Si për të siguruar ndihmën e parë për viktimën


Në jetë ka situata të ndryshme që bartin një rrezik, si për shëndetin dhe për jetën. Kjo është dëme dhe lëndime të ndryshme, ata janë shumë të ndryshme, por një gjë i bashkon të gjithë ata, që quhen aksidente. Aksidente të tilla ndodhin me fëmijët, adoleshentët dhe madje edhe të rriturit. Pra, si mund të më shumë njerëz kanë nevojë të dinë se si për të dhënë ndihmën e parë për viktimën. Në një kohë kur ndihma është e nevojshme nga jashtë, ajo mund të sigurojë.
A është e mundur për të shmangur disa aksidente? Sigurisht ju mund. Le të flasim për fëmijët. Ata mund të merrni të plagosur në shtëpi, në rrugë, në shkollë, në klasa sportive, dhe diku tjetër. Për shembull, një fëmijë i vogël do të bëjë keq-konsiderohet veprim, ai nuk e kupton se çfarë pasojash një tërheqje. Por të rriturit ose prindërit mund të parashikojnë situatën dhe të ndaluar fëmijën para të gabimeve të zbatimit. Edhe në rrugë, shkeljet e trafikut mund të shkaktojë dëm si shumë viktima, dhe të tjerët. Shumë prej tyre kanë një dëshirë për udhëtim me shpejtësi, kalojnë rrugën në vendin e gabuar, prek një objekt të nxehtë. Dëshirat e tilla duhet të hidhni menjëherë.Por, çfarë nëse ju mori në telashe mik, anëtar i familjes, mik apo edhe një i huaj? Viktima duhet dhënë ndihmën e parë, por nuk ka asnjë punëtor shëndetësor afër, dhe keni nevojë për të ofruar ndihmë urgjente nga ajo mund të varet në shëndetin dhe jetën e ardhshme.
Dëmtimi i indeve të buta janë të mbyllura dhe të hapura. Deri në fund të dëmit përfshijnë bruising dhe gjakderdhje, të hapur - morth, bruises, djegiet, plagët. Kur ju goditi një dëmtim mekanik të indeve të buta ose të organeve, pa shkelje të dukshme të integritetit anatomike. Me ndikim është zakonisht ënjtje. Ndihma e parë është: të japë paqe të viktimës, të vënë një të ftohtë dhe të aplikojnë një fashë. Që nga greva janë të ndryshme në ashpërsi, pasi viktima duhet të japë ndihmën e parë menjëherë në spital ose thërrisni një ambulancë.


Abrasions - kur të dëmtuara mekanikisht shtresa e jashtme e lëkurës. Dëmtim i tillë nuk mund të trajtohen rastësisht, sepse ajo është pastrim të hapur derën për të infeksionit, të cilat mund të shkaktojnë inflamacion i indeve. Dhe, edhe më keq, në qoftë se një infeksion me qëllim të keq merr në gjak dhe të infektuar. Ndihma e parë për abrasions mund të sigurojë në vijim: Pastroni sipërfaqen e dëmtuar nga ndotja, kjo mund të bëhet me ujë dhe sapun, peroksid hidrogjeni, furatsillina. Pastaj ju fashë sterile abrasions thatë sipërfaqësore dhe procesin jod.

Plagët mund të me armë zjarri, kafshuar shënoi, i grirë, i copëtuar, feta. Ata mund të jetë i thellë dhe sipërfaqësore, si të vetme dhe të shumëfishta. Në mënyrë tipike plagë shoqëruar me dhimbje dhe gjakderdhje. Pas disa orë pas marrë trauma, infeksioni hyn në gjak dhe shkakton komplikime në trajtë. Ndihma e parë është për të ndaluar gjakderdhje. Ju mund të përdorni fashë ose garzë fashë që duhet rregulluar ngushtë. Plaga duhet trajtuar me tretësirë ​​e jodit dhe të ngushtë, duke parandaluar depërtimin e infeksionit. Atëherë ju keni nevojë për të dërguar viktimën në emergjencë. Për një përfundim të suksesshëm, të trajtohet plagën menjëherë, pas 6-8 orë mund të ketë pasoja negative.


Kafshon kafshëve janë të rrezikshme, sepse kafsha lë plagë, pështymë e tyre. Ekziston gjithashtu rreziku i tërbimit kontraktues, në institucionet mjekësore në mënyrë të qartë e di se në raste të tilla duhet të bëhet. Pickim helmues gjarpër është shumë e rrezikshme. Snake vepron helm në sistemin nervor, gjakut, ndikon në qendrat kardiovaskulare aktivitetit të frymëmarrjes. Viktima ndihet palpitations, djegia dhimbje dhe rraskapitje të vazhdojë të jetë diarre, të vjella, dhimbje koke. Ndihma e parë është për të thithur helm një gjarpër. Të gjitha veprimet e tjera nuk do të sjellë përfitime. Viktima duhet të pini shumë ujë. Dhe ju në vend të dërguar atë në spital për kujdes të aftë.


Burn mund të merret nga rrezet e diellit, objekte me ngjyra të ndezura, flakë, të lëngshme të nxehtë. Ka 4 djegie të shkallës. Ndihma e parë për djegiet termike është për të ndaluar ekspozimit ndaj temperaturave të larta. Tjetra ju duhet të hiqni rrobat nga zonat e prekura. Njomet zonën e prekur me ujë të ftohtë ose të bëjë një fashë ngjyhet në ujë të ftohtë. Vaj, kripë, yndyrë nuk nxit shërimin e shpejtë, por të parandaluar akte të mëtejshme të mjekëve në një strukturë mjekësore. Me djegiet kimike duhet të larë plagën nën ujë të rrjedhshëm edhe gjysmë ore. Tjetra ju duhet të vënë një fashë sterile dhe të kërkoni ndihmë në spital. Burns energji elektrike e ndarë edhe në 4 faza. Ndihma e parë është për viktimën nga veprimi aktual lirë. Ne duhet të fikur kaloni, prerë tela apo largimin e tyre në drejtim të përdorimit të objekteve jo përçueshëm. Këto artikuj janë shkopinj druri, bordet, goma, litar, sëpatë me dorezë druri dhe kështu me radhë. Pastaj kur arresti kardiak të duhet për të kryer CPR. Për ta bërë këtë, në afërsi të hundë të viktimës dhe të kalojë ajrin nga goja në gojë. Ajo mund edhe të bëni një masazh të mbyllur në zemër në një frymë pesë sulm. Preferuar ringjallje kalojnë së bashku e bën CPR një shtyp të dytë në zemër. Dhe sigurisht viktima duhet menjëherë të organizojë cilësinë e kujdesit mjekësor.


Pasi në një situatë ku ju do të duhet të ofrojë ndihmë, ku çdo person në vendin e parë është e rëndësishme të dini se çfarë të bëni. Por ju nuk mund të në një situatë që të jetë indiferent. Në fund të fundit, aksidentet të ndodhë me njerëzit dhe i siguruar plotësisht me këtë të pamundur. Por çfarë mund të bëjë ai? Pra, kjo është që të jenë më të vëmendshëm dhe të kujdesshëm për veten e tyre dhe popullit.