Si dietë të organizuar dhe veshkave dializë është e nevojshme


Indeksi artikull

Komplikimet në shkelje të veshkaveCili është thelbi i procedurësRreziqet gjatë procedurësProcedurat e zbatimit


Dializë është realizuar nga uyazyka se veshkat janë duke punuar siç duhet. Kjo metodë eliminon komponentët e dëmshme të gjakut uyazyka se trupi i vetëm nuk mund të përballen me detyrën. Klasifikohen lloje të ndryshme të dializë, dhe të jetë i sigurt për të dietë për dializë veshkave.


Komplikimet në shkelje të veshkave


Për fat të keq, në qoftë se një veshkë të përballuar keq me funksionet e tij, puna e sistemeve të tjera në trupin e njeriut është dëmtuar gjithashtu, dhe kjo shkakton shprehjen e këtyre komplikime:

Dëme nervore. Kjo patologji është e qartë duke ndryshuar ndjeshmërinë në duart, këmbët dhe këmbët. Arsyet janë të ndryshme. Kjo përfshin akumulimin e produkteve të mbeturinave, diabeti, vitaminë B12 mangësi, etj
Anemi apo anemi - një rënie në përqendrimin e qelizave të kuqe të gjakut të cilat bartin hemoglobinës për shkak të oksigjenit në inde. Për shkaqet e mundshme të anemisë në dializë përfshijnë:Mungesa e eritropoietinës hormoneve në gjak prodhuar nga veshkat të shëndetshme dhe është e nevojshme për të stimuluar prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut.

Humbja e sasive të mëdha të gjakut për shkak të dializë dhe marrjen e mostrave të gjakut.
Zvogëlimi i marrjes së vitaminave dhe hekurit për shkak të dietë të veçantë, ose një humbje të madhe gjatë trajtimeve dializë.
Patologjia e kockave që ndodhin në pacientët me fund-fazë dështimi i veshkave, në kundërshtim me absorbimin e kalciumit, vitaminës D dhe fosforit.
Rritja e përqendrimit të kaliumit në gjak, që çon në dështim të zemrës. Për të ruajtur nivele normale të kaliumit në gjak janë të kërkohet për të ndjekur një dietë të veçantë, të përshkruara nga mjeku juaj.

Mbingarkesat lëngun e trupit. Dështimi në përputhje me trajtimin e specialist të caktuar, për shembull, përdorimi i sasive të mëdha të lëngjeve mund të jetë ruajtja e ujit në inde. Në situatën e tanishme mund të zhvillojë dështim të zemrës apo edemë pulmonare.
Perikardit - zhvillimi i inflamacionit në cipë e zemrës - një cipë që mbulon zemrën. Kjo është kryesore arsyeja contraindications dializë.
Përveç kësaj, një person kalon dializë mund të zhvillojë plagë infektive në vendin e futjes kateter. Rreth 15 - 20% e pacientëve që i nënshtrohen hemodializës mund të vdesin nga komplikimet që rrjedhin që lidhen me formulimin e kateterit intravenoz.


Cili është thelbi i procedurës


Me dializë mund të shpëtoj trupin e toksinave dhe për të parandaluar akumulimin e tyre. Gjithashtu dializë ndihmon normalizimin përqendrimin e kaliumit në trup, dhe bikarbonat natriumi në gjak. Në këtë procedurë ndihmon kontrollin e presionit të gjakut.

Kjo është e rëndësishme! Hemodializë heq gjak nga trupi dhe kalon atë nëpërmjet filtrave të veçanta. Filtrat eleminuar komponentë të dëmshme dhe pastaj ri-hyn gjakun në trup.

Nëse një person tregon dializë organizatës, qasjen zgjedhur për herë të parë. Këto plazh të marrë një kohë të gjatë. Qasja e përkohshme është vend në një tub të madh i uritur Vjenë është shpesh qafën, gjoks apo këmbët në ijë. Kjo procedurë zbatohet vetëm në situata të jashtëzakonshme për një periudhë të shkurtër kohe. Por disa catheters përdorur për disa javë apo muaj.

Qasje të përhershme është krijuar në trup përmes operacionit me lidh me arterie Vjenës, zakonisht në krah. Ka dy mënyra themelore të funksionimit:Venat dhe arteriet lidhur me njëri-tjetrin, dhe disa muaj të formojnë të ashtuquajturin fistula. Kjo metodë është e karakterizuar nga pak rrezik të infektimit dhe zgjat më shumë.
Për të lidhur arteriet dhe venat e përdorura qytetet e njeriut. Ajo mund të përdoret për disa javë.Për parandalimin e komplikimeve do të jetë e mjaftueshme për të zbatuar rekomandimet e ekspertit, por për trajtimin e dështimit të veshkave fund-fazë duhet organizatë dializë.Rreziqet gjatë procedurës

Kryesore dializë Organizata Rreziku është: një flluskë e vogël e ajrit merr në gjak dhe fillon të lëvizë në enët e gjakut në pjesë të tjera të trupit - kështu zhvillimin emboli ajrore.
Ekziston edhe rreziku i gjakderdhjes të rënda në birë.
Kjo mund të ndodhë çekuilibër electrolyte, zhvilluar procesi infektive shkelur ritmin rrahje zemre, ul presionin e gjakut, pacienti ankohet për të përzier me të vjella.Procedurat e zbatimit


Mjeku Para shpenzon me një udhëzim pacientit. Zakonisht kërkon praninë e një të afërm apo një të dashur, e cila gjithashtu do të udhëzohen paraprakisht. E drejta para se të procedurës së pacientit ulur në një karrige të veçantë dhe pas një kateter dhe tub aparatit të paracaktuar në hemodializë pompë gjaku dyalyzator.

Kjo është e rëndësishme! Pasi procesi i filtrimit të gjakut përsëri hyn në trup nëpërmjet një tjetër anije, dhe kateteri të mbetet në Vjenë deri në fund të të gjitha seancave, dmth para transplantin e veshkave.