Si për të shpjeguar për një fëmijë prindërit divorc


Në ditët e sotme, divorci është bërë e zakonshme, shkakton më dënimin në shoqëri, ashtu siç ishte në të kaluarën. Çifti, tani ish, në procesin e divorcit po përjetojnë një shumë të emocioneve negative, nga zemërimi të frikës dhe ndjenjat e trishtim. Në çfarëdo moshe nuk ishte një fëmijë, divorci i prindërve të tij me siguri do të bëhet për atë një shok të rëndë emocionale, shoku. Si për të shpjeguar një fëmijë divorcin e prindërve të tij, duke e bërë atë në mënyrë që të mbrojë më mirë një bir ose një bijë e traumave? Shumë çifte të cilët janë në prag të ndarjes, shpesh e gjeni atë më të mirë për të mbajtur paqen në shikimit të familjes, pjesën e fundit. Megjithatë, askush nuk e di se më shumë mund të plagosë psikikën e një fëmije - ndarjen e dy njerëzve më të preferuar ose një grindjet dhe skandale të përditshme prindërve.


Psikikën e fëmijëve prindërit e të cilëve janë vazhdimisht skandal vënë dëmtimi i rëndë, pariparueshëm - ajo ka qenë prej kohësh provuar nga psikologët, por në qoftë se nevoja është e qartë shkëputje të rritur, si për të shpjeguar atë për një fëmijë, për shkak se prindërit divorc për atë - kjo provë nuk është më pak i rëndë. Psikologët e fëmijës gjithashtu argumentojnë se një fëmijë i vogël nuk mund të ndjehen mirë nëse nëna e tij i pakënaqur. Nga ana tjetër, divorci vetë nuk e plagosë psikikën e një ndikimi të tillë të fortë si ajo është organizatë e gabuar. Pasi vendimi në fund të ndarë pranuar, menjëherë duhet të përpiqet të shpjegojë fëmijës pse divorci i prindërve të tij do të jetë më mirë për të gjithë duhet të përpiqet të bëjë me këtë tragjedi për fëmijën (edhe pse kjo mund të jetë një tragjedi personale për një apo të dy prindërit).


Fëmija ka të drejtë dhe duhet të marrë të gjithë informacionin në lidhje me atë që po ndodh rreth tij, si lëshime, sekretet, asgjë e mirë nuk mund të përmendin këtu. Nëse fëmija fsheh faktin se ka mungesë të informacionit do të bëj që të bëjë konkluzione të gabuara që mund të jetë shumë më keq për të vërteta të hidhura. Është e rëndësishme për të shpjeguar fëmijës thelbin e asaj që po ndodh, nuk e fshehin prej tij faktin se divorci i prindërve të tij - kjo çështje të zgjidhet. Ajo është e mirë për të parandaluar fëmijën e baba paraprakisht divorci ende jetojnë së bashku me nënën time, ajo do të lejojë atë që të përgatitet për ndryshime të tretet informacionin. Fëmijët që prindërit nuk janë shpjeguar thelbin e asaj që po ndodh, shumë më serioze dhe të dhimbshme përjetuar divorcin e prindërve.


Informacion për fëmijën që do të dozohet, shpjegimi i thelbin e asaj që po ndodh duhet të marrë parasysh moshën e fëmijës, sigurohuni që fëmija e kupton atë që ai është thënë, dhe nëse ai kthehet në këtë temë, atëherë ai ka nevojë për disa informacione shtesë , sigurimet e dashurisë atërore për të, gatishmërinë për të ndihmuar. Kjo çështje duhet të jenë të durueshëm.

Rregullat janë të rekomanduara për të ndjekur në trajtimin me një fëmijë në divorcin e prindërve të tij:

1. Ju duhet të bëjë të qartë me fëmijën tuaj se vendimi i prindërve të tij për divorc është përfundimtar dhe nuk ka ndryshim këtu nuk mund të bëjë asgjë. Ajo duhet të jetë menjëherë privojnë fëmijën e iluzionin se ai mund të ndikojnë këtë proces, siç thonë ata, nuk e prerë copa bisht, sepse pasojat e kësaj mund të jenë shumë dramatike.

2. Fëmija duhet të kuptojë (dhe për këtë ai duhet të shpjegojë në detaje) se divorci është një vendim të përbashkët të dy prindërit, dhe nuk ka asnjë parti që ka fituar ose humbur, nuk ka fitues dhe viktima. Fëmijët në një moshë të caktuar kanë tendencë të ndihen përgjegjës për prindërit e tyre, duke rezultuar në lëndime të panevojshme. Prindërit nuk duhet të kërkojë ndonjë fëmijët viktima duhet të marrë përgjegjësinë e plotë.


3. Të jetë i sigurt bindin fëmijën se ai është në asnjë mënyrë për të fajësuar dhe se ajo nuk është e detyruar të bëjë asgjë dhe të sakrifikojmë diçka, në mënyrë për të pajtuar prindërit. Neyyazytsirna i fëmijëve besojnë se babai është zhdukur nga nëna ime për shkak të faktit se ata janë fëmijët që sillen keq, studiuar dobët, bëri diçka të gabuar. Këto gabime të rrezikshme të çojë në fantazitë panevojshme që nëse bërë të saktë dhe të mirë, çdo gjë do të kthehen prapa. Besohet se nëse sjellja e fëmijës pas divorcit të prindërve të shfaqen ndryshime, duke përfshirë sa duket pozitiv, ju duhet të kërkoni ndihmë nga një psikolog të fëmijëve, ndoshta ai po vuan, por fsheh këtë fakt.


4. Tregoni fëmijës tuaj në lidhje me divorc, prindërit duhet së bashku, për fat të keq jo gjithmonë është e mundur. Nëse prindërit kryesisht i interesuar nuk zotërojnë emocionet dhe ndjenjat e fëmijës duhet të kapërcejnë veten të bashkuar në një kohë. Duke shpjeguar fëmijës se çfarë po ndodh rreth së ardhmes do të jetë e mundur për të biseduar me atë veç e veç, zemër për zemër.

5. Pavarësisht nga fakti se prindërit nuk jetojnë së bashku, ata më shumë se çdo gjë tjetër si djalin e saj (vajza) - ankesën kryesore, të cilat duhet të zbatohen në mendjen e fëmijës. Dhe ne duhet të bëjmë të qartë fëmijës tuaj që të dy prindërit të duan, jo dikush. Kjo tregon se të rriturit duhet të diskutojë më parë se kur dhe në çfarë rrethanash të skadojë, prindërit (ne kemi është shpesh baba) do të shihet me fëmijën. Në fillim shumica e çifteve divorc është e vështirë në diçka doyazykatysya këtu dhe pakënaqësi, dhe zemërimi dhe frika. Por ne nuk duhet të lejojmë emocionet stagnimit sytë, sidomos prindërit duhet të ndjekin interesat e fëmijës së tij, rreth të cilit shkatërruar botën e tij të zakonshme.


Në të vërtetë, shumë familje - aq shumë situata individuale, siç ka thënë shkrimtari, çdo familje të pakënaqur është i pakënaqur në mënyrën e vet. Natyrisht, shumë varet nga se si divorci i prindërve, ai pikturuar emocionalisht të shpërndarë në mënyrë paqësore dhe absolutisht asnjë skandal, mundeni pak. Por viktima kryesore, gjithmonë një fëmijë i cili në njëfarë mënyre ende mbetet partia më e prekur.