritura, ju duhet të forcuar trupin tuaj, hani e drejtë, rritjen e imunitetit, për të shpenzuar më shumë kohë jashtë, të përpiqet të shmangë stresin dhe ushtrim. Por sigurisht faktori më i rëndësishëm në këtë rast është prania e një partner të shëndetshme seksuale dhe përputhshmëria vazhdoi me rregullat e higjienës.


Mitet dhe Realiteti. Larisa Marchenko.