Si për të mësuar fëmijët për të ngrënë si duhet


Ekspertët mjekësorë në mbarë botën me padurim tërheq vëmendjen për faktin zhgënjyese: problemi i trashje, sëmundje të traktit gastrointestinale, diabeti, gastrit, ulcerat aq e zakonshme që në shumë raste tashmë duke filluar nga fëmijëria e hershme. , Trupi i ri fëmijës papjekur është aq i prirur ndaj ndikimeve të ndryshme shkatërruese nga jashtë, faktorë të shumta negative gjithmonë të çojë në "përtëritje" e sëmundjeve të rënda që përdoret për të jetë një karakteristikë e njerëzve të moshuar. Pse është arsyeja pse fëmijët e sotëm janë aq të pambrojtur kundër këtyre, sëmundje shumë serioze?


Sigurisht, shumica e të gjitha problemeve që kanë të bëjnë me shëndetin, filloi në të ushqyerit e gabuar. Kjo nuk është vetëm në lidhje me produktet rëndomtë apo të rrezikshme, edhe pse ajo është gjithashtu nga llogaritë nuk mund të zbritur. Roli i madh që fëmijët nga vitet më të hershme nuk janë mësuar me sistemin e duhur dhe të shëndetshme të ushqyerit. Por si për të mësuar fëmijët për të ngrënë të drejtë, nëse familja hahet zakonet janë larg nga të përsosur? Çdo fëmijë do të hajë gjithnjë në mënyrën se si ai ishte i mësuar nga fëmijëria - kjo është një aksiomë. Shumë rrallë ndodh që një fëmijë solli deri në një shembull negativ miqve, vijnë në e tyre në mënyrë që të mësojnë se si për të ngrënë. Ju nuk mund të kërkojë nga bijë apo bir që ata normalisht kishin mëngjes nëse prindërit kap në arrati që e bëri atë, ose plotësisht të injorojë dietë të plotë dhe normale. Si në këtë rast për të mësuar një fëmijë për të ngrënë të dobishme, e drejtë?


Ata që kujdesen për prindërit të cilët janë të shqetësuar për shëndetin e pasardhësve të tyre, por jo mjaft të vetëdijshëm se si ata mësojnë fëmijën tuaj për të ngrënë si duhet dhe në mënyrë të dobishme, dedikuar të dhënat e mëposhtme. Vetëm të specifikojë detajet themelore: Së pari, ne të gjithë e dimë se ushqimi fëmija duhet të jetë i dobishëm, korrekt dhe i balancuar, dhe së dyti, ne duhet të pranojmë faktin se vetëm me shembull, ne mund të sjellë fëmijën që kanë zgjedhur pozicionin e duhur dhe të mbrojë atë.

1. Mëngjesi çdo ditë. Edhe ata njerëz të cilët për çfarëdo arsye nuk më pëlqen që të ketë mëngjes në mëngjes, plotësisht të vetëdijshëm se vakt e parë - më të rëndësishme dhe të dobishme. Sipas nutritionists, mëngjes dritë lejon trupin të zgjoheni, vendos atë në sistemin tuaj, siguron energji për të nesërmen. Fëmija duhet domosdo të ketë mëngjes, ajo është shumë e rëndësishme për rritje të organizmit. Shpesh ndodh që fëmijët janë të keq, nuk duan të hanë në mëngjes, kështu që ju mund të shkoni në një mashtrim të vogël - sugjerojnë se fëmija është i gatshëm për të ngrënë. Kjo mund të jetë një drithëra apo djathë, ndoshta qumësht apo diçka. Në mënyrë të qartë, produktet mëngjes duhet të jenë të kualitetit të lartë dhe të dobishme. Rastësisht, në shikim të parë duket e dobishme blerjes djathë xham, djathë, kos, etj, janë në të vërtetë nuk natyra aq tërheqëse. Nuk është e rekomanduar për të përfshirë ushqim për fëmijë.


2. Çështja e fiziologjisë. Nëse fëmija gradualisht merr një interes në strukturën e trupit të tij, të interesuar"Ku dhe çfarë ai është vendosur, është koha për të i kushtoj vëmendje në bazat e fiziologjisë, të paturit e një bisedë interesante. Kjo mund të bëhet si një lojë dhe të kthehet në atë periodikisht për të siguruar që fëmija mësuar siç duhet: njerëzit brenda nuk janë të integruar si rrepkë, ajo ka trupa të ndryshme, secila prej të cilave është përgjegjëse për funksionet e saj. Këto bazat duhet të shpjegohen në kohë për këtë qëllim mund të jetë për të gjetur disa materiale, libra, fotografi dhe mënyrë të kuptueshme për të treguar se si trupi punon ushqim të drejtë dhe të gabuar. Fëmija do të jetë interesante për të gjetur se çfarë ndodh brenda tij, kur ai hëngri, si proceset e stomakut ushqimit acid, të cilat kanë nevojë për fshikëz e tëmthit dhe vetë biliare që bën të mëlçisë dhe pankreasit. Në të njëjtën kohë, ju mund të trembë një fëmijë të vogël, duke u thënë se çfarë ndodh në trup kur një person nuk e konsumojnë kohën. Ne duhet të shpjegojë se stomaku do të përshtatet, acid dhe prish muret e saj, në qoftë se koha ai nuk ka marrë ushqim. Kjo mund të shkaktojë dhimbje dhe dhimbje barku, të shqetësuar për ritmin e shumë e sistemit të tretjes.


3. shijshme dhe të dobishme. Sigurisht, ajo është e lehtë për të dhënë këshilla mbi të ushqyerit e duhur për fëmijët në një distancë, sepse në realitet rrethanat janë të tilla që ato produkte që janë më si fëmijët tanë janë më të dëmshme. Çfarë fëmija nuk ka si patate të skuqura, biskota, sode? Kids love këto gjëra dhe vështirë se disa argumente të arsyeshme dhe konsideratat e një ushqim të shëndetshëm dhe të dobishme mund të bindë ata vidyazykatysya nga të gjitha. Kjo është ku prindërit duhet të ushtrojë autoritetin dhe pushtetin e tij mbi fëmijën, duke kufizuar atë për gjëra të caktuara. Prodhuesit e pjatave të ndryshme, të përfaqësuara gjerësisht etiketat e saj të bukur në dyqane, të interesuar për fëmijët kërkuan baballarët dhe moms për të blerë ato. Asgjë nuk mund të bëhet - fitim në radhë të parë, shëndetin e fëmijëve nuk është në faturë. Por i ati - nuk është një mik, jo një të dashurën, ai duhet të jetë në gjendje vidyazykaty ndonjëherë aq i mirë në qoftë se ju doni fëmijët e saj, të mbajë ata në ashpërsi.


4. Zgjidhni produkte të së bashku. Shkuarja në dyqan në dyqan, merr fëmijën me vete, tregoni se çfarë produkte janë të dobishme dhe pse. Na tregoni se çfarë enët e shijshme mund të përgatitet nga një ose produkte të tjera minerale, të mësojnë për të i kushtoj vëmendje të përbërjes, fokusohet në ushqime të shëndetshme që fëmija juaj mund të dëshironi: fruta, lëngje, produkte qumështi, etj

Nuk mund të marrë fëmijët të duan të shijshme, por të dëmshme? Detyra është e vështirë, por si për të mësuar fëmijët të hanë kujdesin e duhur më të dobishme për shëndetin tuaj? Tundimet shumtë përreth, por duhet të përpiqen për të mbrojtur fëmijën tuaj nga ata, kjo është puna e një Ati të dashur, dhe do të shpërblejë shëndet të mirë të fëmijës.