Si për të bërë paqe dhe për të rivendosur marrëdhëniet pas konfliktit


Kjo kështu ka ndodhur në botë - pa grindjet dhe konfliktet pothuajse e pamundur të imagjinosh ndonjë çift një apo familjen. Dhe në qoftë se në fillim të qoshet të mprehta marrëdhënie të dy mund dhe do të sheshoj, atëherë shkalla e se si dy njerëz të mësohemi me njëri-tjetrin, pasionet janë të larta. Por të them se disa çifte ndonjëherë nevojë për të "shkundur" në një grindje, dhe disa nga ndonjë, edhe skandali më i vogël, zemëruar po kalon. Si për të bërë paqe dhe për të rivendosur marrëdhënie të pas konfliktit, psikologët sugjerojnë.


Jo opsioni më i mirë pas konfliktit është një përpjekje për të krijuar një armëpushim menjëherë. Të dy grindjet pjesëmarrësit duhet të qetësohen, të lënë mënjanë nervat, zemërimin dhe zemërim dhe në mënyrë adekuate të kuptojnë arsyen nuk kishte probleme. Ato emocione që ndodhin në kohën e stresit, ndonjëherë e vështirë për të kontrolluar. Por armëpushimi ata duhet të përpiqen për të hequr qafe. Le të mbahet pas një grindjeje 3-4 orë para se të bëjë paqe dhe për të rivendosur marrëdhëniet. Biseda me një të dashur do të jetë i suksesshëm dhe efikas, në qoftë se ju të filloni biseda qetësua.


Para se të them asgjë në pajtimin, të përpiqet për të kuptuar se fajtori në razыhravshemsya konfliktit nuk është dikush një. Fajësojnë të dy palët. Pra, ju nuk duhet të fillojnë bisedën me akuzat e fjalëve dhe provat kundër një personi tjetër. Fjalët e para nuk duhet të jenë fjalët e fyerje apo imazhit, nuk ka nevojë të insistojnë në të djathtë. Para se të bëni paqe dhe rivendosjen e marrëdhënieve, të realizuar për veten time: ju doni të vendosni mirë drejtësinë, ose më mirë përqafim një të dashur dhe të harrojmë momentet e këqija?

Duke pasur parasysh faktin që të gjithë është e ndryshme, ju lutem vini re se gjysma e dytë nuk mund menjëherë të shkojnë për pajtim. Në qoftë se kundërshtari juaj nuk është i konfiguruar për të folur në mënyrë paqësore, nuk do të insistojnë në rozyazytsi. Ndoshta imazhi në shpirtin e njeriut nuk është zgjidhur ende. Në çdo rast, përpjekje tuaj për të bërë paqe parë (ose i parë) do të vlerësohen, por ndoshta më vonë. Nëse të tjera të rëndësishme tuaj do të jetë konfiguruar në mënyrë të ngjashme për të zgjidhur në mënyrë paqësore e situatës si ju jeni, situata po zgjidhet shpejt.

Mos u shqetësoni për shkak të grindjeve që lindin në marrëdhëniet tuaja. Ata nuk janë të përsosur. Natyrisht, shkaqet e konfliktit janë mjaft të ndryshme, dhe për shkak se disa marrëdhënie edhe më të shkatërruara tërësisht, pushim deri familjet.

Burrat dhe gratë për shkak të karakteristikave të tyre psikologjike, krejt perceptuar ndryshe konfliktet. Burrat kanë tendencë ndryshe qëndrim për grindje. Në qoftë se një grua merr një hap drejt së pari, ajo shpejt fitilin dhe është e gatshme për të harruar në lidhje me situatën, madje edhe për disa puthje të ëmbël. Pas popullit konfliktit zakonisht të mbyllur në botën e tij të brendshme dhe në heshtje tretjen ngjarje. Ai dëshiron të qëndrojë vetëm. Për gratë, situata është krejt e kundërta. Seksi i bukur nuk është e rekomanduar për të lënë vetëm, ose aftësia e tyre për "ëndrrën" e zhvillimeve të mundshme të mëtejshme mund të çojë në pasoja të paparashikueshme.


Psikologët rekomandojmë që të krijojë dhe rivendosjen e marrëdhënieve në të njëjtën ditë pas një grindjeje, duke e lënë imazhe pathëna dhe fjalë të nesërmen.
Shumë vështirësi të mëdha pas fjalës falje konflikti vyyazykaty. Në këtë rast, ju mund të gjeni një mënyrë krijuese nga: përdorni telefonin dhe për të dërguar SMS porosi për të dërguar email kartë romantike dhe e bukur me fjalët e dashurisë dhe falje. Taktikë gabim i madh shumë çifte është "heshtje", kur dy përdoruesi pas konfliktit të ndryshojnë në dhoma të ndryshme dhe të shpallë bojkotin. Heshtja është e nevojshme vetëm në orët e para pas ndodhi një grindje, dhe vetëm për të shqyrtuar gjithçka që është thënë.


Pa marrë parasysh se çfarë arsye ka pasur një konflikt, rozyazyka zemra në zemër nuk të shmangur nevojshme. Çdo grindjet dhe skandalet gradualisht përkeqësuar marrëdhënien nëse ato ndodhin shpesh dhe në shumicën e rasteve të thyer nga gjëra të vogla. Tradicionalisht marrëdhënia midis burrit dhe gruas fillimi për konfliktin është fraza "Dhe ju gjithmonë", shoqëruar nga pretendimet dhe kërcënimit. Provoni para se kundërshtari shprehin të gjitha që ju mendoni rreth saj, shkruaj në letër ose në kompjuter. Edhe pasi të keni nxjerr mendimet tuaja, ju të paktën duan dikë për të ndarë ato. Vendos shkruar mënjanë, ri-lexuar përsëri pas 3-4 orë, pastaj çdo ditë të tjera. A nuk dëshironi humbur të gjitha të shprehur me shkrim një të dashur? Kjo është një mënyrë për të shmangur konfliktin, nuk nahovoryvshy njëri-tjetrin një bandë e fjalëve të panevojshme.

Nëse ju ende pajtimi u zhvillua, të përpiqen për të kompensuar njeri-tjetrin shkaktuar nga të ashtuquajturit "dëmin moral". Për shembull, një darkë të përbashkët në kuzhinë dhe restorant, ecin jashtë qytetit, dhurata të vogla, etj

Përparësia e madhe në marrëdhëniet - të jetë në gjendje për të mbajtur të heshtur dhe nuk e thyejnë. Tepruar emocion një partner dhe pjesa tjetër e tepruar mund të shkaktojë më shumë shpërthime të agresionit dhe e njëjta shpejtë venitje e tyre. Klima psikologjike në familje mund të ndikojë në zhvillimin emocional dhe psikologjinë e fëmijës që u rritur, e sheh të komunikojnë me çdo babain e tjera dhe të nënës. Dhe në qoftë se ajo është me vlerë të menduarit rreth asaj se si të mos sjellë situatën në konflikt.


Burri dhe gruaja duhet të zhvillojnë një aftësi jo vetëm të dëgjojnë njëri-tjetrit, dhe dëgjoni. Jeta e përbashkët - nuk është vetëm romantike, por edhe jeta e përditshme që shpesh në mënyrë rutinore të shtrihet për muaj dhe madje edhe vite. Mundohuni të bisedoni me njëri-tjetrin në lidhje me atë që ju nuk më pëlqen, abuzive, ngacmues, abuziv. Është më mirë për të zgjidhur çështjen në mënyrë paqësore, si edhe një humor të mirë, por nuk sjellë deri në pikën kritike ku të dy kanë durim të kufizuar. Në një moment Asnjë burrë dhe asnjë grua nuk dëgjojnë pretendimet e njëri-tjetrit, dhe do të përpiqet vetëm për të shprehur argumentet dhe qortimet e tyre. Dhe mbani mend, nuk do të vënë një të parë të përshtatshëm i cili nuk ka krenari, dhe ai që ushqen marrëdhënie.