Përmirësimi i farën mashkullore


Sot paaftësia e çiftit të krijoj një fëmijë, askush nuk e fajëson vetëm një grua, pasi ishte hera e parë. Sot, ka gjetur se infertilitetit mashkullor është rreth sa më shpesh si femra, dhe ka shumë arsye serioze. Shumë shpesh shkaku i infertilitetit tek burrat është e cilësisë së spermës varfër që mund të tregohet për të reduktuar numërimin e spermës, aktivitetin e tyre të ulët, jetës vogël. Shumica e çifteve të cilët nuk mund të krijoj, kërkojnë për të adresuar këtë problem tërësisht, dy janë mundësitë për trupin e femrës, dhe të etur për të mësuar se si për të përmirësuar cilësinë e spermës së njeriut për të të jetë në gjendje për të përmbushur qëllimin e saj për qëllim.


Pse është çështja se si për të përmirësuar cilësinë dhe sasinë e farës mashkullore është tani aq e rëndësishme? Funksioni Mashkull riprodhues në dekadat e fundit ka rënë mjaft të konsiderueshme, pse faj shumë faktorë objektive, dhe cilësia e dobët e spermës një njeri këtu luan një rol të madh. Spermës shumë njerëz janë bërë më pak të lëvizshme, ata nuk janë mjaft aktive në dhe të paaftë për të fekonduar vezën femërore. Studime të shumta në këtë fushë janë të detyruar për të ardhur në një përfundim zhgënjyes: 1/4 e të gjithë çiftet kanë vështirësi konceptues, dhe 1/3 e këtyre rasteve është çështja e spermës cilësisë së dobët. Për fat të keq, sot shumica e njerëzve nënvlerësojnë rëndësinë e funksioneve riprodhuese të mashkullit, gratë kanë tendencë për t'u përgatitur për konceptimin përgatisin trupin tuaj për atë, njerëzit në këtë çështje mbetet pasive.


Shumë budalla por ndodh shpesh shikojnë njerëzit me paragjykime pakumufluar janë edhe lënë të kuptohet se faji qëndron në pamundësinë e konceptimit të tyre. Ndonjëherë ajo është perceptuar si akuzat e dështimit, dhe kështu me zemërim refuzuar, edhe pse ajo do të jetë më mirë për të menduar për arsye objektive për pamundësinë për të pasur fëmijë dhe të bëjë disa hapa të drejtë për të arritur këtë qëllim të rëndësishëm. Megjithatë, njerëzit më normal të gatshëm për të zgjidhur këtë problem të gjitha mënyrat e mundshme. Shëndetin e burrave është i rëndësishëm për shtatzëni jashtë më pak se femrat, dhe se e ardhmja nuk ishte shumë vonë për të menduar për shëndetin e tyre duhet burrat tashmë në rininë e tij.


Cilët faktorë përcaktojnë cilësinë e spermës meshkujve?
1. Cilësia e spermës. Sperm përfshira në farën mashkullore, duhet të ketë strukturën e duhur dhe formën ("e saktë" spermatozoideve duhet të jetë të paktën 4% e totalit). Ata duhet të jenë të shëndetshëm, të kenë një formë të vlefshme të kokës dhe gjatësi bisht të kërkuara, përndryshe ata do të jetë shumë e vështirë për të fekonduar vezën.
2. Numri i spermës. Mesatarisht, një numër normal të spermës në meshkuj duhet të jetë 3-5 mg dhe ajo duhet të përmbajë rreth 40 milion. Spermës aktiv.

3. lëvizshmëri të spermës. Në lëngun seminal mashkull duhet të lëvizin të paktën 40% të spermës, atëherë ju mund të jeni i sigurt se shtatzënia do të vijë.

Është e rëndësishme për të kuptuar se çfarë janë arsyet për të fajësuar cilësinë e dobët të spermës në meshkuj:
1. Zakone të këqija: pirja e duhanit, alkoolit, drogave të paligjshme.
2. Pranimi i barnave të caktuara mund të jetë një pengesë për prind të ardhmen, pasi ata nganjëherë përmbajnë përbërësit që degradojnë cilësinë e spermës.

3. Puna e rëndë fizike, stresi shpeshta.
4. Sëmundjet dhe lëndimet e gjëndra meshkuj farës, testiseve.
5. Të jetosh në zonat me kushte të pafavorshme të mjedisit.
6. Mungesa e substancave të caktuara në trup, duke përfshirë zink.
7. ulur kryesisht ulur.
8. Procesi i farave mund të ngadalësojë kur derdhje shumë të shpeshta. Në mënyrë për të spermës të kthehen në normale, prisni për 2-3 ditë.
9. Studimet e fundit kanë treguar se funksioni riprodhues mashkull nuk është mënyra më e mirë ndikon në vizita të shpeshta banja, sauna.

10. Veshja e shumë të ngushtë, të brendshme të shtrënguar apo veshje të sipërme.

Përmirësimi i lëshuar gjatë derdhje farën mashkullore:
1. Ju së pari duhet të marrë parasysh të gjithë faktorët e lartpërmendura negative dhe ndoshta të eliminuar ata nga jeta juaj e përditshme.
2. Ushqimi i duhur luan një rol të rëndësishëm në formimin e fara me cilësi të lartë në meshkuj. Dëmshme skuqur, ushqimi yndyror ndikon në shëndetin e trupit si një e tërë, dhe shëndetin seksual në veçanti. Është e këshillueshme për të marrë më shumë vitamina - fruta, perime, zarzavate.

3. Ndikimi tejet negativ në cilësinë e trashje spermës, kështu që është e nevojshme për të monitoruar peshën e tyre dhe, nëse është e nevojshme, për të mbajtur rënien e saj të planifikuar.
4. Është e dobishme për të mbajtur një jetese aktive, stërvitje, më shpesh jashtë. Megjithatë, zelli i tepruar në këtë çështje mund të shkojë në dëm: mbingarkesë mund të shkaktojë një dështim në nivelet hormonale, e cila nuk është mënyra më e mirë ndikojnë në cilësinë e farës.
5. Shumë ekspertë nuk e rekomandojmë të harrojmë se të pijshëm një shumë e lëngjeve ka një ndikim të rëndësishëm në cilësinë e farës mashkullore. Mungesa e ujit në trup mund të çojë në dehidratim, pije merr të paktën 15,2 litra ujë në ditë.


Në përbërjen dhe cilësinë e spermës prek pothuajse të gjithë mbi sjelljen e burrit ndaj pushtetit të tij. Situata më pak e vështirë për të shkaktuar dëme të mëdha në funksionin riprodhues të burrave. Sigurisht, trupi i njeriut nuk mund të shërohen nga sulmet e tilla, por në qoftë se ju rregullisht ekspozojë veten ndaj ndikimeve negative të jashtme, herët a vonë ajo do të përfundojë në lot.