Si për të mbajtur sistemin imunitar në gjendje optimale


Varësisht nga gjendja e personit është i imunizuar, ju mund të bisedoni në lidhje me shkallën e mbrojtjes së trupit, kundërshtimin e saj ndaj sëmundjeve të ndryshme. Ne kemi dëgjuar shumë herë atë që sistemi ynë imunitar dhe rezistencën ndaj sëmundjeve të tilla, por shumica e njerëzve e perceptojnë këtë informacion si diçka abstrakte, nuk varur mbi ta, dhe kështu janë në një humbje të thellë. Sistemi imunitar - një komponent i rëndësishëm i trupit të secilit person dhe në varësi se si ajo është e fortë, trupi mund të pengojë infeksionin.


Mbështetja rregullt sistemi imunitar është shumë e rëndësishme, sidomos kur një person ka për të punuar shumë, për të udhëtuar, për të udhëhequr një jetë aktive. Por edhe më e rëndësishme për të parë imunitetin tuaj, që jetojnë në zonat ekologjikisht të pafavorshme, pasi kjo situatë mund të shkatërrojë funksionet mbrojtëse të trupit, përkundër të gjitha masave. Si për të mbajtur sistemin imunitar në gjendje optimale, duke lejuar trupin të përgjigjet në mënyrë adekuate ndaj sulmeve nga sëmundjet e jashtme? Ka disa rregulla të veçanta mund të ndiqni për të maksimizuar mbrojtjen e tyre, të ndihmuar trupin të përballuar me të gjitha infeksioneve.


Është e rëndësishme për të forcuar mbrojtjen e trupit para fillimit të sezonit të ftohtë, duke u përgatitur për dimër, pranverë, sepse gjatë kësaj periudhe trupi i njeriut më të prirur ndaj sëmundjeve të ndryshme për shkak të ulur vetitë mbrojtëse të sistemit imunitar. Megjithatë, ajo është në çdo rast nuk do të thotë se pjesa tjetër e vitit kjo duhet të trajtohet me indiferencë. Verës është plotësuar trupin me të gjitha ushqyesve dhe elementët për të ndihmuar të rezistojë fatkeqësive të viruseve në sezonin e ftohtë gjurmë, kështu që është e rëndësishme që të i kushtoj vëmendje të veçantë. Pra, si mjet për të mbështetur sistemin tonë imunitar në gjendje optimale, e cila do të ndihmojë në parandalimin e shumë probleme shëndetësore?


1. Një gjumë i plotë. Mbivlerësohet rëndësia e gjumë të shëndetshëm në jetën e përditshme është thjesht e pamundur - kjo është shumë e rëndësishme. Pyesin se si të mbani sistemin tuaj imunitar në gjendje optimale kërkohet, shumica prej nesh vetëm përmend vitamina, ushqim, etj, por ai harron një pushim të mirë. Realitetet e jetës moderne janë të tilla që, në mënyrë për të mbështetur veten dhe familjet e tyre, ne duhet të punojmë shumë, nganjëherë duke harruar se trupi ka nevojë për një pushim. Megjithatë, sistemi ynë imunitar nuk mund të na falë për një qëndrim të tillë të pakujdesshëm, për shkak se në mënyrë për ta mbajtur atë në formë të mirë, ju duhet të fle mirë. Stresi përditshme, stresi, kanë tendencë për të grumbulluar, veçanërisht në qoftë se ju nuk merrni relaksim në kohë dhe të plotë në një natë. Varësisht nga ndjenjat personale, një person mund të jetë mjaft 5-6 orë gjumë, por që ka nevojë për 10 orë të tjera, kështu që ju duhet të vlerësojë në mënyrë të qartë gjendjen e tyre dhe në qoftë se ka lodhje kronike, duhet të kujdeset për pjesën tjetër të duhur.


2. Ushqimi. Duke folur për mënyrën se si për të mbajtur duke përdorur disa imunitet dietat në gjendje optimale, shumë menjëherë të fillojnë për të kujtuar diçka në lidhje me një tjetër kuptim i fjalës "dietë". Në mendjen e njeriut modern në rrugë, një dietë - kjo do të thotë humbjen e peshës, duke u shpëtoj peshë të tepërt dhe shumë njerëz besojnë se pesha e tyre dhe kështu zakonisht nuk preferojnë të mendojnë për mënyrën se si, kur dhe çfarë ata hanë. Megjithatë, dietë - është, para së gjithash, një sistem i të ushqyerit e duhur, i cili nuk ka për qëllim për korrigjim (edhe pse kjo mund të bëhet një këndshme "kolateral" efekt në rast nevoje të tillë), pikërisht për të mbështetur mbrojtjen e imunitetit të personit në gjendje të mirë. Përfitimet e të ushqyerit e duhur folur shumë kohët e fundit, për shkak se problemi i cilësisë së dobët të ushqimit çdo vit vlerë më akute. Në të vërtetë, dominimi i jetës moderne "artificial" ushqim, të gjitha llojet e ushqimit dhe komoditet ushqimeve të shpejta, ka dëme të mëdha në funksion mbrojtës të trupit tonë. Njeriu duhet të hani si duhet - është një kusht thelbësor në mënyrë që të jenë të shëndetshme. Shumë e dinë këtë, por rezistojnë tundimit është shumë e vështirë, kështu që ju duhet të zgjidhni atë që është më e rëndësishme: një kënaqësi kalimtare apo shëndetësore.


3. Një mënyrë jetese aktive dhe të edukimit fizik. Shumë pomorschatsya në këto fjalë, thotë ai, përsëri mësuar në lidhje jeteses shëndetshme. Megjithatë, duke folur rreth asaj se si për të mbani sistemin tuaj imunitar në gjendje të mirë më optimale, ne, sigurisht, do të thotë me dëshirën e njeriut për jetë të shëndetshme. Në pamundësi për t'u kujdesur për një arsye, kjo duhet të bëjnë disa përpjekje, por në qoftë se ju trajtoni ushtrimin e lehtë, duke marrë atyre kënaqësi, një qasje e tillë do të ndihmojë në përmirësimin e trupit tuaj dhe për të ruajtur funksionin e tij mbrojtës pa shumë lodhje.


4. Mungesa e abuzimit. Asnjëra prej të cilave imunitet dhe, rrjedhimisht, shëndetësore, nuk mund të mbajnë gjuhën në jetën e përditshme, nëse ne jemi të prirur për efektet e dëmshme të shprehive të këqija. Alkooli - në doza minimale, nganjëherë, mund të japë një lehtësim, lehtësimin e tensionit. Megjithatë, shumë njerëz duke besuar se në këtë mënyrë lehtësimin e stresit, të marrë atë në sasi të mëdha, e cila çon në varësisë alkoolit. Zakonisht problemi, ne jemi ballafaquar vazhdimisht me të në rrugën e tij të jetës. Pirja e duhanit, ilaqet kundër depresionit, sidomos droga - e gjithë kjo shkatërron mbrojtjet e imunitetit.


5. trajtimin e saktë të drogës. Për fat të keq, shumë njerëz mendojnë se e imunitetit vetëm kur ekziston një seri e tërë e sëmundjeve, të cilat, natyrisht, duhet të trajtohen. Shumë ilaçe pengojnë që ndikojnë në mbrojtjen imunitar të trupit, sidomos antibiotikët, e cila duhet të jetë shumë i saktë.