Si për të përmirësuar kujtesën nëpërmjet këshilla të thjeshta


Ka njerëz që mund të tregojnë tregime nga zemra, poezi, tregime, këngë dhe baladat ndërlikuar. Megjithatë, shumica e njerëzve kujtohet me zemër jo kaq shumë informacion. Fakti që në internet dhe inovacione të tjera teknike marrë shumë funksione. Pse mbani mend diçka, nëse ky informacion është i ruajtur në kompjuterin tuaj ose telefon. Pse të mësuar fjalë të huaj në qoftë se ata mund të gjenden lehtësisht në internet.
Por kujtesa njerëzore ka nevojë për trajnim të rregullt. Dhe siç është rasti me kujtesën tuaj? Në këtë artikull ju do të mësojnë se si për të përmirësuar kujtesën nëpër këshilla të thjeshta.


Me këshilla të thjeshta mund të përmirësojë kujtesën tuaj. Pajtohem ndryshe kompjuter ose kujtesën e telefonit është gjithmonë me ne, ne do të bënim mirë për të kujtuar një shumë informacione të dobishme dhe të rëndësishme që ne mund të kenë nevojë në çdo kohë të ditës apo natës. Kanë një kujtesë të mirë, kështu që mos harroni, ruani dhe të luajë informacionin e dëshiruar. Pra, çfarë ju duhet të bëni.

Tip 1. Aspekti më i rëndësishëm është për të mësuar përmendësh në modalitetin e fjetjes. Nëse një person ndjen lodhje të vazhdueshme, ai nuk mund të përqendrohen dhe të kujtesës respektivisht përkeqësuar. Nëse ka lodhje, atëherë ju lejon trupin të shërohet në mënyrë që ajo ka punuar përsëri në fuqi të plotë. Çfarë ju duhet të bëni? Para së gjithash fle mirë. Pastaj ju mund të shkoni për një shëtitje, është e dëshirueshme për të gjetur një vend të pastër për shëtitjet tuaja. Ajo do të jetë shumë më e shëndetshme që të thithin ajër të pastër, jo tymi shter. Prandaj, në mënyrë që të ketë një kujtesë të mirë duhet kohë të mjaftueshme për të fjetur.

Tip 2. Lëvizja e rregullt të kontribuojnë në rrjedhën e oksigjenit në tru. Dhe oksigjen nga ana pozitivisht ndikon në statusin e trurit dhe kujtesës. Ky trajnim në palestër do të jetë më pak efektive se klasa jashtë. Në palestër zakonisht të mbyllura dritaret, dhe natyra e pranishëm oksigjenit në mënyrë të plotë. Ushtrim më tepër të tilla në ajër të pastër do t'ju kushtojë shumë më pak.

Tip 3. Për të përmirësuar kujtesën, ju keni nevojë për të trajnuar vazhdimisht. Dhe trajneri i saj? Ju mund të mësoni ndonjë gjuhë të huaj, ju mund të mësoni për të bërë diçka të re, të tilla si grep ose thurje. Ju mund të rregullisht të zgjidhur puzzles fjalëkryq. Të gjitha të zgjedhjes tuaj, zgjidhni atë që ju përshtatet.

Këshillë 4 luan një rol të rëndësishëm të ushqyerit. Ka produkte të përdorimit, e cila përmirëson kujtesën. Këto produkte përfshijnë: drithërat, perimet, frutat, peshku dhe prodhimet e detit. Por kafshëve yndyrë dhe proteina të mirë të prerë. Pra, duke përdorur këto këshilla të thjeshta mund të përmirësojë ndjeshëm kujtesën tuaj.

Si për të zhvilluar kujtesën në fëmijët e vegjël? Ne duhet të fillojë për të trajnuar kujtesën nga mosha e hershme. Tashmë fëmijët desyatymesyachnыmy mund të luajnë lojëra për të zhvilluar kujtesën e tyre. Për shembull, në sytë e një fëmije mund të fshehë lodrën e tij të preferuar nën një nga dy jastëkë. Fëmija, sigurisht, shikuar çdo gjë që ndodh, por në fillim ai mendon se, në të cilat ajo është qese e tij lodër. Pasi fëmija është gjetur gjë e fshehur është përsëritur në të njëjtin parim, dhe të fshehur një lodër nën të njëjtin jastëk. Në lodër pestë apo të gjashtë kohë duhet të ketë për të fshehur nën jastëk, por fëmija do të kërkojë gjë e tij në të njëjtin vend. Kjo është për shkak se truri i tij është regjistruar tashmë në kujtesën e ku ishte fshehur më parë. Këto lojëra edukative të ndikojë pozitivisht në kujtesën e fëmijës. Kjo lojë është shumë e thjeshtë, por në të njëjtën kohë efektive.