Si hormonet që lidhen veshkave dhe shëndetin e njeriut


Mjekët shpesh të shoqëruara dëmtime në veshka dhe ënjtje të çekuilibër të ndryshme të hormoneve në trup. Ata nuk kanë ind specifik endokrin, por pavarësisht nga kjo, disa qeliza janë në gjendje të sintetizojnë dhe të zhvilluar prodhimin e substancave biologjikisht aktive quajtur hormonet dhe veshkat.
Ata kanë të gjitha shenjat e hormoneve normale.


Ndikimi dhe marrëdhënia e veshkave dhe hormonet


Sistemi endokrine dhe veshkat lidhur me njëri tjetrin. Ajo ishte atje që sintezë e disa hormoneve - reninë, vitaminë D3. Për disa lloje të hormoneve në veshka janë të ashtuquajturat organ objektiv, dhe shumë thjesht të përpunuara dhe shfaqet e tyre.


Proceset e tilla integruar në veshkat dhe shpjegon hormonal zhvillimin dështim kronike e trupit.
Veprimi i veshkave kryesore hormoneve - reninë, prostaglandins dhe eritropoietines shumë të ndryshme:Reninë. Vëllimi i ujit në trupin e njeriut është e lidhur me përqendrimin e kripës në të. Çdo molekule e kripës është i lidhur me një numër të veçantë të molekulave të ujit. Kur njeriu e tepruar djersitje humb një shumë kripë dhe ujë, dhe në mungesë të tyre të rrjedhës së gjakut vëllimit të zvogëlohet, tensioni i gjakut ul, zemra nuk është në gjendje të sigurojë të gjitha organet e gjakut. Si presionin e gjakut në rrjedhjen e gjakut rritet reninë, dhe ai nga ana e aktivizon veprimin e proteinave që provokojnë ngushtimi i enëve të gjakut dhe rritjen e presionit të gjakut. Përveç substancave të tilla të aktivizuar prodhimin e aldosteronit lëvore veshkave, e cila hyn në gjak. Gjaku aldosteronit ngopur redukton prodhimin e kripës dhe të ujit nga veshkat.

Erythropoietin. Ky hormon ndikon në prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut. Gjithkush e di se qelizat e kuqe të gjakut japin trupit me oksigjen. Shuma e erythropoietin lidhen me përqendrimin e oksigjenit në gjak - me rënie përqendrim rrit sasie të eritropoietinës. Hormon është përgjegjës për nxitjen e transformimit të qelizave të palcës kockore në eritrociteve.
Prostaglandins. Efekti i këtyre hormoneve nuk është studiuar plotësisht. Prostaglandinet janë substanca fiziologjikisht aktive që janë formuar në indet e njerëzve dhe kafshëve më të madhe. Prostaglandins mund të japin efekte të ndryshme fiziologjike: shkakton tkurrje të muskujve të butë, ndryshimi presionit të gjakut, gjëndrat endokrine të ndikojë në lëngun dhe ekuilibër electrolyte etj


Arsyet Procedurat hormonet


Me zhvillimin e disa patologjive fillon veshkat shkeljes hormoneve. Në varësi të sëmundjeve që ata të prodhojnë sasi të pamjaftueshme apo të tepruar. Kjo zakonisht ndodh kur një serioze lëndimet e tyre.
Kjo është e rëndësishme! Në sport aktiv me atëherë personi humb shumë ujë dhe kripëra. Për të kompensuar duhet të pini shumë përqendrim të lartë të kripës humbjes - një ujë mineral ose ndonjë pije isotonic që lejojnë veshkat për të rivendosur ekuilibrin normale electrolyte.
Hormon shkelje në dështim veshkave


Anomalitë hormonale lidhur me humbjen e funksionit të tyre të veshkave është shumë komplekse dhe të ndryshme.
Ka katër mekanizma të çekuilibër hormonal në dështimin e tyre kronike:Përkeqësimi i prodhimit të hormoneve të cilat janë të sintetizuara nga veshkat, provokoi një ulje parenchyma. Kështu, anemi veshkave lidhet me të dobët sinteza eritropoietin veshkave. Një hypocalcemia dhe osteomalacia janë rezultat i përkeqësimit në prodhimin e vitaminës D3 aktive.

Përkeqësimi i efektivitetit të hormoneve në pacientët me dështim të veshkave për shkak të humbjes së parenchyma - vendi i ndikimit. Për shembull, efektet përkeqësuar arreston aldosteronit natriumi, duke shkaktuar rezervat kufizuese natriumi dhe formimin solteryayuscheho sindromi.
Humbja e funksionit të veshkave nxjerrës rrit hormonet gjysmë-jetës dhe ul normën e pastrimit. Kjo mund të çojë në hypoglycaemia në pacientët me diabet të trajtuar me insulinë.
Toksina të prodhuara gjatë uremia dhe ndryshime të tjera të ndërlikuara mund të ndryshojë efektet e hormoneve.
Ajo rezulton se zhvillimi i dështimit kronike të veshkave fillojnë të veprojnë të gjitha mekanizmat e anomalitë endokrine.
Kockat Kompleksi Shkelje - është një shembull i ndërlikuar ndikimit pamjaftueshmërinë e vitaminës D3.