Si mund të merrni ureaplasmosis
Ureaplasmosis quhet një sëmundje që transmetohet kryesisht nëpërmjet mënyrave seksuale. Zakonisht ureaplasmosis i njohur më shumë si mycoplasmosis. Quhet një mikroorganizmave parazit, i cili thirret Mycoplasma. Tani sëmundja është e njohur ureaplasmosis, dhe të gjitha sepse disa subspecies mikoplazmat kanë aftësinë për ndarjen ure në molekulave individuale - ureolyzu.
Ureaplasmosis infektuar në kushtet e jetesës është pothuajse e pamundur - një sëmundje transmetohet vetëm nga kontakti direkt gjatë seksit pa prezervativ. Ureaplasmosis mund të kalojë në një mënyrë tjetër - nga nëna tek fëmija gjatë lindjes.Periudha maksimale e inkubacionit ureaplasmosis në trupin e njeriut - rreth një muaj. Virusi, Mycoplasma praktikisht nuk shfaqet, por personi bëhet një burim i infeksionit për njerëzit e tjerë që janë të afërt me atë të seksit. Simptomat e para shfaqen mycoplasmosis pas periudhës së inkubacionit. Në këtë kohë ka një ndjesi djegie dhe dhimbje të mprehtë në uretrës, ka edhe një përzgjedhje e vogël e organeve gjenitale - ata mund të shihet më shpesh në mëngjes. Në përgjithësi micoplasmosis merr pothuajse nuk ka simptoma dhe për shkak se shumë njerëz thjesht nuk shihni një mjek për të vizituar. Pas disa ditësh simptomat e pakëndshme të zhduket krejtësisht të djegur më shumë micoplasmosis nuk na shqetësojë. Por kjo është vetëm e qetë e sëmundjes. Fakti që Mycoplasma nëse trajtohet dhe në mënyrë të vendosur në mënyrë të përhershme të vendosen në trupin tonë dhe në të ardhmen me një inflamacion të vogël të traktit urinar dhe provokojnë inflamacion të rëndë aktive në zonë. Ajo mund të kthehet në pasoja shumë të trishtuar për të dy burrat dhe gratë. Sëmundja në meshkujt mund të kthehet tek Ai prostatitis dhe infertilitetit primar. Gruaja micoplasmosis manifestuar inflamacion të mitrës, vaginë, fshikëz dhe madje edhe pyelonephritis (inflamacion i indeve të veshkave). Nëse ureaplasmosis arritur në një fazë të tillë, është shumë e vështirë për të kuruar sepse parazitëve si mykoplazmat janë ulur në mënyrë të vendosur në trupin e njeriut. Trajtimi i kësaj sëmundjeje duhet të jenë gjithëpërfshirëse dhe të përfshijnë testimin preliminar (për praninë e saktë në mycoplasmosis trupin tuaj), fizioterapi dhe masazh kanalet e prostatës (në meshkuj).

Mund të merrni ureaplasmosis përmes seksit oral?Ureaplasmosis trajtojnë infeksionet e traktit urinar, dhe per zhvillimin e saj e nevojshme praninë e ure. Seks oral përfshin kontakt seksual me gojë. Në qoftë se partneri është i infektuar ureaplasmosis, atëherë humbja seks oral kjo sëmundje reduktuar në masë të madhe partner tjetër. Nëse virusi merr për ju në trup pas seksit oral, është e mundur për të zhvilluar një pectoris fortë. Megjithatë, humbja e traktit urinar më të mund të ndodhë shumë rrallë, vetëm kur virusi depërton përmes ezofagut dhe stomakut në fshikëz dhe prapa respektivisht mbajtur më të uretrës. Kjo mund të ndodhë shumë rrallë dhe pothuajse tërësisht eliminohen incidente të tilla. Ureaplasmosis mund të transmetohet vetëm nga kontakti i drejtpërdrejtë seksual.

Mund ta merrni me ureaplasmosis seks anal?Ureaplasmosis gjithashtu mund të transmetohet dhe kontakti anal seksuale. Mycoplasma mund të jetojnë vetëm në një mjedis të favorshëm për zhvillimin e tyre, të tilla si kushtet e rektumit për mykoplazmat sapo është krijuar. Këto baktere të zërë rrënjë dhe të fillojë zhvillimin e saj vetëm nga qelizat e drejtpërdrejta të kontaktit, të cilat janë të vendosura në zgavrën e organeve urogjenitale. Afërsia e rektumit të traktit urinar, natyrisht, mund të çojë në rënie Mycoplasma pas kontaktit anal në traktin gjenital, por ky rrezik është shumë i vogël, si dhe për seks oral.