Si për të kapërcyer frikën e të folurit publik


Përgjithësisht frikë si një ndjenjë e natyrshme në të gjithë njerëzit. Shpesh frika është pengesë shumë e madhe për sukses është e njëjtë për nga frika e të folurit publik. Kjo është emocion i fortë është i mbushur me shumë negativitet, dhe shumë iniciativa janë zahublennыmy në fillim të saj vetëm për shkak të kësaj, ndjenja ndonjëherë të pajustifikuar. Frika vjen tek ne kur ne fillojmë të bëjmë diçka të re për veten e tyre, dhe imagjinata usluzhlyvoe na tërheq të gjitha llojet e pasojave negative, të edukuar vetë-dyshim dhe vetë-besimit.


Kontradikta të ngjashme brenda nesh në gjendje të sprapsin çdo dëshirë dhe energji për veprim, njerëzit janë të frikësuar për të ndryshuar ndonjë gjë në jetën tuaj, çdo gjë merr nga rruga e zakonshme e jetës, një ndjenjë pasigurie. Njohuri se si për të kapërcyer frikën e të folurit publik mund të ndihmojnë njerëzit të kapërcejnë veten, për të arritur qëllimet e caktuara dhe objektivat që qëndrojnë përpara të gjithëve. Në mënyrë që të marrë në pozitë duhet të folurit publik, nuk duhet të jetë një artist, kryerjen në skenë - kjo situatë të paktën një herë në jetën e tij ka ndodhur në çdo person. Për më tepër, ajo iyazytsirno se secili prej nesh më shumë se një herë do të duhet të flisni me një audiencë, kështu që informata se si për të kapërcyer frikën e deklaratës të ardhshëm publik ju ndihmon të gjeni forcën për të rritur mbi pasiguritë e tyre.


Për të kuptuar se si për të kapërcyer këtë problem, vlen të përmendet: frika e të folurit publik ndoshta erdhi nga fëmijëria. Shumë mos harroni se frika për të folur për klasa të udhëhequr nxënësit në një mpirje, e tij fëmijë të dridhet zëri nuk stuttered në gjendje të lidhë fjalën. Edhe kur një mësim apo poemë janë memorizuar nga zemra, frika çon në panik fjalim, dhe asgjë nuk ju nuk mund të bëni në lidhje me të. Dhe më fyese se ky ajet fluturoi në shtëpi nga dhëmbët, raporti është memorizuar dhe të nënshkruajë. Çfarë ndodhi në kohën e të folurit publik, si për të kapërcyer këtë frikë? Ka disa udhëzime të përgjithshme për t'ju ndihmuar të fitojë besimin dhe të qetë për të folur për publikun, ata mund të jenë të kota.


1. Ajo duhet të jetë koha e duhur për të mësuar se si për t'u çlodhur, qetësuar. Çdokush mund të zhvillojnë një stërvitje efektive individuale për lirimin e tensionit që ka lindur, parandalimin e flasin. Dikush mund të të ndihmojë në ushtrime të veçanta të frymëmarrjes, një breaths pak të thellë, një tjetër domosdoshmëri për disa minuta, të mbyllë sytë tuaj dhe pikiatë në veten time, në kohën vidyazykavshys të të gjithë dheut. Teknika të tilla janë të shumta dhe secili ka kostume e veta duhet të gjejnë një relaksim të një sistemi të të folurit publik, sepse me të qetë, të qartë, të qëndrojë kokë do të kuptojnë lehtësisht.


2. Një nga këshilla më të zakonshme dhe efektive për mënyrën se si për të kapërcyer frikën e të ardhmen është të folurit publik, është trajnimi në shtëpi, mundësisht para një pasqyrë. Në shtëpi, njerëzit gjithmonë ndjehen të sigurt, të qetë dhe të raportojnë në qoftë se ajo është e njohur, është zakonisht nuk punojnë "shtyjë atë" për veten e tij apo dikë nga familja apo të afërmit. Megjithatë, në situatën e re, situata nervoz shpesh mund të jenë të hutuar dhe të harrojmë çdo gjë, megjithatë, stërvitje në shtëpi nuk do të kalojë, ju duhet të përdorni këtë rekomandim.


3. Për të shmangur pasigurinë dhe nuk merrni humbur, pak para se të folurit në publik, tashmë baza për përmbushjen e audiencës duhet të imagjinojmë një situatë ku ju ishin të kënaqur me veten e tyre, kanë pasur sukses (ndoshta sepse ato momente ka ndodhur në jetë). Ju duhet për të thirrur në shtetin e kujtesës që dikur lejuar të përgjigjen në mënyrë adekuate pyetje apo nder të dal nga një situatë që ngjitet - kjo ngjarje duhet të jetë gjithmonë në kokën time gjatë kryerjes.

4. Asnjë e mendimit nuk duhet të jetë në lidhje me dështimet e kaluara, megjithatë, dhe të varur deri në nuk është e nevojshme, sepse frika ajo me siguri do gabim. Kur frika vazhdimisht mendojnë për keq, me siguri do të mendoni rreth saj. Tingëllon pak konfuze, por disa ndoshta dëgjuar për "efekt të bardhë majmun"? Psikologët kjo pikë ka qenë i studiuar mjaft mirë dhe kjo do të thotë si në vijim: në qoftë se gjatë gjithë kohës duke u përpjekur që të mos mendojnë për majmunët bardha rreth brirë do të saj ti me siguri mendojnë. Kjo pajisje është psikologjinë e njeriut, kështu që mos kini frikë të tensionit dhe të mendojnë për gabim - ajo sigurisht që mund të bëhet.


5. Ajo duhet të refuzojë frikë nga pasojat negative të fjalës, ju duhet të kuptoni në mënyrë të vendosur se publiku nuk është armiqësore ndaj folësit.

6. Nëse ndjenja e eksitim ende nuk ka le të shkojë, është që të përpiqen për të folur për herë të parë. Të folurit publik ende nuk është shmangur (p.sh., diplomimit), dhe mund të minimizuar kohën e tmerrshme e pritjes, e cila, për më tepër, exhausts gjitha forcat dhe nervat, duke i lënë ata për momentin më të rëndësishëm.

7. këshilla shumë të dobishme - njohja me vendndodhjen e një raporti të ardhmen. Ajo duhet të shqyrtuar në dhomë, e cila do të organizojë prezantimin, duhet të dini se si dhe në çfarë pozicioni ju do të veprojë.


8. Rastësisht, pozita në të cilën do të bëhet raporti. Nëse një person është i sigurt, dhe raporti i parë më i dukshëm spektakolare bërë në këmbë. Megjithatë, në qoftë se "pidhynayutsya gju" flasin mirë ulur në tryezë, nëse është e mundur. Të mos jetë i qetë, të lirë.

9. Është e rëndësishme për punën e sigurt në mënyrë të qartë e di dhe e kuptoj tema e raportit. Nëse një person thotë publikisht në lidhje me atë që ai nuk e kupton atë shumë, natyrisht, nuk mund të jetë "një sukses i madh". Megjithatë, kur vetë zëdhënësi kupton se është e pakuptimtë, ai bëhet i pasigurt për veten e tij dhe të fjalëve të tij, nuk është audienca pasiguri, duke shkaktuar edhe më shumë ankth dhe, rrjedhimisht, mpirje dhe paaftësia për të vazhduar atë.