Si për të numëruar ciklit menstrual Çfarë ju duhet të diniMbarëvajtjen e fiziologjike ndryshon trupi pozitivisht ndikon në shëndetin, gjendjen shpirtërore dhe pamjen e çdo gruaje. Ditur karakteristikat individuale të trupit tuaj, ju do të vini re ndonjë "dështim" në punën e tij që të mund të flasim për ndonjë shkelje.Cikli menstrual - ora biologjike femra, të cilat përgatisin trupin e një gruaje të krijoj një fëmijë. Duke ditur se si për të numëruar ciklit menstrual një grua me saktësi të përcaktojë një kohë të favorshme për konceptimin, ose më mirë shmangur atë.


Cikli menstrual është përcaktuar mjaft thjesht. Cikli menstrual fillon në të njëjtën kohë me ditën e parë të menstruacioneve dhe zgjat deri në fillim të ardhshëm. Në mes të periudhave të konsiderohet të jetë një cikël menstrual. Norma është 25-31 ditëve, kohëzgjatja e menstruacione 3-7 ditë. Por ndonjëherë këto shifra mund të ndryshojë për shumë arsye (sëmundje të ndryshme, stresi, humbje peshe dhe periudhat e tjera). Periudha ideale e ciklit menstrual është periudha për 28 ditë, e cila është e ndarë përafërsisht në tre faza.


Faza e parë fillon me ditën e parë të fillimit të menstruacioneve. Në këtë kohë në vezore po përgatitet gjëndër, e cila në 14 ditët e ardhshme do të pjekur vezë. Faza e dytë është karakterizuar nga lirimin e vezë të pjekur nga zgavrën ovarian folikulare brenda. Kjo është e ovulacionit, e cila mund të zgjat 16-32 orë. Kjo është koha më e favorshme për konceptim. Faza e tretë zgjat 14 ditë dhe përfundon me fillimin e ciklit të ardhshëm menstrual ose shtatzanisë. Nëse gjatë kësaj periudhe fekondimi nuk ka ndodhur, gjëndër në vend të shpërthyer e korpus luteum fillon për të formuar, e cila përfundimisht zhduket, dhe në vend të saj ka krijuar një të re. Çdo gjë është përsëritur përsëri.

Nëse fekondim të suksesshëm, korpus luteum fillon prodhimin e progesterone - një hormon të veçantë që përgatit trupin e një gruaje për një shtatzëni të mundshme. Në muret e rritjes së mitrës endometrial fillon për të krijuar një mjedis të favorshëm për zhvillimin dhe rritjen e fetusit. Nëse fekondim ka ndodhur, veza vdes, në të njëjtën kohë fillon refuzimin e endometrium nga murin e mitrës, i shoqëruar indet mikrorozryvamy buta. Menstruacioneve fillon.

Ditur trupin tuaj dhe të dish se si për të numëruar ciklit menstrual, ju lehtë mund të përcaktojë kohën e ovulacionit. Dhe zgjedhja është një grua - të injorojë procesin ose përdorin mundësinë dhe të bëjnë përpjekje për të marrë barrë.