Si për të diagnostikuar sëmundjet e zemrës


Dhimbje në zemër - një fenomen shumë i zakonshëm. Shpesh ata mund të thotë afrohet sulmi në zemër ose sëmundje kronike. Dhimbje, në varësi të sëmundjes ndryshojnë shumë. Për shkak të rrezikut të dhimbjes në gjoks, të gjithë duhet të jenë në gjendje për të diagnostikuar sëmundjet e zemrës në vetvete. Diagnoza është në fund të fundit të vënë një mjek, por të pacientit, duke njohur në fillim për çdo sëmundje, mund të vetë të ndërmarrë veprime urgjente dhe të shpëtoj i dhimbjes. Ka metoda të veçanta me të cilat çdo person mund të duhet të vlerësojnë dhimbjen dhe e bëjnë diagnozën e saktë. Një nga këto metoda është një test Doktoratë VR dhe S. Alliluyeva Abbakumov. Ajo është e bazuar në një pyetësor. Pacienti i përgjigjet pyetjeve në lidhje me praninë apo mungesën e dhimbje në gjoks. Kjo bën të mundur për të diagnostikuar sëmundje të tilla si sëmundjet koronare të zemrës, cardialgia neurogjenik, ndër brinjëve nevralgji, osteokondroza, patologji të ezofagut dhe stomakut. Ky pyetësor përbëhet nga 6 kapituj që të ndihmojë të përcaktuar se si sëmundjet e zemrës dhe sëmundje të zemrës të ndryshme nuk janë të origjinës. Ne nuk do të sjellë në këtë artikull provë. Nëse e dëshiruar, ajo mund të gjendet lehtë dhe të shkoni në internet. Kur diagnostikimin mjekun, shpesh kryer një ekzaminim të plotë të pacientit për të vendosur diagnozën më të saktë. Ajo fillon me një studim të pacientit. Mjeku pyet pyetje në lidhje me ankesat e shëndetit të përgjithshëm, prania e dhimbjes në një zonë të caktuar, natyrën dhe intensitetin e dhimbjes. Ka shumë simptome që mund të tregojnë sëmundje të zemrës. Diagnoza mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme në varësi të historisë. Se mjeku duhet domosdoshmërisht të pyes në lidhje me regjimin e punës dhe pjesës tjetër të pacientit, prania e shprehive të dëmshme, kushtet psikologjike në mjedisin e tij, e kontaktit është e mundur me substanca helmuese.


Në fazën e ardhshme të një rishikim të pacientit. Mjeku duhet t'i kushtojë vëmendje të peshës, gjendjen e përgjithshme fizike, për të parë nëse zbehje, djersitje, depresion të ndërgjegjes. Tjetra, mjeku kontrollon pulsin, temperaturën e trupit dhe mat presionin e gjakut të pacientit. Devijimet nga norma shpesh tregojnë sistemin kardiovaskular. Mjeku duhet të shqyrtojë venat e qafës. Për shkak të faktit se ata bien në atrium të drejtë, ato mund të përdoren për të vlerësuar numrin dhe vëllimin e gjakut që vjen në këtë dhomë të zemrës. Në këtë procedurë pacienti zakonisht ofrojnë shtrihen në shtrat, i cili ngritur ballë krevati për 45 gradë. Për të verifikuar praninë e edemë, mjeku klikimeve në anën e pasme, këmbët, këmbëve dhe kështu me radhë. D. Në fazën e ardhshme, mjeku vëren normën frymëmarrjes dhe sasinë e lëvizjes së gjoksit, atëherë perkutyruet (prostukyvaet) gishtat gjoks për të kuptuar qartë nëse lëngu në kavitetin e saj. Pastaj mjeku me një stetoskop dëgjon frymë për praninë e zhurmës pa lidhje. Kjo mund të përcaktojë nëse lëngu brenda mushkëritë, të cilat mund të tregojnë dështim të zemrës. Pastaj një mjek me një stetoskop dëgjuar zemrën. Ai tërhoqi vëmendjen për tingujt që janë krijuar me hapjen dhe mbylljen e valvulave. Në kundërshtim me strukturën e valvulave, rrjedhjen e gjakut të turbullta duke e bërë të fillojë zhurmave. Megjithatë, murmurs zemrës jo gjithmonë tregojnë praninë e ndonjë sëmundje. Ata janë gjetur shpesh në gratë shtatzëna, për shkak të rritjes së vëllimit të gjakut, si dhe fëmijët e vegjël kur gjaku kalon me shpejtësi të lartë nëpërmjet një vrimë relativisht të vogël. Një mjek mund të dëgjoni me një stetoskop venat dhe arteriet, të vendosura në gjymtyrë. Kjo ju lejon për të zbuluar zhurmë që flasin për sëmundje të zemrës, vasoconstriction, si dhe mesazhe të gabuara në mes të anijeve. Probing në stomak e pacientit, mjeku përcakton nëse ka pasur apo jo një rritje të mëlçisë që mund të ndodhë për shkak të stagnimit të gjakut në venat e mëdha që rrjedhin në zemër. Grumbullimi i tepërt i lëngjeve në bark mund të tregojnë dështim të zemrës. Sot, mjekësia ka një numër të objekteve për testet diagnostike. Përdorimi i tyre mund të shpejt dhe me saktësi të vënë diagnozën më të saktë të sëmundjes së zemrës. Me këto metoda përfshijnë electrocardiography, electrophysiological dhe studimet radiologjike, pozitron emetimit tomography, ehokardiografi, rezonancë magnetike (MRI), catheterization kardiak, dhe kështu me radhë. Testeve diagnostike D. në Kardiologji pacienti nuk përfaqësojnë pothuajse asnjë rrezik. Megjithatë, ajo mund të rritet me rritjen e ashpërsia e sëmundjes. Për shembull, catheterization kardiak shkaktojë komplikime të rënda të tilla si goditje apo sulm në zemër në një rast, të një mijë. Testet e ngarkimit mund të shkaktojë komplikime të tilla në një rast pesë mijë. Rreziku në studimet radyonukleydnыh reduktuar në pothuajse zero. Një i studimit më të zakonshme është një elektrokardiogramë (EKG). Ajo pasqyron aktivitetin elektrik të zemrës. Testet e ngarkimit të tregojë se si një person e bën aktivitet fizik. Kjo bën të mundur për të identifikuar disa sëmundje të zemrës, të tilla si ishemi dhe ashpërsia e enëve koronare. Shpesh këto dy studime të kryera së bashku, për të përmirësuar saktësinë e tyre. Me sa duket ka një numër të metodave që mund të zbulojë një sëmundje të veçantë. Diagnoza mund të bëjnë edhe të pacientit veten e tij, nëse ai ishte i vetëdijshëm për tiparet karakteristike të një sëmundjeje të caktuar.