Si për të lehtësuar dhimbjen e lindjes


Sigurisht, shtatzënisë dhe lindjes - është e nevojshme fazë vendimtare në jetën e pothuajse çdo gruaje. Natyrisht, askush nuk është i detyruar të lindë me forcë, por më e ndjeshme e vajzave, grave të reja të gatshme për këtë, si diçka e pashmangshme. Menduarit në lidhje me shtatzëninë e ardhshme dhe lindjes, nënat e ardhshme, natyrisht, duke përjetuar një sërë arsyesh, nganjëherë pavlerë, ndonjëherë me të vërtetë serioze. Ata janë të shqetësuar për shëndetin e fëmijës së palindur, rozuyazykay saj dhe zhvillimit fizik. Një tjetër frikë për pothuajse të gjitha gratë që do të lindin për herë të parë, është e pashmangshme që të përjetojnë dhimbje në lindjen e fëmijës.


Askush nuk guxon të mohojë rëndësinë dhe të ardhmen e gjyqeve të vështira që bien në fatin e grave: kështu me radhë - ajo dhemb. Megjithatë shumë frikë nga kjo, dhe më shumë frikë të bëni të shkaktojë vidyazyka dhimbje në aftësinë për të pasur fëmijë, të paktën, i pamatur. Si për të lehtësuar dhimbjen e lindjes, i cili për këtë përdorim do të thotë në gjendje të bëjë gruan, dhe çfarë mund të presin nga mjekët? Të gjitha këto çështje kanë të bëjnë gratë, dhe ata kanë çdo të drejtë të disa përvojave në këtë drejtim.


Në pyetjen se si për të lehtësuar dhimbjen dhe për të minimizuar të gjitha parehati gjatë lindjes, ndihmon përgjigje njohuritë që të gjitha gratë në tolerancë dhimbje. Ajo është gjithmonë individuale, dhe përveç kësaj, për çdo grua karakteristikat e proceseve që shoqërojnë lindjen e fëmijës, edhe individuale. Shpesh ndodh që një grua nuk ka nevojë për ndonjë analgesics gjatë punës, ose numrin minimal të kërkuar - ajo tashmë është plotësisht e aftë për të transferuar të gjitha vështirësitë e lindjes së fëmijës. Në raste të tjera, gratë e gjejnë të nevojshme për të hequr qafe dhimbje të forta, sepse ata mund të ndërhyjë me fokus dhe në mënyrë adekuate të kontrollojë veten e tyre gjatë lindjes dhe të punës. Ndërsa në qoftë se nuk ishte, mjekësia moderne ka një përzgjedhje shumë të madhe të automjeteve që do të zvogëlojnë ose eliminojnë dhimbje gjatë lindjes.

Në mënyrë tipike, fondet janë të dizajnuara për të zvogëluar dhimbje gjatë lindjes janë të ndarë në dy kategori.

1. painkillers drogës. Sigurisht, këto automjete janë përdorur ekskluzivisht për mbikëqyrje mjekësore, pavarësisht nga përdorimi i tyre është i kundërindikuar absolutisht. Droga të tjera të përdorura në lindjen e fëmijës - ajo analgesics (painkillers) ose barbiturates, qetësuesa. Përdoret për të kaluar për të mos hequr dhimbjen, dhe i projektuar për të shtypur veprimtarinë e fëmijës në momentin kur ai është gati për të lindur. Disa herë përdoret hipnotike, të cilat janë të dhënë me injeksion ose nëpërmjet një kateteri. Përveç kësaj, anestezi përdorur gjerësisht lokale, e cila është përdorur për disa kohë para lindjes.

Megjithatë, ne të marrë përgjigjen themelore për pyetjen se si për lehtësimin e dhimbjeve gjatë lindjes së fëmijës një kategori tjetër e fondeve, përkatësisht:

2. painkillers natyrore. Këto fonde janë në gjendje të ofrojnë veten një grua që po lind, dhe në këtë mënyrë nuk e veçanërisht të varet nga mjekët, përveç kësaj, si të gjithë janë të vetëdijshëm, përdorimi i barnave të panevojshme gjatë punës nuk është i mirëpritur. Konsideroni disa mënyra se si ju mund të përgatisin trupin tuaj për lindjen e ardhshme dhe në këtë mënyrë të minimizuar të gjitha siklet. Si për të lehtësuar dhimbjen e tyre për lindjen e fëmijës të bëjë pa një dozë të fortë të drogës.


A) Përgatitja morale për lindjen e fëmijës - diçka shumë të rëndësishme dhe është e pamundur që të nënvlerësojnë. Ai informoi se është i armatosur, ju duhet të dini se çfarë duhet të jenë të përgatitur dhe pastaj procesi i dorëzimit do të jetë më i suksesshëm dhe pa dhimbje. Ju duhet të marrin pjesë në kurset e veçanta tematike për gratë shtatzëna, të shikojnë dokumentarë që lidhen me proceset e përgjithshme, lexoni literaturë të veçantë. E rëndësisë së madhe është kontakti personal me gratë për të cilët lindjes është e gjatë. Ajo duhet të mbahet mend se frika vjen nga të panjohur, dhe dhimbje, respektivisht, me anë të rritur pritjet e saj.


B) duhet të jetë në gjendje për t'u çlodhur. Natyrisht, situata në spitalet tipike lokale kontribuon pak relaksim, por ende të jetë në gjendje për t'u çlodhur në momentin e duhur - kjo do të thotë për të shmangur shumë probleme. Rol të rëndësishëm ka luajtur nga zgjedhja e spitalit, e cila do të organizojë procesin, por edhe mjeku rural që merr lindjes në klinikë nuk është modern, por që ka të gjitha aftësitë e nevojshme, në gjendje të bëjë çdo gjë që një grua në punë nuk ka pësuar vuajtje të panevojshme. Rehati dhe në shtëpi orendi, prania e mundshme e një të dashur - masat për relaksim çdo grua mund të jetë individual.


B) Edhe në qoftë se një grua ndihet një sulm të frikës, panikut, duhet të përparojnë për të mësuar për të kontrolluar veten, për të vëzhguar paqe. Është ky kusht do të fokusohet në lindje, të kuptojnë se kërkon një mjek obstetër dhe të zbatojë të gjitha rekomandimet. Kështu procesi jo vetëm më të lehtë, por edhe ulur ndjeshëm koha e lindjes.

D) Është e nevojshme për të monitoruar frymëmarrjen e tyre, e cila do të gjatë punës për të ulur dhimbjen. Ekzistojnë kurse të veçanta, gjë që shpjegon në detaje se si për lehtësimin e dhimbjeve me frymëmarrje të duhur.


D) Për shkak se, siç u përmend, çdo person në individ e tyre për çdo grua mund të jetë vet, më të favorshme për lindjet jashtë. Mjekët moderne profesionale marrë parasysh këtë faktor, edhe pse në shumicën e rasteve disa jashtë në të cilat i nënshtrohen lindjes. Nëse një grua ndihet, aq më shumë ajo do të jetë më e mira për një tjetër pozicion, ju duhet të informojë mjeku juaj mund të duan ata e gjykojnë të përshtatshme.

E) Më në fund, në mënyrë që të mos mendojnë për dhimbjen, duhet të mendojnë për diçka të këndshme, por që mund të jetë e dëshirueshme në këtë periudhë sesa takimin e shumëpritur me fëmijën e tij?