Si për të testuar dëgjimin e fëmijës


Foshnjave të porsalindura janë në gjendje për të dëgjuar vetëm zhurmë me zë të lartë, ndërsa në qetësi reagojnë shumë keq. Mundohuni sa më shpesh të jetë e mundur për të parë sjelljen e fëmijës së tyre, për shkak të kësaj, ju mund të përcaktojë se si ajo zhvillon seancë.
Mos harroni se abuzimi i lidhur me zhvillimin e gjuhës, ajo mund të parandalohet dhe eliminohet trajtim emëruar menjëherë.
Nëse ju doni të testuar dëgjimit tuaj qetësojë fëmijën të ndjekë atë gjatë orëve të tij të zgjuar. Nga gjashtë javësh, fëmija pothuajse gjithmonë përgjigjet lëshojnë zë të lartë, apo zgjuar ngjethura ëndërr, hap sytë e tij dhe blinks shpejt.


Për të kontrolluar dëgjimit të fëmijës tre muaj, pop në duart tuaja lehtë mbi kokën e tij. Nëse fëmija ulet, pastaj dëgjoi të gjitha në rregull. Nëse jo, provoni të përplas përsëri.
Deri në gjashtë muaj të një fëmije, pas dëgjimit të një ndalesa të reja të shëndosha. Kid, në qoftë se ju dëgjoni një zë të njohur, mund të buzëqeshje apo diçka belkotity dhe kthimit në kokën e folësit. Ajo shpesh fillon për të parë përmes syve të një burim dëgjuar ritëm interesante.
Nga gjashtë deri në dhjetë muaj ai i përgjigjet zhurmës drejtimin fshesë me korrent, telefon dhe emrin tuaj. Në këtë moshë, fëmijët të përgjigjet edhe për një zë shumë të qetë, si duke dëgjuar muzikë. Kid, kur duke iu referuar atij, duhet të kthejnë kokën e tij, ai tashmë është duke filluar për të kuptuar fjalë të thjeshta të tilla si gjatë, nëna, baba.

Dhjetë deri në pesëmbëdhjetë muaj me kërkesën e fëmijës së rritur duhet të tregojë objekte të ndryshme në foto. Shikoni reagimin e tij ndaj tingujt e mbytur që vijnë nga një dhomë aty pranë. Në këtë moshë, fëmijët zakonisht kthehen në kokën e folësit me atë njeri.
Duke vjet e gjysmë fëmija kupton kërkesa të thjeshta si "Sillni kukullën" ose "hedhin topin." Kur ai dëgjon muzikën e njohur të tij, fillon të bëjë një shumëllojshmëri të lëvizjeve dhe tashmë mund të trajtojë valëzim lamtumirë.
Në dy vjet, fëmija lexon buzët dhe me kujdes të duket në fytyrë. Nëse dyshoni se një gjuhë zhvillimor vonesë e fëmijës kontrolloni dëgjimin e tij. Pyet atë për të marrë këtë kthehemi tek ju në një distancë prej pesë metrash, pastaj në heshtje të them disa fjalë të thjeshta që një fëmijë duhet të përsërisë.

Vëzhgoni fëmijën. Në identifikimin humbjen e dëgjimit, të jetë i sigurt që të konsultoheni otolaringolog tuaj. Specialisti do të përshkruajë trajtimin më të përshtatshëm dhe, nëse është e nevojshme, do të lëshojë një Aerophones veçantë.