Sa është lythat
Për t'iu përgjigjur kësaj pyetje që ju duhet të dini se në përgjithësi kjo është një sëmundje. Lythat - një rritje në lëkurë që ndodhin më shpesh në ata që nuk janë duke ndjekur rregullat e higjienës personale. Këto rritje janë shumë të ngjashme me lythat dritë rozë ose mish-colored. Njihuni me lythat mund shpesh vetëm organet gjenitale (mukozës) ose të kanalit anal. Në përgjithësi ky ndërtuar-up është shkaktuar nga acarim të vazhdueshme ose që rezultojnë nga gëlltitje të virusit veneriane.


Të gjitha lythat konvencionale ndarë në dy lloje - të gjerë, karakteristikat e të cilit pasqyrojnë praninë e virusit në trupin e sifilisit (pamjen e një ndërtuar-up të gjerë dhe ka një sipërfaqe shumë të madhe të lëkurës) dhe vuri në, e cila është karakterizuar nga baza e hollë dhe prania e një infeksion viral në trup. Lythat konsideruar të sëmundjeve kërpudhore dhe shpesh formuar në grupe të mëdha, të cilat ndikojnë në një fushë të madhe të mukozën në organet gjenitale apo në afërsi të anusit. Këto lezione të lëkurës virale shell e jashtme bartet kryesisht përmes kontaktit seksual, duke ndikuar në rritje të tilla i pikërisht industrinë që kontakti më me një person të infektuar. Zakonisht gjatë marrëdhënieve seksuale marrëdhënies vaginale është menduar kjo është arsyeja pse lythat në zonën e vaginës. Megjithatë, ajo mund të shfaqet në qoshet e gojës ose në zgavrën e vet (me gojë nëse ka pasur kontakt) ose, në zhvillimin e seksit anal - në mollaqe dhe anusit.

Lythat më të rrezikshme?
Në thelb sëmundja për disa të sigurt (veprime nëse marrë kohë për trajtimin e tij) ende konsiderohet. Megjithatë, lythat ndikon në organet gjenitale dhe mund të shfaqet si nga pjesët e huaja dhe për të marrë brenda (prepucit, qafën e mitrës). Këtu ajo është konsideruar i rrezikshëm për shëndetin e burrave dhe grave, për shkak se nuk ka manifestime të jashtme mund të shihet (mos harroni se lythat janë pothuajse ka shenja të dhimbjes), por brenda saj është e vështirë që të njohin, dhe një ndërtuar-up mund të shërbejë si një pretekst për shfaqjen e kancerit. Pas dhimbjes së kondylome të ndodhë vetëm në rast të dëmtimit të ndërtuar-up dhe të dëmtojë atë lehtë, sepse zona gjenitale ekspozuar vazhdimisht ndaj ndikimeve mekanike. Lythat rreziku qëndron në faktin se ajo është në gjendje për të reduktuar ndjeshëm nivelin e të drejtave të imunitetit. Imuniteti dhe zhvillimi i rritje të gjitha proceset janë të ndërlidhura. Nëse imuniteti është reduktuar në mënyrë të konsiderueshme, lythat rralla të fillojë me shpejtësi të lartë duke goditur zonat e reja. Dhe anasjelltas - dalja e të paktën një nga lythat - është rreziku i imunitetit të reduktuar. Dhe nuk është një shkelje, jo vetëm në të gjithë trupin (këtu tregon sëmundje të ndryshme kronike virale), por edhe në fokus lythat. Vendet e prekura (sidomos kur rritje të tillë të bashkohen dhe të formojnë një sipërfaqe të madhe të lëkurës), të fillojë të rrjedh gjak, i përflakur dhe kalb. Në qoftë se një proces i tillë është nisur, është shumë e vështirë për të trajtuar. Dhe një tjetër rrezik që vjen lythat - dështimet në pune e duhur të organeve të brendshme. Nëse lythat janë të përqendruara në zgavrën me gojë (laring, faring, pjesa e jashtme e gojës), kjo çon në mosfunksionim të tretjes. Njeriu në këtë mënyrë nuk mund të marrin plotësisht ushqim dhe ai madje mund të zhvilluar astmë (nëse lythat janë rritur fuqishëm në fushën e laring). Nëse përqendrimi i ndërtuar-up ndodh në zonën vaginale, dështimet e mundshme në funksionimin e traktit urinar, dëmtohet funksionin seksual. Nëse vendi i plagë lythat - anus, nuk mund të jetë një zorrë e keqe punë.

Metodat e trajtimit të lythat.
Trajtimi në kohë lythat - një pikë shumë e rëndësishme, e cila do të parandalojë zhvillimin e pasojave më të rënda. Pra cilat janë mjetet e përdorura për këtë trajtim? Mjeku, natyrisht, që menjëherë të largojë këto rritje rekomandon përdorimin e një kirurg, por paralelisht, është e rëndësishme për të gjetur praninë e sëmundjes virale, e cila shkaktoi zhvillimin e lythat. Dhe si një sëmundje të jenë shërimit. Forcimi dhe përmirësimi i sistemit imunitar - është gjithashtu cilësi shumë e rëndësishme kur kanë të bëjnë me lythat. Kirurgu përdor disa opsione për të hequr lythat.


• Ndikimi mbi kërpudhat duke e trajtuar atë me nitrogjen të lëngët. Ky medikament ndihmon për të ngrirë rezultat, të shkatërruar qelizat e saj dhe lythat përfundimisht zhduket. Rank mbetur pas lythat të tilla duhet të shërohet brenda një hënë me kujdesin e duhur për të.

• droga kyslotovmisnyh Aplikimi, ata ndihmojnë djeg lythat, dhe ajo ndalon zhvillimin e tij dhe përfundimisht zhduket.

• Diathermocoagulation - Lythat trupit të shkatërruara duke përdorur temperaturat e larta ose nën ndikimin e një thikë elektrike kirurgjikale. Aplikimi i kësaj metode përfshin përdorimin e anestezi.


• Laser. Në zonën e prekur kondylomoy drejtojë rreze lazer. Ky efekt lejon rezultat privojnë të ujit (e cila ndihmon atë jetojnë). Në vend të lythat rritje mbetet një kore e cila zhduket brenda një jave.

Të gjitha këto trajtime janë të zgjedhur në mënyrë individuale për çdo pacient në varësi të kompleksitetit të sëmundjes dhe të aftësive fizike e pacientit. Mos harroni se lythat nuk janë aty vetëm si kjo duhet të jetë një arsye për ndodhjen e saj, dhe ndërsa ajo nuk është gjetur, ju mund të flasim për heqjen rritje sipërfaqësore, ato mund të shfaqen përsëri.