Si për të përgatitur një vaksinimet vogël fëmijë


Pasi i afrohet një vaksinim të planifikuar, prindërit e një fëmije të vogël bien në një panik: a është e mundur? por në qoftë se ju doni të? dhe sa më të mirë për të përgatitur? Të gjitha frika janë të justifikuara, sepse vaksinimi, me të vërtetë, mund të kërcënojë shëndetin e fëmijëve, por nëse ata e bëjnë gabim. Si një fëmijë i ri për të përgatitur vaksina, reagim ndaj vaksinimit ishte normale? Le të flasim për atë më tej.
Për fëmijët në këtë vend tërhequr orar të vaksinimit sipas të cilit në periudhë të caktuar moshe të caktuar vaksinuar kundër një sëmundjeje. Nuk është një vaksinimi të detyrueshme kundër tuberkulozit, difterisë, fruthit, shytave, poliomielitit, kollës së mirë, tetanozit dhe rubeolës. Në spital, në ditët e para të jetës është e vaksinuar ndaj hepatitit Artit. Në ditët e sotme, shumë vaksinimet janë të kombinuara dhe të bëhen së bashku.


Vaksinimi - një mënyrë e besueshme për të mbrojtur fëmijën tuaj nga sëmundjet e rrezikshme që edhe më të vështirë luftën trup të fortë. Nuk është një gjë e tillë si intolerancë lindur e sëmundjeve infektive dhe vaksinimin kundër tyre duhet të bëhet i detyrueshëm. Yyazytsirnist infektuar me shumë sëmundje është shumë i madh, sepse fëmija nuk mund të rritet deri të izoluar nga shoqëria.

Në rrugën për të përgatitur vaksinimin fëmijë mund të gjenden në mjek më lokale në klinikë. Por në parim, nëse fëmija është i shëndetshëm, masa të veçanta për të përgatitur atë për nevojitet vaksinimit. Para se fushata e vaksinimit duhet të matur temperaturën e një fëmije. Në fëmijët nën moshën prej një viti, temperatura mund të jetë brenda 372 gradë, kjo është krejtësisht normale dhe nuk është arsye për përvojë. Pas një viti të temperaturë normale dhe është i njohur për ne 366 gradë.


Shumë mjekë janë të bindur se vaksina duhet të përgatisë fëmijën përmes drogës antiallergic. Kjo nuk është plotësisht e saktë. Tendenca për reaksionet alergjike nuk janë të gjithë fëmijët, dhe mjekët vetëm duan perestrahuvaty veten e tyre. Fëmijët janë trupi nuk ka nevojë për ilaçe shtesë, trupin e domosdoshmëri në të gjitha situatat të tyre për të përballuar me rënien e antitrupave e tij dhe mikrobet.
Për të duhet të përgatisë fëmijën për të marshuar në klinikë vaksinimi nuk mund të jetë një javë para se vaksinimi për të futur enët reja në dietën e fëmijës tuaj, të futur ushqim të ri, të japë fruta dhe perime.

Fëmija nuk duhet të trembë vaksinim në çdo rast, përndryshe sfondi i shqetësimit psikologjik mund të ketë komplikime. Para se të shkoni për vaksinimet, sigurohuni se kabineti mjekësi shtëpi është antyallerhenы dhe antipyretics. Me kujdes të inspektojë trupin e një fëmije, ai duhet të ketë skuqje, skuqje pelenë, skuqje dhe lëkurë.

Për vaksinimeve një numër të contraindications. Ata janë të ndarë në absolute dhe relative. Në contraindications absolute e fëmijëve të vaksinuar nuk duhet të bëhet në çdo rast. Në contraindications relative mjekët mund të marrë një vendim përfundimtar për vaksinimin, pas vlerësimit të një numër faktorësh. Për shembull, në qoftë se fëmija i takon për të goditur mjedisin ku ka shumë njerëz të infektuar, para epidemisë sezonal para kontaktit me një person të infektuar.

Nuk është një grup i contraindications - i vërtetë - si agjentë udhëzuar të vaksinimit. Ajo merr parasysh rekomandimet e ekspertëve ndërkombëtarë, e cila është shkaktuar nga prania në përbërjen e vaksinimet disa komponentëve.
Kohët e fundit një grup i mjekëve izoluar contraindications rreme. Raportoni këtë ata janë quajtur për shkak se ata janë të pa arsyetim shkencor dhe mjekësor, dhe vetëm të shërbejë për të shkaktojnë dyshim në lidhje me prindërit e tyre përdorin fëmijët.

Kundërindikimet për vaksinim mund të jenë private dhe të përbashkëta. Privat - ato të përcaktuara në çdo rast dhe nuk janë të lidhura me fëmijët e tjerë. Kundërindikimet e përgjithshme janë ato që merren parasysh në çdo vaksinimit, të tilla si ethe, alergjik ndaj çdo gjë, rrufë, kollë, mërzitur karrige e tij. Nëse ndonjë nga këto simptoma, prindërit duhet të tregoni mjekut tuaj rreth tyre.

Fëmijët individuale vëmendje të cilët kanë sëmundje kronike. Inspektimi para vaksinimit është e detyrueshme dhe mbikëqyrja e vaksinimit duhet të kryhet të paktën 14 ditë. Nëse testet poslepryvyvochnыh janë tregues që tregojnë të ndryshojë rrjedhën e sëmundjeve kronike, atëherë emëruar një trajtim më intensiv dhe ri-vaksinimin e vendimit për konsultim mjekësor.

Nëse fëmija pas statusit të imunizimit ishte më keq, ajo është me vlerë duke marrë parasysh një numër rekomandimesh. Not, ecje duhet të vonohet, fëmija tregon një pushim të qetë shtrat. Kur temperatura e trupit duhet të kontaktoni mjekun tuaj. Në raste të rralla, konfiskimet mund të fillojë, kështu që ju duhet të keni në Anticonvulsants dorë. Nëse vaksina shkaktuar reaksion alergjik, fëmija i emëruar ilaçe alergji.

Për të përgatitur fëmijën për të imunizimit, është e nevojshme që mjeku kryer një studim të detajuar të prindërve nëse sëmundje kronike dhe të përsëritura të fëmijës. Mjekët përshkruajnë urinës dhe gjakut për të siguruar se të gjitha parametrat brenda kufijve normale. Pa mjek prindërore pëlqimit nuk ka të drejtë për të bërë fëmijë vaksinuar.

Nëse pas vaksinimit mund të përjetojnë ndonjë komplikime, atëherë ata do të jenë për një muaj. Ata rëndim dhe sëmundje që do të ndihet gjashtë javë ose më shumë, nuk mund t'i atribuohet në mënyrë të besueshme për ndikimin e vaksinës.

Për të shmangur shoku anafilaktik në minutat e para pas vaksinimit, nuk e lënë në klinikë. Ndoshta që kanë nevojë për ndihmë mjeku në para 30 minuta pas vaksinimit.