Si të shpëtoj nga frika dhe ankthi


Frika dhe ankthi - një normal pjesë, e natyrshme e jetës njerëzore dhe këto ndjenja të njohur për të gjithë. Në çdo moshë ekziston frika e tyre, si një fëmijë i vogël mund të jetë frikë nga tingujt e papritur, errësirë, të huajt, etj Në të rriturit, si frika e tyre dhe shumë prej tyre, për shembull, gratë kanë frikë të moshës së vjetër, burra - dështimit të tyre dhe të tjerët. Por tani unë do të doja të kuptoj se si të shpëtoj nga frika dhe ankthi që ndodhin papritmas, në mënyrë spontane, pa arsye të dukshme, të ndjekur gjatë dhe të bezdisshëm, ekzistojnë helmim.


Ankth i pashkak e zakonshme për shumë njerëz dhe kjo është shumë e pengon jetojnë, të jenë të lumtur. Edhe momente të këndshme të jetës, disa njerëz vazhdojnë të presin për diçka të keqe, ata nuk mund të gëzojnë plotësisht. Në jetën reale ju gjithmonë mund të shqetësuar në lidhje me disa edhe plotësisht të vetëdijshëm për atë që ka qenë arsyeja për këtë. Për të mësuar se si të shpëtoj nga frika dhe ankthi ngulët mërzitshëm do të doja të di shumë e shumë njerëz.

Gjithkush ka të dini se si të shpëtoj nga frika dhe ankthi i pashkak, puna në ndjenjat e tyre, duke i kthyer ato në përvojat pozitive, duke shmangur çrregullimet psikologjike dhe somatike. Korrigjimi i alarmet duhet të kryhet në drejtime të ndryshme, duke formuar në situata të vështira jetësore sjellje konstruktive dhe rritjen e vetë vetë për veten e tyre, duke pranuar veten si ata janë. Ka edhe disa të sistemit nga ana e bazuar në mënyrë që të shpëtoj nga frika bezdisshëm vazhdueshme dhe ankth, duke përdorur të cilat ju mund të përpiqet për të korrigjuar situatën në drejtimin e duhur.


Hap pas hapi skema për formimin e sjelljes konstruktive.
1. Për të kapërcyer ankthi më i rëndësishëm për të kuptuar shkaqet e saj, vetëdijen e tij. Ankthi, në thelb, është një ndjenjë të qartë të rrezikut dhe në qoftë se për të sqaruar situatën, shumë nga kjo ndjenjë ka për të luajtur vetë. Është shumë e vështirë për të përballuar me situata të vështira në qoftë se ka një keqkuptim. Dhe situata që shkakton ankth, duhet të jetë i qartë dhe i saktë. Kështu, hapi i parë në luftën kundër ankthit është vetëdija e shkaqeve të saj. Kur është fjala për fëmijën, prindërit duhet për të ndihmuar atë të kuptojnë situatën.


2. Për të hequr alarmin, informacion shumë të rëndësishëm. Njerëzit të cilët e veçantë ankth, gjithmonë duan të jenë të informuar në një gamë të gjerë të çështjeve të ndryshme. Sasia më e vogël e informacionit kanë njerëzit për rastin e ardhshme, aq më shumë ajo shkakton ankth.

3. Për të shqetësohen më pak, ju duhet të planifikoni përpara për t'u marrë, nëse kjo është një takim i rëndësishëm, provim apo diçka tjetër. Ju duhet të mendoni për taktikat e sjelljes së tyre, duke përfshirë edhe fjalët fillojnë të parashikojnë skenarë të ndryshëm. Megjithatë, objektivat dhe qëllimet duhet të jenë të arritshme.


4. Nëse problemi ka të bëjë me një fëmijë, është e rëndësishme në një situatë që shkakton ankth, sugjerojnë që të shoqërojë atë, duke ofruar veten së bashku për të marrë pjesë në një moment të caktuar. Këshilla për t'ju ndihmuar të mësojnë se si për t'iu përgjigjur në mënyrë adekuate për këtë apo atë veprim dhe shembulli personal do të shtojë besimin.

5. Për një fëmijë është e rëndësishme për të zhvilluar një ndjenjë e besimit që ndihmon të kapërcyer frikën dhe ankthin. Për ta bërë këtë në mënyrë artificiale e vënë atë në një situatë të suksesit, të tilla si duke i kërkuar atij për atë që ai e di. Duke folur për këtë audiencë, fëmija do të ndjeni një besim.


6. Njerëzit të cilët kanë tendencë për t'u shqetësuar në raste të ndryshme, është e rëndësishme për të zhvilluar një vendosmëri. Pozita aktive e jetës do të ndihmojë për të kapërcyer frikën dhe ankthin, të mobilizuar veprimtarinë, zhvillimin e vetë-respekt. Në situatën që shkakton ankth, duhet me vendosmëri të kapërcyer frikën dhe të shkojnë përpara.

7. Në çdo jetë ka sigurisht raste kur ai shoqërohet suksesin ai e pëlqente vetë, ishte krenar për veten time. Është e nevojshme për të zhvilluar një vetë-tuning, i zhytur mendërisht në situatën që solli suksesin. Në momente të tilla duhet gjithmonë mos harroni të përdorin ato, kur diçka e papritur fillon të shkaktojë shqetësim.


Është e njohur se çdo person mendimet e tyre dhe krijon botën. Mendimet negative dhe fjalët e thëna apo adresuar për të gjithë, madje edhe vetë, me siguri do të ndikojë në ngjarjet e ardhshme. Ka shumë këshilla dhe teknikat se si të shpëtoj nga frika dhe ankthi të vazhdueshme, shpesh në situata të tilla është e rekomanduar për të bërë auto-trajnimit. Ju duhet të zgjidhni disa fjalë dhe fraza që sjellin rehati dhe gjithmonë thonë ata për veten në heshtje dhe me zë të lartë.

Shpesh, për të kapërcyer ankthi rekomanduar që të angazhohen ushtrime të frymëmarrjes, të marrë frymë ngadalë dhe thellë, duke imagjinuar se ajri mbush mushkëritë freskët dhe të pastër, të freskët dhe të këndshme. Tensionit duhet të largohen nga njeriu, ai relakson dhe ndjehet më të relaksuar. Megjithatë, këto metoda kërkojnë një përvojë, aftësi, shpesh personi nuk është në gjendje që të duhet të marrë masa të tilla, dhe ata thjesht nuk e ndihmojnë atë.


Për fat të keq, në shoqërinë tonë nuk ka traditë të flitet për frikën dhe përvojat e tyre. Nga fëmijëria kemi jetuar dhe lulëzoi postulat që kanë frikë - turp. Frika bëhet shkaku i ankthit të vazhdueshëm, dhe se nga ana e paralizon dhe të çon në nxituar veprime. Ajo duhet të mësojnë për të parë në frikë fytyrës së tij, nuk përpiqet të ngjall ato artificialisht. Njerëzit të cilët kanë tendencë ankth të përhershëm duhet të vidyazykatysya nga shikuar filma horror, nuk i shikojnë lajmet e ngjarjeve të jashtëzakonshme që janë të ngopura këqija të jetës moderne. Nuk ka nevojë për të dëgjuar tregimet horror e të tjerëve, dhe të mësojnë të lidhen frikën e tyre me humor, sepse qeshur - është gjysma fitorja mbi këtë çështje. Kjo është qesharake - mund të jetë frikësuese.